icon

Může ovu test ukázat těhotenství?

lusiana125
9. bře 2015

Ahoj holky, chci se poradit vím stoprocentně, že jsem ovulaci už měla..mam to potvrzené od gynekolozky..dneska 2 dny před menstruací mi ovulační test ukázal 2 čárky a bazalní teplota byla 37. Je možné, že jsem těhotná? S Manželem se snažíme od září 2014. Máte někdo takové zkušenosti? Bohužel se pro tehu test do lékárny nedostanu. A myslím, si že by to 2 dny před ms ještě neukázal

renca1978
1. lis 2016

Holky moooo dekujiiii...Snad to dobre dopadne😉

ywushka
1. lis 2016

Děvčata nemerite někdo bazalni teplotu??? Vyznate se v tom někdo???ovulacnimi testy na me asi moc neplatí tak zkouším toto

lichtakova
1. lis 2016

@ywushka to se asi podivej na tu diskuzi,co se tam vkladaji grafy,ty,co meri dlouho ti poradi...mne tohle nikdy nejak moc neslo 🙂

lichtakova
1. lis 2016

@ywushka spis si rikam,jestli tobe by to nemel ricyt dr.,kdy je poceti nejpravdepodobnejsi-jak uzivas ty leky...

ywushka
1. lis 2016

@lichtakova no počkám na konec tohoto cyklu,ovu test pořád má dvě a dost výrazné // ten graf je taky zvláštní, tak si to pak před tím další cyklem zajdu prokonzultovat s doktorem! !! Ale děkuji. Zkusím to vložit do nějaké diskuze 🙂 hezký večer Děvčata

ywushka
2. lis 2016

Moje ovulacni testy jsou neměníci se ani 16.-17.DC 😬😳

simi1510
2. lis 2016

@ywushka nemas lepsi fotku toho grafu?

ywushka
2. lis 2016
simi1510
2. lis 2016

@ywushka Predtim si nikdy nemerila bt?

ywushka
2. lis 2016

@simi1510 ne až teď protože ovu testy jsou pro me zvytecni,ty mají čárky pořád tak zkouším tohle

bublinka2305
3. lis 2016

@ywushka BT uz nejaky patek merim,nejaka otazka?

ywushka
3. lis 2016

@bublinka2305 Ja jsem ted na stymulaci gynrpdylem vzdy od poloviny cyklu. Nevim jake je to si delat deti prirozene 😀 😀 Tak to zkousime, ale ovu testy jsou na me nejake neucinne a zkousim teda merit BT. Ale jak vidis, je to na palici-skoky, nic jasneho, vim, merim prvni mesic, ale i tak si pripadam z toho jak magor.

bublinka2305
3. lis 2016

@ywushka uklidnim te skoro az po roce snazeni jsem to zacala vic chapat,doporucuji nastudovat https://www.womenzone.cz/encyklopedie/mereni-ba... podle tohoto se ridim 🙂 podle tveho grafu bych rekla,ze byla ovulace 7den co si merila....ja mam ovu treba dnes,bylo snazenicko a jsem 11DC mam ji take drive.kdyby si potrebovala cokoli napis take jsem nevedela zezacatku,nicmene dulezite je merit kazdy den ve stejny cas,na stejnem miste a stejnym teplomerem proste vse stejne 😀

wildcat87
4. lis 2016

@svlocka no a ted babo rad...
Ja mam stejny ovulacni test s tim rozdilem ze tehu test je negativni a mam uz 8 dni zpozdeni :-O teplota 36.9 coz uz u me je vysoka...tak fakt nevim...bud anovulacni cyklus...nebo 2x ovulace... proste netusim co to ma znamenat...nikdy predtim jsem to.tak nemela.... nemate tady nekdo s tim nejakou zkusenost?
A kdyz ovu skonci jsou treba i jeste nasledujici dny lehce pozitivni ovu testy? Protoze kdyby ano tak snad jsem musela mit ted tu OVU podruhe 🙂

wildcat87
4. lis 2016

@ywushka ahoj nechci te zklamat ale toto vypada na anovulacni cyklus dle grafu...jednoho prcka diky BT mam o druhe se snazime ted... ty vyfocene ovu testy nejsou pozitivni...pozitivni jsou tehdy je li druha carka stejne ruzova nebo ruzovejsi nezli.kontrolni.... a az se tak zbarvi... ovulace nastava za 24 hod +-8hod

ywushka
4. lis 2016

@wildcat87 Ja takove carky mam porad, cely cyklus....a v tom pripade bych mela anovulacni cyklus i ten predesly...A beru vsechno mozne na to, aby vajicka dozravaly....a o par stranek zpet, je test, ktery je delany cca 9.den cyklu a je uplne stejny 🙂-podle teplot nevim 🙂 zatim se v mereni neorientuju

wildcat87
4. lis 2016

Ja se synem mela anovulacni cykly pul roku a to jsem byla uz i na hormonalni lecbe a az po pul roce se to sro nalo a ja na kokonec az kdyz jsem to vzdala otehotnela.... podle toho grafu je videt ze ovu neprobehla... posilam 2 obrazky...prvni je ano ulacni cyklus....druhy je.cyklus s ovu.... vsimni si u druheho obrazku: v ten den kdy tam teplota naposledy klesne je.den ovulace...pak teplota vylitne...a musi se drzet tzv. (pravidlo 3dny po nasledujicich 6) to znamena ze v cyklu.kde je OVU jsou 3 dny nizssi nez nasledujicich 6... .
Ani na ovu testy se nada tak spolehnout jako prave na tu BT. Jinak u toho 2 obrazku.tam jak se BT drzi nahore...to je cyklus kde dojde nasledovne k MS...pokud by jsi otehotnela BT neklesa a MS neprichazi

bublinka2305
4. lis 2016

@wildcat87 neni to opacne? ja to pochopila prave opacne,ze 6dni je teplota nejaka,pak spadne to je ovu a pak musi byt alespon 3dny vyssi nez tech 6dni predtim teda....

Platí pravidlo, které říká, že ovulaci lze považovat za proběhnuvší, pokud je bazální teplota alespoň 3 po sobě jdoucí dny vyšší než v 6 předcházejicích dnech, a za den, kdy proběhla ovulace, se považuje poslední den nízkých teplot (tzv. pravidlo 3 po 6).

bublinka2305
4. lis 2016

@wildcat87 Již známe pravidlo 3 po 6, neboli 3 dny po sobě vyšší teplota než během předchozích 6 dnů, tzn., že ovulaci můžeme potvrdit až 3. den po jejím průběhu, kdy už je na pohlavní styk pozdě.

tady je to hezky napsane,takze jak to tedy je?

wildcat87
4. lis 2016

Ano presne tak.... a ja to napsala opacne? Jestli ano moooo. Se omlouvam...jsem to ale.jelito... no kazdopadne z toho grafu co snazilka poslala nic takoveho neni a tudiz si myslim ze ani zadna.ovu neprobehla...nechci si hrat na soudce ale tyto grafy jsem se synem mela neustale rok v kuse a i presto ze jsem brala Clostik...Utrogestan a dochazela na injekce...proste mi to pripomina ty moje anovulacni cykly

wildcat87
4. lis 2016

@wildcat87 PARDOOOON
opačně...nejdříve je 6 nižších a pak min. 3 vyssi (to pravidlo 3 po 6)

wildcat87
4. lis 2016

@bublinka2305 jsem te nejak spatne oznacila.Mam novy mobil.a moc si jeste nerozumime

bublinka2305
4. lis 2016

@wildcat87 v pohode,ja se jen lekla,ze jsem blb a pochopila a chapu to rok spatne 😀

lichtakova
4. lis 2016

@bublinka2305 tak to jsem rada za nezavisly nazor,mne to totiz taky prijde jako anovulacni cyklus,akorat mi to nestimovalo s tema lekama...nevedela jsem,ze to taky trva,nez to zacne...

ywushka
4. lis 2016

@bublinka2305 takže teď jsen se ztratila úplně 🙂,jsen teda asi divná úplně

wildcat87
4. lis 2016

@ywushka proc divna ? 🙂

ywushka
4. lis 2016

@wildcat87 moc nerozumím této konverzaci, ze bych měla svá anovulacni cykly po sobě,nechapu ty grafy,první syn je pk Ivf tak tyto věci neznám! !

renca1978
4. lis 2016

Holky a zkouseli jste pit kontryhel?ja po nem mela uzasny ukazkovy ovulace uz od prvniho cyklu uzivani...Predtim jsem nikdy zadnou ovulku na sobe nepoznala...

wildcat87
4. lis 2016

@ywushka prave tady vysvetlujeme ty grafy...pokud jsou ovulacni a k ovulaci dochazi pozna se to tak ze tam teplota klesne a paj rapidne vyskoci a drzi se ...
To pravidlo 3 po 6 jsem to puvodne otocila ale je to tak jak na obrazku... takze nejprve je MS...pote teplota klesne...posledni.den nizkych teplot je OVU a pak musi vyylitnout a drzet se....pokud jako na tom tvem grafu teplota lita nahoru a dolu tak tam.neni.prokazatelna ovulace a tudiz se jedna o anovulacni cyklus...
Anovulacni cyklus muzes mit i treba 3x za sebou pak jednou ... dvakrat ne a pak zase.... vetsinou se srovnava cyklus horm.léčbou...ja mela nasazeny Clostylbegyt(prave na vyvolani Ovu a Utrogestan na urovnani.cyklu)...a popravde receno v mem pripade se to stovnalo.az za pul roku a po dalsich 6 mesicich kdy uz cykly byly pravidelne a i s OVU sem otehotnela

Strana