On chce dítě a já ne

lajochova84
26. pro 2017

Ahoj, jde o moji sestru. Je jí 37let a nikdy děti nechtěla. Aby se jí lidí přestali ptát, kdy už bude mít děti, rozhlásili, že děti mít nemůže. Má chlapa už 7let a on teď přišel s tím, že chce mít příští rok dítě. Jí to hodně zaskočilo. Žijou v Anglii, ani tam nemá nikoho, kdo by ji pomohl. Prosím o vaše názory.

journals
26. pro 2017

Názory třetí strany jsou zbytečné, nechte to na nich, musí si to vyřešit oni dva mezi sebou. Zbytečné se do toho plést. Jeden z nich bude muset ustoupit, což v jejich případě znamená spíš rozchod. Myslím, že - děti chci, ale kvůli partnerovi je tedy chtít přestanu a naopak, nefunguje. Dřív nebo později přijdou výčitky. Ale to si musí vyřešit jen oni sami mezi sebou. Na to rada neexistuje.

bamak
26. pro 2017

@lajochova84 O jakou pomoc by mělo jít? Nějak tomu nerozumím?

pasiba
26. pro 2017

Tohle za ne nevyřešite ani vy natožpak my 🙂 pokud sestra děti nechce tak by je Mít neměla. Musí se řídít vlastním pocitem ..... I když ji pak asi partner opustí ☹ buďte její vrba co ji ve všem podpoří, ale aby později nikomu nic nevyčítala tak rozhodnuti musí byt jen její

lajochova84
autor
26. pro 2017

@bamak měla jsem na mysli hlídání.

@journals to určitě, spíš jsem myslela, že mi odpoví někdo, kdo taky děti nechtěl a změnil názor.

bamak
26. pro 2017

@lajochova84 tak to Jo...nejak jsem si nedovedla predstavit co tim myslis. Muslim si, ze hodne lidi v urcitem zivotnim obdobi deti nechce, vetsinou muzi. Kamaradka nechtela a ted uvazuje o tretim 😀. Dalsi chtela dve, chlap jen jedno...ted hi chlap nut I IVF, ze by chtel syna ( cekali hodne dlouho a prirozene Jim to nejde) Nekoho hormony dohoni, nekoho ne. Pokud deti nechce, at je nema, ale mela by dat chlapovi sanci je mit. Tim myslim rict mu to na rovinu.

journals
26. pro 2017

@lajochova84 Tisíc názorů, tisíc osobních příběhů, tisíc osudů... nefunguje to tak, že někdo děti chtěl, ale kvůli partnerovi se jich vzdal a tvrdí, že je spokojený. Nikoho takového neznám, ale myslím, že takový člověk neexistuje. Když děti chceš, tak je chceš a těžko tě někdo cizí z internetu bude přemlouvat k tomu, jak je skvělé je nemít. Souhlasím s @bamak - sestra by měla dát chlapovi šanci děti mít, jinak budou nešťastní oba. Měla by se s ním rozejít. A můj názor je, že je to čistě jejich věc, nech to na nich, nemotej se do toho, jinak bude jenom hůř... tohle osobně vnímám jako hodně intimní věc mezi ženou a mužem a myslím, že jim do toho nemá nikdo co "radit" byť to myslí v dobrém. Pokud sestra děti nechce, ať je nemá, nepřijde mi fér se jí snažit natlačit do nějaké role, na kterou se celý život necítí. A ve svém věku už určitě ví co od života chce.

ariadna12
27. pro 2017

Musi si sama rozmyslet, co chce a nechce a za jakou cenu. S tou pomoci - urcite jsou u nich taky hlidaci agentury, profi chuvy, apod. V to asi problem nebude.

dora13
27. pro 2017

Zrovna vcera jsem na toto tema cetla rozsahlou debatu na jednom americkem webu a osobne se ztotoznuji s nazorem, ktery tam padl, ze pokud clovek dite nechce, at si ho neporizuje. Role matky je casto narocna i pro zenu, ktera po diteti touzila cely zivot, natoz pak pro nekoho, kdo dite nechce a necha se do toho natlacit. Psalo tam i pomerne starsich lidi (jakoze 60 plus) ze dite nechteli, nemeli a vubec toho nelituji a nikdy nelitovali. Mit dite neni povinnost a zivot muze byt naplneny i bez deti -- a pokud se sestra na dite neciti, nechce ho, ma plne pravo ho nemit. Jen by si teda na toto tema meli s partnerem vazne promluvit a ujasnit si, co chteji, jinak bude minimalne jeden z nich dost nestastny.

jirinka1989
27. pro 2017

@dora13 Také to mám tak - partner chce, já nechci - zvlášť když on je takový pedant na úklid - skoro nic nesmí doma být, všechno je ve sklepě, aby to doma nepřekáželo. První dítě jsem chtěla a i přesto to byl pro mě šok...dítě musí být milované 🙂 Znát také lidi bez dětí a jsou šťastní a spokojení