icon

Nedaří se nám početí - začínám se chovat hrozně

zoufala_l
13. srp 2018

Ahoj, třeba mě pochopíte, třeba ne, doufám v nějaké reakce. Předem se omlouvám za dlouhý text. S přítelem jsme 2,5 roku. Na jaře jsem potratila, byla jsem těhotná poprvé v životě. Přesto, že mě to zasáhlo, tak si myslím, že jsem to ustála dobře. Žádné scény, partner byl také skvělá podpora. Po několika vyšetřeních stojíme na prahu rozhodnutí, zda zkoušet dál přirozeně (jenže je tu můj věk 39 a malinko horší spermiogram), nebo jít do IVF. Ze strany kliniky IVF se cítím docela pod tlakem, mám v plánu nějaké konzultace u jiných doktorů, jdu ke svému gynekologovi, prostě chci mít hodně informací pro a proti. A teď k jádru věci. Doma to moc neřešíme. Partner se zdá, že jakoby to odhání to téma, nepřipouští si to atd. Já jsem čím dál víc ve stresu, propadám takové té neobytné panice, že "co když"... je to poslední šance? nechá to následky? už to později nepůjde vůbec? prostě sakra není to trhání zubu, pár nocí už moc nespím. Jenže místo, abychom drželi při sobě, jsem zkazila dlouho plánovaný víkend nesmyslným výlevem. Podotýkám, že mám pár Ex, které vídám běžně i léta po rozchodu, nic v tom není. Stejně tak jsem nikdy neměla problém, když některý z mých partnerů se vídal s expřítelkyní nebo exmanželkou. Třeba i kvůli dětem, vždy bez problémů. Přítel má EX - dle jeho slov byli spíš kamarádi (něco proběhlo, snad před 5 lety), ona jím ovšem byla tak posedlá, že když se dal dohromady se mnou, tak hrozila sebevraždou. Já jsem o ní zpočátku, několik měsíců vůbec nevěděla, dozvídala jsem se všechno náhodně (třeba, když volala, strkal si mobil zvonící do kapsy - takže jsem se narovinu zeptala, proč to dělá, že to vypadá divně). a tak postupně během měsíců vyplulo na povrch, že holka s ním prakticky kromě sexu a společného bydlení vedla partnerský život, stavěli dům /jeho slovy, ona mu pomáhala, jako každý jiný kamarád-muž/, dodnes (2,5 roku), když jeho parta kamarádů má nějakou akci a má tam být ona, já nejsem zvaná, aby ona z toho neměla psychickou újmu! 2,5 roku jsme spolu!!! naposled před 3 týdny, šlo pár jeho přítel na večeři a pivo a opět šel jen přítel. Já jsem si šla po svých. Zvykla jsem si. Vždy ale když se takto vidí (cca jednou za 2-3 měsíce, nic častého), ona jakoby znvou zahájí aktivitu. Takže teď se viděli v červenci (já nešla, protože ona mu vyloženě na dotaz, že by mě rád vzal, napsala, že ne) a teď v sobotu mu poslala fotku, která mu měla připomenout něco, co spolu zažili na stavbě toho domu (našeho brzy budoucího domova). A ve mě bouchly saze. Výsledek byl ten, že jsem cvok, co má strach z úplně neškodné ex, která je už dávno v pohodě, že příště mi ani raději neřekne, že píše ona, nebo, že jdou na pivo spolu (trvalo mi přes rok, než jsem ho naučila, říkat mi na toto téma pravdu - tímto jsem to úplně zhatila). Jenže já jsem teď hrozně zranitelná, bojím se, že zůstaneme bez dětí, našly se i další zdravotní komplikace, a fakt mi nepřidávají vtipné smsky holky, která prostě dokud se bude vyskytovat v okolí, vždy se bude snažit a doufat, že nám to nevyjde. Vím, důležité je, že on jí nechce! ale třeba jen to, že důsledně dbá, abychom se nepotkaly. My za tu dobu máme společné známé, ale já jsem se s ní nikdy neviděla! Proč neudělá to gesto, proč stále ohledy k ní, proč se jednou konečně před ní ke mě nepřihlásí, když mám být matka jeho dětí a pokud by to vyšlo, tak za pár týdnů už bych měla termín...? on říká, že jen a jen z ohledů k ní, že jí nechce trápit, že není důležitá. Já to mám od začátku ložené jinak. Představila jsem ho všem v mém okolí dávno a pokud by s tím někdo měl problém, je mi to fuk...

zoufala_l
autor
27. srp 2018

Máme to teď tak rozladěné všema těma okolnostma, že se to musí trošku ustálit, než začnu něco podnikat... 😒

kittyy17
27. srp 2018

Ne, nic si s ní nevyrikavej, jenom se tím zbytečně vystresujes.
Vyhrožování sebevraždou je jenom taktika, kterou 99% manipulátorů nemyslí vážně.
Ať jí řekne, že jestli chce se zabít, jemu na tom nezáleží, je to její život, ale ať to laskavě provede tak, aby neublížila jiným lidem a moc u toho nenasvinila, kdo to má pak uklízet, chudáci hasiči...

mrs_cuddy
27. srp 2018

@zoufala_l takže volné pole? tím možná lépe ... 🙂 ale asi bych taky byla v takové nejistotě co vlastně udělat... aby mu pak neřekla nějakou smyšlenku.

mrs_cuddy
27. srp 2018

@kittyy17 tak tak. Prostě jen upozorňuje: Všímej si, jsem tady.

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@kittyy17 toto bych jí řekla být mým přítelem, když mu ty smsky posílala. Ona už toho tedy nechala. ale já nesnáším citové vydírání, to je to největší dno, kam někdo může klesnout

mrs_cuddy
27. srp 2018

@zoufala_l budeš jí to muset říct za něj

kittyy17
27. srp 2018

Okamžitě ji přestaň řešit, vyser se na to, nelam si s ní hlavu. Prostě choďte všude jako pár, ať jí neříká jestli přijdeš nebo ne, a až dojde k setkání a ona udělá scénu, pak bude na tvým chlapovi aby ji odkázal do správných mezí. A pokud se v této situaci zachová jako srab, bude to teprve na tobě.
Upřímně, já bych asi takovýho sraba nechtěla, natož s ním mít děti...
Neponižuj se tím, že bys ji nějak kontaktovala, jenom jí tím ukážeš, že si nejsi jistá svým chlapem a dáš jí další naději...

zoufala_l
autor
27. srp 2018

Já bych byla nejradši, kdyby to proběhlo takto... Jenže je to hodně i na příteli. Jak se k tomu postaví už v první chvíli, tedy, až se začne rýsovat nějaké setkání. Běžně se ho nijak nevyptávám, kam jde a kdo tam má být. Když mám svůj program, je mi to fuk. Ale u ní už prostě musí přijít nějaký zlom. Máš pravdu, že je srab. Možná si jen nechci připustit, co mám doma... :(

kittyy17
27. srp 2018

A jestli to znovu zkusí s tou sebevraždou, tak bych jí řekla, že je psychopat a měla by se nechat někam zavřít...

kittyy17
27. srp 2018

Tak někdy zkus říct, že se ti program náhle zrušil a že jdeš teda s ním 😉

mrs_cuddy
27. srp 2018

@zoufala_l hele to je taky řešení ale aby to nedopadlo vlastně všechno úplně jinak. Zas na druhou stranu, pravda je,že kdyby mu to extra vadilo tak to řeší sám.

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@kittyy17 to víš, že toto už mám v plánu také. Ještě před časem bych tohle neudělala, ale jinak to asi nepůjde...

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@mrs_cuddy jemu to nevadí, to já vím... z jeho pohledu je vše OK, protože už ho nebombarduje smskama, nevyrožuje a jen jednu za pár týdnů se někdě připomene, něco naťukne... vůbec to nechápe z mojí strany. Jak je to šíleně únavný. Že by s ní něco měl, nebo o ní měl zájem, si nemyslím... opavdu NE. on je jen pohodlný srab (jak tu zaznělo kousek výše...)

kittyy17
27. srp 2018

Na druhou stranu, možná tato lapálie zaměstná tvou mysl natolik, že přestaneš řešit své plodné dny a najednou budeš mít pozitivní test 😉
A nebo zjistíš, že s ním vlastně ani děti nechceš... držím palce

netopejr
27. srp 2018

S ni bych si nic nevyrikavala, nemam si co vyrikavat s nějakou cizí pani, co byla muzovou ex. Musí on. Jinka onai ještě řekne, ze hysterka je tazatelak, vymysli so, co neřekla,ze ji vyhrožovala nebo se složila, cokoli. Vůbec.
A pokud on se neumí za svou zenu postavit ted, kdy o nic nejde, co potom.
A kdyz by náhodou vytáhla ma ipulacky se sebvrazdou, at sindela, co chce, ja jí taky neoznamuju, co budu vařit zítra k veceri, co je mi potom.
Ignorovat.
Muž at ji klidne řekne, ze je dospela, respektive její plán a otočí se na pate.
Tohle nikam nepovede, dokud ON se k tomu nepostaví.

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@kittyy17 to poslední už mě také napadlo... a ne jednou. Teď se musím srovnat a věnovat pár týdnů sobě. Pak uvidím co dál. díky

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@netopejr ano, a on se k tomu staví bohužel tak, že je to vyřešené. Že problém mám já...

netopejr
27. srp 2018

Naprostej souhlas s @kittyy17 ve 14.28
Ty s ni nemáš co resit, proste jdeš se svým partnerem na zábavu s vasimi prateli. Holt v oarte je někdo,kdo Ti sedí vic nebi min, ale beres to, ze takova je grupa. Jak se s kterým ucastnikel vypořádá ex je ciste její věc.
A ja sazim trenky, ze kdyz s nim začneš do ty společnosti chodit, ona bude chodit dal jako by se nechumelilo.

netopejr
27. srp 2018

@zoufala_l Ty problem nemáš, takze s nim jdeš do party. On ma problem ze jdeš? Ty nemáš problem, ty se jdeš večer bavit. Jo jemu se to nelibi? Nevadí, chces se videt s Lídou a Pepou.

kittyy17
27. srp 2018

Tak se domluvit s nějakým kamarádem, aby ti dal echo když bude vědět že ona přijde, a běž taky. Nech ho ať jí klidně napíše že ona nemá chodit, dělej blbou, nijak to nekomentuje, buď ta lepší. Párkrát se to stane, ona začne chytat nervy a začne otravovat, a jeho to prestane bavit. A kdyby ti řekl, že tě s sebou nechce protože tam bude ona, budeš muset zvážit, jestli takhle chceš žít celý život. Ty jsi jeho životní partnerka, tebe si vybral jako matku svých dětí, a ty ji nebudeš ustupovat.
Taky by neškodilo lehce zredukovat vlastní aktivity a více chodit s ním...

netopejr
27. srp 2018

@zoufala_l Vsimej si, co píšeš: Dyť ta ex dost podstatnou merou urcuje Tvůj, partneruv a vas spolecnej život. Točí se to kolem toho, co ona....
A to neee...!!! Vy si zijte svoje!!

A pokud on bude zit po jejim, a ne po vasem... Ja bych do toho nesla.... Mél na to 2,5 roku nebo kolik, nez si začal s Tebou, pak s Tebou a to celou dobu se s ni nesrovnal?
Jako chlapa,kterej se postavi za rodinu, si predstavuju trochu jinak.

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@netopejr ano, já si právě chlapa, co se postaví za mě a za nějaký čas i za rodinu taky představuju jinak. Musím vůbec zvážit, co dál... On totiž nemá dojem, že je co rovnat. On má pocit, že přeci, když se ukáže a ozve jednou za pár týdnů, že není problém to překousnout, když jinak máme 365 dní v roce "pro sebe"... a já už právě nemám ten nadhled, jestli nemá náhodou pravdu. musím se zastavit, zvážit pro a proti a rozhodnout, co vůbec dál. Ono se vlastně nerozhdouje jen o IVF, ale o celém vztahu...

mrs_cuddy
27. srp 2018

@zoufala_l
Ty brďo... Člověk si najednou uvědomí věci co...

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@mrs_cuddy hlavně když už pak jde o rodinu. Do té doby je to "brnkačka"... na druhou stranu musím nechat příteli, že po tom jarním potratu fungoval výborně! Jenže jak vše neběží na drátkách podle jeho plánů a snů (někdy naivních), tak je problém a drhne to... já jsem zvyklá na vztazích pracovat, on si myslí, že vše půjde samo.

mrs_cuddy
27. srp 2018

@zoufala_l důvod mého prvního (a doufám posledního) rozvodu. Dle exmanžela bylo vše moje chyba. Nebylo potřeba mluvit, vše bylo dle něj ok...a chvilku si necháš kalet na hlavu ale nelze to dělat neustále...

monca14
27. srp 2018

Já upřímně teda nerozumím tomu proč se s ní vidí. Dobře jestli mají společné přátelé, takže se vídají všichni, tak bych normálně chodila s nima. Na druhou stranu, jestli se s ní stýká i sám, pak nerozumím proč, takový nezdravý vztah s ex.
Každopádně, přeji hodně štěstí. Vzhledem k věku bych se pokud si těhotenství přeješ nakláněla k IVF.

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@monca14 on se s ní sám nevídá - to ne... jenže když má být ona někde v partě všichni spolu včetně mého přítele, tak se to "řeší" tak, že jde jen ona... protože má psychický bebíčko z minulosti, a špatně by nesla, že vidí tu, co má jejího vysněného prince (tedy mě). volně přeloženo z celé té diskuze, co tady vedeme 🙂 co se týká IVF, ten věk je samozřejmě problém, ale po konzultaci s několika doktory teď do té koňské dávky hormonů nepůjdu. ale máš pravdu, že je nejvyšší čas a také ho nebudu určitě zrtácet moc. Do konce roku bude jasno, co a jak

netopejr
27. srp 2018

@zoufala_l Takze muzea byt rada, ze nebydli ve stejný bytovce, pze bys taky třeba mohla.mit zákaz vychazeni, abyste se náhodou nepotkaly a nemela bebi. Nemela by ses odstěhovat do jinýho města? To j ještě nenapadlo, ze Te muze potkat v obchode, jeho vas oba na nádraží , jak spolu nekal jedete? nebo na urade? Mela bys chodit po druhy straně chodníku nez Tvuj partner aspon.

lennus
27. srp 2018

Zkus lázně, do 40 je možné jet, tedy úderem 40. roku už bohužel ne, tak máš ještě šanci zkusit. Napsala jsem sem články na to téma. Já neměla potíže otěhotnět, ale donosit a napočtvrté (první syn narozen 33+1, druhý potrat v 11. t. a třetí předčasný porod ve 23. t., kdy jsme o miminko přišli) to vyšlo a máme krásnou zdravou donošenou holčičku. Dělala jsem toho víc, klidně napiš. Držím palce!

zoufala_l
autor
27. srp 2018

@lennus děkuji!!!

Strana