Nedaří se nám početí - začínám se chovat hrozně
Ahoj, třeba mě pochopíte, třeba ne, doufám v nějaké reakce. Předem se omlouvám za dlouhý text. S přítelem jsme 2,5 roku. Na jaře jsem potratila, byla jsem těhotná poprvé v životě. Přesto, že mě to zasáhlo, tak si myslím, že jsem to ustála dobře. Žádné scény, partner byl také skvělá podpora. Po několika vyšetřeních stojíme na prahu rozhodnutí, zda zkoušet dál přirozeně (jenže je tu můj věk 39 a malinko horší spermiogram), nebo jít do IVF. Ze strany kliniky IVF se cítím docela pod tlakem, mám v plánu nějaké konzultace u jiných doktorů, jdu ke svému gynekologovi, prostě chci mít hodně informací pro a proti. A teď k jádru věci. Doma to moc neřešíme. Partner se zdá, že jakoby to odhání to téma, nepřipouští si to atd. Já jsem čím dál víc ve stresu, propadám takové té neobytné panice, že "co když"... je to poslední šance? nechá to následky? už to později nepůjde vůbec? prostě sakra není to trhání zubu, pár nocí už moc nespím. Jenže místo, abychom drželi při sobě, jsem zkazila dlouho plánovaný víkend nesmyslným výlevem. Podotýkám, že mám pár Ex, které vídám běžně i léta po rozchodu, nic v tom není. Stejně tak jsem nikdy neměla problém, když některý z mých partnerů se vídal s expřítelkyní nebo exmanželkou. Třeba i kvůli dětem, vždy bez problémů. Přítel má EX - dle jeho slov byli spíš kamarádi (něco proběhlo, snad před 5 lety), ona jím ovšem byla tak posedlá, že když se dal dohromady se mnou, tak hrozila sebevraždou. Já jsem o ní zpočátku, několik měsíců vůbec nevěděla, dozvídala jsem se všechno náhodně (třeba, když volala, strkal si mobil zvonící do kapsy - takže jsem se narovinu zeptala, proč to dělá, že to vypadá divně). a tak postupně během měsíců vyplulo na povrch, že holka s ním prakticky kromě sexu a společného bydlení vedla partnerský život, stavěli dům /jeho slovy, ona mu pomáhala, jako každý jiný kamarád-muž/, dodnes (2,5 roku), když jeho parta kamarádů má nějakou akci a má tam být ona, já nejsem zvaná, aby ona z toho neměla psychickou újmu! 2,5 roku jsme spolu!!! naposled před 3 týdny, šlo pár jeho přítel na večeři a pivo a opět šel jen přítel. Já jsem si šla po svých. Zvykla jsem si. Vždy ale když se takto vidí (cca jednou za 2-3 měsíce, nic častého), ona jakoby znvou zahájí aktivitu. Takže teď se viděli v červenci (já nešla, protože ona mu vyloženě na dotaz, že by mě rád vzal, napsala, že ne) a teď v sobotu mu poslala fotku, která mu měla připomenout něco, co spolu zažili na stavbě toho domu (našeho brzy budoucího domova). A ve mě bouchly saze. Výsledek byl ten, že jsem cvok, co má strach z úplně neškodné ex, která je už dávno v pohodě, že příště mi ani raději neřekne, že píše ona, nebo, že jdou na pivo spolu (trvalo mi přes rok, než jsem ho naučila, říkat mi na toto téma pravdu - tímto jsem to úplně zhatila). Jenže já jsem teď hrozně zranitelná, bojím se, že zůstaneme bez dětí, našly se i další zdravotní komplikace, a fakt mi nepřidávají vtipné smsky holky, která prostě dokud se bude vyskytovat v okolí, vždy se bude snažit a doufat, že nám to nevyjde. Vím, důležité je, že on jí nechce! ale třeba jen to, že důsledně dbá, abychom se nepotkaly. My za tu dobu máme společné známé, ale já jsem se s ní nikdy neviděla! Proč neudělá to gesto, proč stále ohledy k ní, proč se jednou konečně před ní ke mě nepřihlásí, když mám být matka jeho dětí a pokud by to vyšlo, tak za pár týdnů už bych měla termín...? on říká, že jen a jen z ohledů k ní, že jí nechce trápit, že není důležitá. Já to mám od začátku ložené jinak. Představila jsem ho všem v mém okolí dávno a pokud by s tím někdo měl problém, je mi to fuk...
@zoufala_l Přišli jste o dítě.... Ty potřebuješ tisíckrát víc ohledů než nějaká jeho ex.... Jak mu na nějaký labilní ex může záležte víc než na Tobě, když máš navíc zdravotní komplikace? Kdyby Tě miloval, tak dělá maximum možného, aby Tonbě bylo dobře.
Plus to je taky to největší, co může dělat pro šanci na dítě v prvním kole.
Psychický stav, který kolem Tebe udržuje, je patologickej, a nesvědčí Ti. NIc dobrého pro Tebe, tak proč to dělá? Vždyť Ti to tolik ubližuje! (i bez ztráty dítěte, natož s ní).
Tak ja jsem asi z jine planety a proplula jsrm cervi dirou. Me rict muj partner po x letech ze jde s ex nekam a ze tam nesmim.....vyrazim s nim dvere a na trvalo. Ja chapu ze jine zeny jsou tolerantni k tomuto, ale odsad podsat. Zaplat Buh ze muj muz je stejneho uvazovani....a jinak, ne hysterka nejsi, tohle se muze case vymstit... ono i bestovni kamosky partneru se muzou casem vymstit.
Já děkuji za názory. Hrozně se mi ulevilo, po tom víkendu zkaženém. Vím, že minulost bude vždy přinášet nějaké otazníky atd. Ale toto se musí srovnat, než uděláme ten další krok s IVF.
@biedronka10 řeknu to narovinu. Být mi o 10 let méně, vyrazím s ním dveře taky. Jenže hrozně let jsem byla sama, a bilogické hodiny jsou svinstvo. Má hodně opravdu hodně dobrých vlastností, a jako táta bude myslím skvělý. Ale jak už tu zaznělo, měl by brát ohledy na mě. Já nejsem ten typ, co si něco vynucuje. Ani nejsem typ, co by něco dělal někomu proti vůli. Jen cítím, že tohle brzy vyeskaluje buď v rozchod, nebo radikální řešení s tou EX
Uplne te chapu. Ja byla pred nejakou dobou u sveho expritele taky zarliva, nevyrovnana a precitlivela stihacka. Chodil s partickou, kde byla i jeho expritelkyne, na kafe, do hospody, na volejbal, atd. Mne to nejakou dobu tajil. Jednou to tak trochu neutajil, mne se to nelibilo a dala jsem to znat. Byl o rok mladsi, ovsem mentalne zcela nedospely chlapecek. Pak jsem zjistila, ze chodi sam s byvalkou na pivo, tenis, atd. Nekomu by to vadilo, jinemu ne. Mne to vadilo a on v tom nevidel problem. Spatna jsem byla ja. Kdyz ti dela neco, co vi, ze ti vadi, a nereaguje na tvoje prani, je otazka, jestli mu o tebe fakt jde. Mozna jste se odcizili tim potratem a z tve strany citi trochu tlaceni na pilu. Treba by tomu nechal volnejsi prubeh, mozna se i lekl odpovednosti, coz dite znamena. Ja se se svym expritelem rozesla a udelala jsem dobre. Pokud bude prehlizet, co te trapi, udelej totez a neztracej s nim cas. Treba bys s jinym otehotnela hned.
@zoufala_l nemuzes si rikat... Jsem ten typ co si neco vynucuje.... Spatne spatne....ty si musis rikat ze ty jsi na prvnim miste ty a tvuj muz jako pravoplatni partneri. Nic mezitim nema co delat a nic mezitim neexistuje. A tohle si musi zafixovat i draha polovicka. Ono celkove kdyz se do zivota dvou lidi montuje clovek z minulosti takovymto zpusobem to zavani pak prusvihem... jen spousta lidi to nechce videt a s tou toleranci to pak uz prehani. Vseho moc skodi, ale to jen muj nazor.
@biedronka10 zrovna nedávno říkám chlapovi, ať si jako nepředstavuje, že by měl někde chodit chlastat se svejma kolegyněma(plus další chlapi) z fabriky a já bych zůstávala doma... když není schopnej zajistit hlídání dětí s vzít mě někam samotnou, tak se nebude courat po hospodách s cizíma ženskýma 😬😈 naštěstí nikam nechodí, že ani nechce.. raději si dává pivo doma...ale člověk nikdy neví, kdy změní postoj
a NECHOVAS se hrozne. Jsi uplne normalni holka, co chce solidniho chlapa, pro ktereho bude dulezite, co rikas, co ti vadi a co by sis prala.
Holky díky moc za reakce! opravdu... mi to pomohlo trošku se srovnat
@dddeen mám se všemi ex (není jich teda moc) dobré vztahy... Řekla bych nadstandardní a jsem na to hrdá. Jednomu jsem byla s mou rodinou na svatbě... A pozvala nás jeho partnerka, dneska manželka 🙂 no a co? Mám je ráda, prošla jsem s nimi určitým obdobím, které mě posunulo zase dál, rozuměli jsme si a jsem jim za X věcí vděčná... Tak proč to utnout a žít si vlastní životy? 🙂
@leilinka1234 já to mám úplně stejně! Nemám problém, že se mají vídat. Ono se to trošku ztrácí v všech těch reakcích atd. Problém je, že ona si diktuje, kam půjdu já (lépe řečeno, že nepůjdu, když tam bude ona), že ona je labilní a tak je prostě s ní zacházeno. To mi vadí. Já také se potkávám se dvěma ex. ale ani jeden mi neříká, dnes svého partnera nevoď, dnes nemám náladu. Ani by si to nedovolili a já bych se ani neptala, ani se tomu nepřizpůsobovala. Ono dokonce jsem také ráda za to, že mám nadstandartní vztahy - je to vizitka kultivovanosti také trošku, umět se rozejít atd. Jenže tady je to tak, že ona nesnese 2,5 pomšlení, že její vysněný muž má jinou. Takže je to můj program a moje poztřeby, které se mají přizpůsobit jí... :( a když se začnu vzpěčovat jsem za potížistu
@ariadna12 ano, proto mi to vadí. Kamarádka třeba navrhla, ať zkontaktuji rovnou jí. Jenže toto je hlavně o jeho přístupu. Kdybych na to šla přes ní, ničeho nedosáhnu... Jinak také si po 2,5 letech myslím, že to není přecitlivělost, láska z její strany. ale vypočítavost. Když v těch začátcích došlo na to vyhrožování sebevraždou, řekla jsem to rovnou před přítelem i jeho kamarády, že ta holka akorát vidírá, ale že nějakým našlapováním opatrným se nic nevyřeší. A také že nevyřešilo. Přítel má dojem, že ano. že on to má uzavřené, ona to má uzavřené občas pošle neškodnou smsku a že jediný, kdo prudí jsem jáa
@zoufala_l jj, já vím, o co tu jde. Reagovala jsem jen na komentář dddeen, že přátelství s ex nemůže fungovat. Může a stojím si za tím. Mně by se takový chování mého muže ohledně ex taky nelíbilo. Ale já jsem držka, já bych si asi svou pozici vybojovala... Ať už jakýmkoli způsobem. Nezdá se mi to od přítele fér a řekla bych, že v tom něco je. Ať už posílení ega nebo zadní vrátka... Těžko říct a pokud nebude chtít, tak to neřekne, je to zakopanej pes. Držím palce, ať se co nejdřív srovná buď on nebo jeho ex... Snad najde nějakýho chlapa dřív, než případně dosáhne svého u tvého přítele :/
@leilinka1234 🙂 já jsem doufala, že do 2,5 let už někoho mít bude, problém je, že ona nikoho jiného nechce. Takže nikoho nemá a zaměřuje se čím dál víc na společné kamarády... Nám to dělá jen neplechu ve vztahu, jsem si vědomá, že dokonce tyhle vlny a problémy, co nám tím vznikají jí můžou pomoct k cíli... jen prostě vše má hranice a já si nenechám kálet na hlavu neustále a ještě další léta, takže to právě všechno probublává na povrch.
@zoufala_l no, on může byt možná i pod tlakem party, spolecnych kamarádů - jestli je to nejaka hysterka, ale presto jejich kamaradka, tak se snazi eliminovat jeji hysterické projevy, asi by to nikomu příjemné nebylo. No, a paklize tvuj pritel treba říká, ze Tobě to nevadí, tak v partě znamych nemaji ani tucha, ze je neco blbě... nenapadne je to, a jeste muzou byt tak "hloupý", ze pronesou, jak je to skvely, ze kdyz jde hysterka, ty zustanes doma, aby nebyl konflikt, jak si skvělá, ze to chapes. Takovy keci taky moc nepomuzou... - je to jen teorie, ktera me napadla. Jinak obecně si myslim, že přátelsky vztah mezi EX existovat nemůže-jeden by rad vzdy více. Ve vztahu zazivam neco podobneho z pritelovo strany😕 proto zastavam tento nazor. V tve situaci bych uz rekla dost a vysvetlila mu sve city - ze si byla trpeliva dlouho ale z tveho pohledu uz pretekla voda a je na čase, aby si bejvalka zvykla, priste jdes proste se svym partnerem za partou kamarádů a je Ti uplne jedno, co na to rekne jeho bejvalka. 👍K miminku Ti povim tak akorat, ze je to zazrak a stesti i neskutecna drina a pokud o mimi stojite, zkusila bych kazdou možnost. Drzim palce.
Tohle taky tak nějak vidím... " je na čase, aby si bejvalka zvykla, priste jdes proste se svym partnerem za partou kamarádů a je Ti uplne jedno, co na to rekne jeho bejvalka.! jak píše ivuska.
Uvidíš, co chlap na to.
Ona se bude chodit bavit, ještě s Tvým, a Ty budeš sedět sama doma...
A co Tvůj muž na to, když jdeš ven s kamarádama?
@netopejr můj muž je právě v tomto hodně tolerantní. Neptá se kam jdu, s kým atd. Prostě jdi a bav se hezky. Pac a pusu... Já si toho na něm cením (zažila jsem žárlivce a stačilo...). Ale také vždy stejně řeknu kam a s kým jdu, přijde mi to slušnost mezi lidma, co spolu žijí. On toto může s klidným svědomím udělat, nechat mě jít, zná mé kamarády, včetně toho ex, který občas někam dorazí, protože se známe od školy i s těmi ostatními. Ví, kam chodím, ví, že tam absolutně nehrozí nějaké větší sympatie. Když jdu, ptám se ho, zda chce jít taky a je jen na něm, jestli jo nebo ne. V tomto byl od začátku do všeho zasvěcen, všem představen a nikdo nemá problém. Nikdo po mě X let po rozchodu netouží a nesnaží se mě pořád vtahovat zpět
@leilinka1234 já jsem se překoukla, jak jsem tu nová, tak se nějak neorientuju... 😀
@zoufala_l No právě. On může 100x tvrdit, že na tvém místě by byl v pohodě. Ale to nemůže vědět. On je totiž ten, který to má aktuálně pod kontrolou - je s tebou, se ženou kterou chce, ale paralelně se čas od času ohřeje na výslunní obdivu jiné. Pro něj to může být logické - vždyt chce tebe a je s tebou. Ale pokud by se situace obrátila a on nebyl ten, kdo prostě ,,ví" jak to je a zažíval tu částečnou nejistotu, tak prostě nemůže jistojistě tvrdit, že by mu to nevadilo.
Ale ať má svůj názor na tu situaci jakýkoliv, nemělo by mu být jedno, že tě ten stav prostě trápí.
@michaela_2 Ano, to úplně souhlasím. To mě vadí nejvíc. Že ví, že mě to trápí a jeho cílem je "zvyknout mě" na to...
A navíc, já bych prostě nechtěla žít s tím, že i po tolika letech kdy jsou od sebe, se manžel vídá s někým, kdo o něj pořád naplno usiluje a nesnaží se to vůbec skrývat.
Chlapi jsou lovci, jak se říká a ženy umí manipulovat. Podle mě, když ten chlap dá jasně a srozumitelně najevo, že o tu usilovatelku nestojí, že nemá šanci, ženská se stáhne. Nebude se ztrapňovat donekonečna. Takže já moc nevěřím tomu, že si to s ní vyjasnil 😞 Spíš to vypadá, že ona má pořád naději a pořád věří.
@ivuska1986 čekám, až nastane nějaké příště, nebude to dlouho trvat. A jsem zvědavá, jak se k tomu přítel postaví. Jasně jsem mu řekla, že ledy se nepohnou a nic se nespraví, pokud budu stále paní Colombová (jak trefně zaznělo). Pak už to bude jen na něm...
@michaela_2 Normální ženská se stáhne... Ona tohle asi nemá úplně v hlavě v pořádku. I když je to jinak inteligentní holka jistě. Já třeba jsem hrdá na to, abych usilovala o muže, který žije s jinou, a se mnou za několik let vnucování se až do baráku nechce vážný vztah. prostě začla bych si žít svůj život jinde se svými kamarády. Za 2,5 roku bych si ani nevzpomněla. Jenže on od jejich rozhodu měl dva takové kratší vztahy a teď mě už déle. A ona stále vytrvává. Dokonce mu to i kdysi měla říct, že prostě nikoho jiného nechce a nikdy nebude mít ráda a tečka... takže nejsem první, kdo je v "trojúhelníku". Přesto ale je naprostá pravda, že čím aktivněji on se bude snažit mě před ní stavět do pozice jedničky, tím je větší šance, že jí to konečně omrzí...
A až budete mít děti? ... resp. celá parta postupně bude mít děti a místo večera u piva se začnou plánovat sezení na zahrádkách přes den... A ty s dětmi budeš doma? Protože ona "nová" žena je pro ní těžko zkousnutelná a co teprve žena s jeho dítětem? A on se ani dětmi nepochlubi? Aby ji neranil?? A jsi si jistá, že ti bude pořádnou oporou při dětech? Je to občas záhul na psychiku a že neuteče k ní? Jak se říká, až při vyhrocenych situacích poznáš, jestli vztah vydrží...
@petralak přesně tuhle otázku jsem mu položila. Oni tedy už všichni okolo něj děti mají. Ale otázka zůstává stejná. Ptala jsem se ho ještě před tím potratem, co bude dělat teď, jestli se budu schovávat s bubnem, nebo on pojede s kočárem na grilování a bude říkat, že to je jeho neteř??? Dokonce teprve až, když jsem přišla do jiného stavu, začali jí tak zlehka připravovat = přestal se před ní bát vyslovit moje jméno, občas prohodil, co my dva společně. To tehdy se poprvé dozvěděla, že spolu bydlíme... Prostě je to úplně na hlavu postavená situace, do které já bych se mezi svými kamarády nikdy nedostala, protože si všechno říkáme do očí a nikdo nespekuluje, co a kdo komu může vadit. Jasně, že po nějakých rozchodech se chvíli berou ohledy, ale 2,5 roku by fakt nikdo z mých přátel nešaškoval a neupozaďoval nečí přítelkyni

to je jak pani Colombova:D , a uprednostnovat ji pred pritelkyni co se tyce setkavani pratel tak to uz je fest maras!! Hele a trosku to odlehcim, ale neni az takovy ulet, jses si jista , ze pritel je ok? Vis opravdu vse? Nebo je zdravy - nnei to nejaky schizous - a ta osobka kterou si nevidela nebo medosla na kocert je vlastne on? 😉🤐 jako posu to jako srandu , ale kdyz to vemu co si tady napsala tak mozne je vse , 2,5 roku je prd doba, jsme s pritelem 16let , a porad se sem tam neco najde co jsme nevedeli nnebo se nejak prekvapili at uz dobre ci spatne ...