icon

Mimoděložní těhotenství - další pokus

suzie2312
14. pro 2016

Ahoj holky, na jednom foru už jsem se ptala, ale napadlo mě založit novou diskuzi.
11.12. jsem prodělala laporoskopický zákrok s následným odebráním vejcovodu kvůli mimoděložnímu těhotenství. Doktorka mi řekla, že teď mám mít 6 týdnů sexuální abstinence a o miminko se máme snažit nejdříve až za 5 měsíců.
Jeden vejcovod mi ještě zůstal, těhotenství se podařilo na první pokus, bohužel to takhle dopadlo. :(
Má někdo s mimoděložním těhotenstvím a následným úspěšným otěhotněním zkušenosti?
Za jak dlouho po zákroku jste se snažily? Bojím se, kdybychom na to šli brzy, aby se embryo nedostalo do jizvy od odebráného vejcovodu a nepokazilo se to zase, nebo něco takového.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti.
Zuzka

romanazi
•
14. pro 2016

Já měla mimoděložní už před 5 lety. Tehdy jsem měla už šestiletého syna. Operaci jsem měla koncem července a v prosinci jsme se začali znovu snažit. Otěhotněla jsem začátkem ledna. Přes menší komplikace v začátku jsem donosila a přirozeně porodila zdravou holčičku. Také jsem měla strach , aby se to znovu neopakovalo, ale dobře to dopadlo. Přeji, aby se Vám také zadařilo! Hodně štěstí! Romana

tesarovani
•
14. pro 2016

@suzie2312 Ja jsem mela mimodelozni v roce 2012, taky mi vzali vejcovod, predtim jsem samovolne potratila, takze nas gynekolozka poslala na genetiku, po tu dobu jsem mela zakazane otehotnet, na vysledky jsme cekali asi 3 mesice, pak jsme planovali svatbu a po te jsem hned otehotnela. Takze dalsi tehotenstvi prislo zhruba rok po tom mimodeloznim. Se samotnym otehotnenim jsem nikdy nemela problem, i kdyz mam jen jeden vejcovod. Vzdycky jsem otehotnela do tri mesicu, co jsme se zacali snazit.

sayast
•
14. říj 2018

Jsem po prasklem mimodeloznim na konci zari,vejcovod mi vzali. Snazit se muzem po prvni probehle ms

jednoducho_maria
•
Odpověď byla odstraněná
•