icon

Očkování proti neštovicím v dospělosti: Kdy plánovat dítě?

wladimira
12. čer 2022

Ahoj holky zjišťuji jen info jestli s tím třeba někdo má zkušenosti … je mi 34 a ještě jsem neměla neštovice a teda už ani nechci 😅🙏🏻 Jelikož se už delší dobu plánuje rodina asi bych se měla dat očkovat .. mě zajímá jestli to má třeba nějaké negativa a po jaké době od očkováni se zas budeme moct snažit o dítě .. samozřejmě se zeptám dr ale tak zajímá mě to noo tak se ptám nejdřív tu

ada22
12. čer 2022

Nech si možná nabrat i protilátky. U mě si naši nebyli jisti, tak jsem před těhotenstvím zjišťovala a nakonec jsem měla protilátky. A po očkování tam byla lhůta tři měsíce. Ale je to již 8 let zpátky.

hojda
12. čer 2022

Jen počítej s tím, že ta ochrana není na 100% brácha se nechal a do roka od očkování je stejně od děti chytil.

srnii
12. čer 2022

Ahoj, byla jsem ve stejné situaci. Mamka by dala ruku do ohně za to, že jsem je neměla. Dokonce si pamatuji jak byla ve školce epidemie a všichni se divili že jsem to jako jedna z mála nechytla. Zjišťovala jsem si info o očkování, tam je potřeba pár měsíců počkat protože je to živá vakcína. Pak mi ale někdo poradil ať si raději nechám udělat protilátky. Šla jsem na krev s tím, že to jsou vyhozené peníze protože jsem je přece neměla.... no a protilátek tolik že jsem je musela prodělat stoprocentně 😜 ony se totiž někdy vysejí jen v krku že se mohou zaměnit za něco jiného nebo se udělá jen jedna atp. Takže si opravdu nech udělat test na protilátky.

wladimira
autor
12. čer 2022

@srnii
@ada22 co já si pamatuji tak mama tvrdila ze jsem je nechytla ze jsem měla protilátky ale nikdy jsem se nezeptala jestli mě braly krev bo jak to zjistily 🤷🏻‍♀️🤔
Holky děkuji spis si zatím zajdu na tu krev

janulkaz
12. čer 2022

Zajdi si na test z krve, ja je taky nemela, nechala jsem se radeji naockovat, davky byly dve, otehotnet se nedoporucuje min. 6 mesicu po druhe davce, je to ziva vakcina. Po prvni davce mi bylo par dni dost zle, cca za 2 roky jsem je stejne chytla, ale relativne mirny prubeh 🙂

merope
12. čer 2022

@wladimira Obecně se doporučuje odstup očkování a otěhotnění cca 3 měsíce, ale není problém, pokud přirozeně otěhotníš dřív - jen to typicky bývá problematické, protože je zblázněná imunita a tak typicky zlikviduje i ty spermie.

nevimne
14. čer 2022

Já nevím jak neštovice ale byla jsem na očkování covidu a ten víkend sem otěhotněla 😂a i nevím jak 😂 ani sem to ne plánovala protože mě bylo řečeno že to nejde takže po deseti letech co tvrdili že to nejde bác 😂