icon

Otěhotním přirozenou cestou? Podvázané vaječníky, 3 císaře

ala1988
8. lis 2017

Dobry den chtela bych se zeptat mam 3.cisarak a podvazane vajecniky a chtely bysme dalsi miminko kolik procent je abych otehotnela prirozenou cestou cetla jsem tu ze se to stava moc dekuji za odpoved.

annasmyckova
•
8. lis 2017

přirozeně už to půjde asi těžko, slyšela jsem o umělém oplodnění po tomto zákroku, ale hradí si to plně pacient...
toto jsem našla na webu:

Jde o velice bezpečnou metodu antikoncepce s těhotenským rizikem (Pearlův index) 0,015–0,04 (počet otěhotnění na 100 žen za rok). Pearlův index je číslo, které vyjadřuje počet nechtěných těhotenství v průběhu jednoho roku u 100 žen, které používaly stejnou konkrétní antikoncepční metodu.

Operace je ve většině případů nevratná a sterilizace je na celý zbytek života. Tím je určena i skupina žen, pro kterou je sterilizace vhodná. Jsou to především ženy s ukončenou reprodukcí.

Existuje sice možnost navrácení plodnosti, a to pomocí mikrochirurgického zprůchodnění vejcovodů. Jde však o obtížnější operaci, než je samotná sterilizace, a její úspěšnost není nijak velká, udává se 43 až 88 %, proto se na ni nelze spoléhat.

ala1988
autor
•
8. lis 2017

dekuji za odpoved

robin92
•
9. lis 2017

To jeste jde podvazani vajecniku zvratit? Ja jsem myslela ze uz je to naporad?! A neni ctvrty cisar riskantni? Nekde jsem slysela, ze deloha je uz tak namahana, ze by to nemuselo byt dobre. Jen se ptam 🙂