icon

Otěhotnění při kojení bez menstruace. Máte zkušenost?

10. kvě 2025

Ahojte holky, otěhotněla jste některá při kojení, ikdyž jste neměla menstruaci? Případně když chcete znovu otěhotnět, to musíte přestat kojit?

gbp
10. kvě 2025

ano, otěhotněla jsem při kojení. menstruaci jsem měla nepravidelnou. ano, můžeš otěhotnět při kojení i když nemáš ms, protože se můžeš trefit do první ovulace, takže menstruace už nepřijde. stává se to. když chceš znovu otěhotnět, nemusíš přestat znovu kojit, ale pokud se to nedaří, někomu to pomůže.

eviicka
10. kvě 2025

Určitě přestat kojit nemusíš, být těhotná a kojit je celkem běžná situace. Obzvláště, když je už pravidelný cyklus.

Jen já tedy měla při kojení 2x úplně totožné zamlklé těhotenství, před třetím pokusem jsem raději odstavila (pak vše v pořádku).

alianan
10. kvě 2025

Plně jsem kojila. brala jsem antikoncepci, táhlo mi na čtyřicet a přesto jsem otěhotněla. 😅

palja
10. kvě 2025

Já jsem 2x otěhotněla při kojení a byl z toho vždy časný potrat. Měla jsem i vyšetřené hladiny hormonů. Prý vysoký prolaktin a oxytocin bránily zahnízdeni embrya. Pak jsem kojit přestala a za půl roku jsem otěhotněla a plod normálně donosila.

autor
10. kvě 2025
@alianan

Plně jsem kojila. brala jsem antikoncepci, táhlo mi na čtyřicet a přesto jsem otěhotněla. 😅

@alianan 😀

kosi_cek
10. kvě 2025

Vždy, když jsem otěhotněla během kojení, tak už jsem cyklus měla,.ale to proto, že mi menstruace dorazila vždy dost brzy po porodu, ale pak ještě nějaký čas trvalo, než se mi cyklus srovnal do stavu, kdy šlo i úspěšné otěhotnět, ze začátku nutně nemuselo docházet vůbec k ovulaci, případně k ní docházelo, ale byla hrozně krátká luteální fáze,.která otěhotnění (úspěšné zahnízdění) nedovolí, i když ovulace probíhá. Teď posledně, během kojení v tandemu,.mi 1. cyklus po porodu nezvykla meškal, ale zase naskočil dost "načisto" -tzn. se dle indícií domnívám, že bych bývala mohla.otěhotnět s tou 1. ovulací, před 1. menstruacií, určitě je možné otěhotnět a nedostat vůbec menstruaci po porodu, je i možné mít během kojení cyklus, ale s tím, že tělo zatím blokuje možnost otěhotnět. Sama.u sebe jsem však poznala, jak rychle a náhle je tělo schopno se přepniut do plodného módu, ať už cyklus probíhá nebo ještě ne, aniž by k tomu mělo nějaký podnět, proběhla třeba nějaká změna v kojení. Jinak i já během kojení 2* potratila, nicméně mi bylo už skoro 40, takže tam ta pravděpodobnost je větší bez ohledu na kojení, zároveň jsem během kojení 3* otěhotněla úspěšně, jednou z toho i po 40., kdy jsem se poprvé prokojila do porodu (ač je to dost běžné, tak skloubit těhotenství a kojení rozhodně není tak jednoduché).

lenerka1
10. kvě 2025

Sice už jsem cyklus měla, ale 2x jsem otěhotněla při kojení a miminka naprosto v pohodě donosila. Zkuste se zaměřit na živiny, přísun minerálů, vitamínů, kvalitní tuky, ať tělo má pocit, že další těhotenství zvládne.

jane46
10. kvě 2025

Syn se narodil v cervenci, prvni menstruaci jsem dostala asi v unoru a v kvetnu jsem uz cekala dceru. Syna jsem kojila i pak, ale nekdy koncem prazdnin mu segra v brise MM utnula a mel smulu 😆 Vse bez problemu. Deti uz chodi do skoly 👍

merope
11. kvě 2025

Sestry jsou od sebe 11 měsíců ... 🙂

jana_a_jan
11. kvě 2025

Ano,první dítě mělo 8 měsíců,téměř plné kojene a žádná menstrauace,jeden nechráněný styk a máme děti rok a půl od sebe😅

pampelina18
12. kvě 2025

Tobě je 14, že se na tohle ptáš?

dohnalovic
12. kvě 2025

Ano, přišla jsem o menstruaci kdyz jsem s dcerou skončila v nemocnici. Mela 11 měsíců. Byla císařem. Kdyz jsem byla kontrole na gynde a ptala se jestli se můžeme už snažíš o druhé, tak mi rekl, ze ano, ale ze vzhledem k tomu, ze jsem přišla o menstruaci a kojím, tak at počítám s tím, ze to nebude jen tak. O dva měsíce jsem zjistila, ze čekáme druhý. Dcera mela 14 mesicu.