Mimoděložní těhotenství - další pokus

suzie2312
14. pro 2016

Ahoj holky, na jednom foru už jsem se ptala, ale napadlo mě založit novou diskuzi.
11.12. jsem prodělala laporoskopický zákrok s následným odebráním vejcovodu kvůli mimoděložnímu těhotenství. Doktorka mi řekla, že teď mám mít 6 týdnů sexuální abstinence a o miminko se máme snažit nejdříve až za 5 měsíců.
Jeden vejcovod mi ještě zůstal, těhotenství se podařilo na první pokus, bohužel to takhle dopadlo. :(
Má někdo s mimoděložním těhotenstvím a následným úspěšným otěhotněním zkušenosti?
Za jak dlouho po zákroku jste se snažily? Bojím se, kdybychom na to šli brzy, aby se embryo nedostalo do jizvy od odebráného vejcovodu a nepokazilo se to zase, nebo něco takového.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti.
Zuzka

romanazi
14. pro 2016

Já měla mimoděložní už před 5 lety. Tehdy jsem měla už šestiletého syna. Operaci jsem měla koncem července a v prosinci jsme se začali znovu snažit. Otěhotněla jsem začátkem ledna. Přes menší komplikace v začátku jsem donosila a přirozeně porodila zdravou holčičku. Také jsem měla strach , aby se to znovu neopakovalo, ale dobře to dopadlo. Přeji, aby se Vám také zadařilo! Hodně štěstí! Romana

tesarovani
14. pro 2016

@suzie2312 Ja jsem mela mimodelozni v roce 2012, taky mi vzali vejcovod, predtim jsem samovolne potratila, takze nas gynekolozka poslala na genetiku, po tu dobu jsem mela zakazane otehotnet, na vysledky jsme cekali asi 3 mesice, pak jsme planovali svatbu a po te jsem hned otehotnela. Takze dalsi tehotenstvi prislo zhruba rok po tom mimodeloznim. Se samotnym otehotnenim jsem nikdy nemela problem, i kdyz mam jen jeden vejcovod. Vzdycky jsem otehotnela do tri mesicu, co jsme se zacali snazit.

sayast
14. říj 2018

Jsem po prasklem mimodeloznim na konci zari,vejcovod mi vzali. Snazit se muzem po prvni probehle ms

jednoducho_maria
Odpověď byla odstraněná
Zobraz