Mojžíšova metoda. Kostrč dovnitř a 3,4 žebro špatně.

dendasubaristka
26. únor 2020

Holky je tu někdo z vás kdo podstoupil Mojžíšovou a měl špatnou kostrč a zebra? Jakto že může kostrč tak vadit.Pomohla vám mobilizace? Jak jste se po tom citil atd . Díky moc

veronika917
26. únor 2020

@dendasubaristka mám zkušenost jenom s mobilizaci kostrce, ale tenkrát to nesouviselo s otehotnenim. Je to jenom nepříjemný, vzhledem k tomu, ze se to děla přes konečnik, ale jinak jsem se bála nějaké bolesti, ale nic jsem necítila. Po tom se nějaký čas nesmí sedat, ale to už nevím jak dlouho.

dendasubaristka
autor
26. únor 2020

@veronika917 super díky za info 🙂 tak jsem sama zvědavá.

malenka3
27. únor 2020

Jsem po dvou mobilizacích, osobně si myslím, že to byl důvod, proč nám nešlo otěhotnět. Žebra mám ale ok.
Souvisí to tak, že pokud je kostrč špatně, jsou špatně i ty svalové úpony kolem. Mohou být kratší, v křeči, tím pádem to má vliv na celé pánevní svalstvo. Pokud v pánvi není přívětivé prostředí, vajíčko se ne uchytí nebo uchytí a potratí. Já měla kvůli tomu celý spodek permanentně v křeči. Mojžíšová hrozně moc pomohla, vše uvolnila, posílila správné svaly, mobilizace napravila to, co se cvičením nespraví. A to jsem o tom ani nevěděla, že mám takové potíže, až potom jsem zjistila, že jsem třeba celá léta měla tím ovlivněnou i menstruaci.

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@malenka3 děkuji moc za vysvětlení,právě jsem celou dobu přemýšlela co má kostrč společne s otehotnim a manžel taky furt říkal že to je divné že by ta kostrč měla až takový vliv,tak mu to budu moct vysvětlit :D no ona mi říkala že jsme strašně v napětí a mám pocit že i psychicky. Což prý může souviset. A menstruaci mám taky nic moc no. Akorát jeden den krvácení,zbytek špinění. A jak dlouho jste se snažili? 🙂

malenka3
27. únor 2020

@dendasubaristka ano, já tu křeč měla také danou psychicky. Jsem stresař a vše se mi odráželo do svalové tenze (někdo to tak holt má, někdo má vředy, někomu padají vlasy, někdo má svalstvo v křeči). Pokud to řekli, že jsi v napětí, tak to je ono. Mojžíšová a mobilizace je ale jedna věc, musíš zamakat taky na hlavě, aby se to nevracelo.
My se snažili dva roky. Cvičení Mojžíšové a mobilizace byla to poslední, co jsem chtěla před IVF udělat. A světě div se, poprvé jsem otěhotněla po 3 měsících cvičení a 2 týdnech po mobilizaci, podruhé po 4 měsících cvičení a 3 měsících po mobilizaci.

malenka3
27. únor 2020

@dendasubaristka jinak já měla léta letoucí hodně hnědou menstruaci. Bylo mi divné, proč na vložce nemám čirou krev, ale v podstatě jsem to ani jinak neznala. Až po té mobilizaci byla najednou menstruace zase červená. Doktorka mi to vysvětlila tak, že v té křeči mi ta krev zůstává dlouho v děloze, než vyplave ven, proto byla hnědá. Po uvolnění pánevního dna a kostrče už mám menstruaci normálně červenou. Kdybych to nepostoupila, nenapadlo by mě, že to bylo špatně.

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@malenka3 ty jo děkuji moc,jsem ráda za takové krásné informace :* no stresant jsem taky,ale ne nějak výrazný,ale spíše jsem člověk který musí mít vše pod kontrolou a naplánované. Takže mám tendenci se hlídat kdy mám ovu ms atd. No a když docházi má dny kolem ovu,tak začnu stresovat aby, byl sex ve správný den ať to nepropasneme atd atd. No a jsem v napětí. A čím se ti povedlo uvolnit hlavu. Já teda teď poprvé začala zkoušet meditaci pracovat s dechem a celkem mi to pomáhá 🙂 a poprvé jsem vlastně kolem ovulace byla v klidu celkem protože jsem i viděla že s manžel asi nic nebude,tak jsem si řekla buď v klidu stejně s tím nic neudělám až bude tak bude. A byl sex až den po ovulaci no. Menstruace mi nepřijde právě taky moc v pořádku moje no.

malenka3
27. únor 2020

@dendasubaristka já taky nemyslím, že jsem kdovíjaký stresař, ale... Perfekcionista, člověk, co vše musí mít naplánované, pod kontrolou a když to tak není, je to problém. Pak jsem ve stresu, ani si to nepřipouštím.

Co mi pomohlo? Věk, manžel, zkušenosti, prostě se naučit to míň vše řešit. Tak nějak jsem k tomu celkově dospěla sama, když jsem viděla, jak tím postojem seru okolí (nejvíc mi to dala vyžrat šéfová, protože ta povaha se promítá všude, i v práci, ale paradoxně to byl asi zlom pro moji změnu mysli, i když jsem šéfovou nesnášela, jak mi to dávala vyžrat). Jako ty vlastnosti mám pořád, ale v rozumné míře, už to není tak, jako dřív.

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@malenka3 no takže stejně jako já to máš no. No budu doufat že se mi to v nejbližší době taky povede tam dospět. Hlavně paní na Mojžíšove mi sama řekla že s 90% je to v hlavě a hezky se s ní povídá takže to mi taky pomůže 🙂

hope09
27. únor 2020

Já kvůli kostrči cvičila Mojžíšovou a pak ani nemusela na mobilizaci, spravilo se to cvičením. Jinak bez cvičení se po mobilizaci ta kostrč pak mohla zase vrátit zpátky. A otěhotnět se mi pak podařilo 🙂

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@hope09 super. Tak už se těším na cvičení i. Příští úterý jdu znova. A po jak dlouhé době jsi otěhotněla?

hope09
27. únor 2020

@dendasubaristka Myslím tak za 2-3 měsíce. Do toho mi ještě zjistili sníženou funkci štítné žlázy, tak jsem vyléčila i to. A cvičila jsem doma každý den tak 15 - 20 minut. Držím palce, ať to brzy vyjde 😊

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@hope09 jo na štítnou žlázu si chci zajít. Mamka ji má hodně špatnou a já po ní mám skoro všechno,tak bych se nedivila kdyby jsem taky měla špatnou . Super díky

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@hope09
@malenka3 ještě se chci holky zeptat. Já normálně cvičím 3x týdne pro zpevnění. Fyzioterapeutka mi řekla že po dobu co k ní budu chodit bych neměla dělat nic jiného než ty cviky od ní. No a teď mě zajímá to cvičení zlepšilo vám postavu? Zpevnilo nebo tak. Mám totiž celkem Stach s toho že jak jsem teď konečně na sobě viděla výsledky cvičení a neměla bych to teď dělat aby moje snaha nepřišla vniveč. Dík.

malenka3
27. únor 2020

@dendasubaristka ne, postava se neměnila. Ale řešila jsem s fyzio postoj, měla jsem špatně vytočenou pánev, to jsme napravovali.

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@malenka3 aha. No já doufala že to cvičení třeba i zpevňuje no.

malenka3
27. únor 2020

@dendasubaristka to jo, ale zevnitř. Že bych měla potom pekáč buchet na břiše, to bohužel ne.

hope09
27. únor 2020

@dendasubaristka Mě se teda zpevnila postava a zhubla jsem. A to jsem byla i předtím docela štíhlá a cvičila jsem 🙂

dendasubaristka
autor
27. únor 2020

@hope09 tak asi jak píšeš tím že jsi cvičila tak poctivě,tak to má vliv,málo kdo to podle mě tak dodržuje. 🙂 super :*