icon

Nedávám dotazy typu: Kdy budete mít druhé?

legelata
14. lis 2017

Ahoj holky, vy co nemuzete otehotnet podruhe. Jsem po osklivem potratu a nedari se nam znovu pocit. Psychicky nedavam dotazy typu: Kdy budete mit druhe? Ted se me ve vytahu zeptala sousedka a ja to uz psych. Nezvladam 😢 Prosim jak se psyh. Posilit?

ariadna12
•
15. lis 2017

Nechat tomu volny prubeh, na chvili si orazit a nekam treba vyjet, mluvit o tom s blizkymi a neuzavirat se do sebe. Ty poznamky by mne taky stvaly. Z tohoto tydne jsem narazila na diskusi, kde ma zakladatelka 1 dite a nejde jim druhe. Tak ji treba zkus kontaktovat, bude mit podobne pocity.

ariadna12
•
15. lis 2017

Diskuse ma nejak jako nazev Snazime o miminko a stale nic (uvnitr zakladatelka upresnuje, ze jedno dite ma a o druhe se snazi a moc to nejde). Hodne stesti.

mariti
•
16. lis 2017

co třeba nacvičit si nějakou ráznou odpověď typu: "až přijde ten správný čas" a prostě nepřipustit zabřednutí do debaty, která je Ti nepříjemná. Lidi jsou někdy hodně necitliví, aniž by si to uvědomovali.

beruda
•
16. lis 2017

Chápu tě, potrat jsem tedy nezažila, ale druhé miminko nám taky nešlo. A v tu dobu mně na jedné oslavě objal strýc, který nic netušil, a jen poznamenal, že by nám druhé miminko moc slušelo....no, utekla jsem brečet do pokoje. Obrň se trpělivostí, ti lidé okolo nevědí, že se snažíte, nebo jste o miminko přišli, nechtějí ti ublížit. Odpověz třeba, že zatím miminko nebude, nebo že přijde, až bude čas, jak psala @mariti výše. Nic jiného ti asi poradit neumím.🌹

dominikaromanova
•
16. lis 2017

@legelata,
nám se po potratu také dlouho nedařilo otěhotnět. Jediné co na to pomáhá je čas, pořádně se z toho vykecat, je celkem jedno komu, hlavně, že Tě někdo poslouchá klidně i zde na MK a pak přestat přemýšlet nad tím, že chcete další dítě.
Vím, že se to velice snadno píše a hůře provádí, ale pokus se zaměřit na něco jiného než je početí dalšího potomka. A rozhodně si zakaž slova jako NEJDE, NEMŮŽEME, prostě jakýkoli zápor.
Jedno dítě již máš, tak se plně věnuj jemu, jestli máš nějaké koníčky tak se zaměř i na ně a popř. i na práci. Uvidíš, že se podaří počít jakmile budeš psychicky v pohodě a hlavně jakmile na to přestaneš myslet.
Pro šťouraly bych si připravila jak zde již bylo řečeno odpověď tak ať Ti dají pokoj. Třebas, momentálně druhé neplánujeme. Přeji hodně štěstí. 🌹🌷