Otočená děloha, mohu mít problém s otěhotněním?

myska_mysak
4. led 2015

Holky mohu mít díky otočené děloze problémy s otěhotněním?
Snažíme se o miminko 4měsíce, pokud není přítel pracovně mimo tak sexujeme každý den, obden..i zezadu občas.Ležím potom vždycky půlhodinku na břiše.
Menstruaci mám téměř vždy na den přesně a ted nepřišla, týden zpoždění..dělala jsem si testík a nic.Přítel po týdnu přijel, říkám mu to..měl radost že už snad...měli jsme sex a já pár hodin po sexu začla krvácet-ale slabě a jinak než jindy, krev byla jakoby oranžová, naředěná...tak sem si řekla, že sem to prostě dostala, protože mi prsa bolely už týden, dokonce i bederní páteř(jak mám otočenou dělohu)-myslela sem si, že jsem těhu normálně to nemám, křeče v podbřišku také nikde..no a druhý den sem krvácet přestala.Test stále negativní.Přítel si myslí, že bych ještě mohla být těhotná..že se to občas stává, ale testíky jsou pořád negativní.Je fakt že týden co jsme byli bez sebe jsem byla podvědomě ve stresu, ale to i jindy a nikdy se menstruace nezpozdila.Poradíte mi co s tím?Chci se objednat na gyndu, ale moje dr. je trošku flink.Poradte mi o co vše a jaké vyšetřní ji požádat, jsem už z toho zoufalá..

brouzdalka
4. led 2015

Ahoj, 4 měsíce nejsou tak dlouhá doba. Otočená děloha prý může ztížit otěhotnění, ale napíšu ti vlastní zkušenost - o první mimi jsme se snažili 3 roky, dělohu jsem měla normální, v AVF. Po porodu se mi ale otočila do RVF a přitom jsem podruhé otěhotněla asi 3. měsíc pokusů 🙂
Myslím, že ti doktorka řekne, že je ještě příliš brzy to řešit, většinou to s tebou budou řešit tak po roce.

berblin
4. led 2015

Ahoj, i když je dr. flink, jak píšeš a ty máš podezření na těhu, tak ti určitě nechá udělat krevní testy a ty budeš vědět, jak na tom jsi.

myska_mysak
autor
4. led 2015

Já vím, že je brzy..ale to, že nepřišla ta menstruace mi přijde divné.Mám strach abych neměla třeba srůsty, nebo problémy se štítnou žlázou-posledně jsem měla hormonypřed IVF na hranici :/ máme to v rodině. IVF/ICSI jsem podstoupila před 5ti lety, kvůli ted už ex partnerovi po 3letech snažení, já byla dle doktorů zdravá, nezadařilo se.
Bylo to pro mě dost těžké období, hlavně psychicky..hodně jsem se na touhu po miminku upnula..vztah se krátce po té rozpadl, věděla jsem že už bych další IVF nezvládla 😔 tak mám strach jestli mě to tehdejší IVF spíše neublížilo(vedlejší účinky)..nynější přítel je zdravý, má 2 děti z předchozího manželství, které se mu prý podařili napoprvé.Tak jsem trošku zklamaná a mám strach :( moc se milujeme a moc si miminko přejeme..
Já po IVF už u lékařky nebyla, tak mám trošku strach..a ráda bych nějaká vyšetření podrobnější, abych měla jistotu že jsem opravdu v pořádku a mám "jen tu otočenou dělohu" 😒

myska_mysak
autor
4. led 2015

@berblin myslela jsem to spíše tak, co se týče podrobnějšího vyšetření..jednou mě vyšla vyšší cyto a řekla že to řešit nebudeme 😒

berblin
4. led 2015

@myska_mysak cytologii ti musí hlídat tvůj gynekolog, já ji také nemám perfektní. A zatím se to nějak extra neřeší. Občas dostanu ATB a to je vše.
Jedna stimulace na IVF není taková hrůza, je tady spousta holek, co má za sebou 5 a více stimulací na IVF a pak další stimulace na KET.
Též mám otočenou dělohu a po 12 letech snažení se mi povedlo přirozeně otěhotnět, chce to jen čas.
Proč si nenecháš udělat hormonální profil a u obvodního si nevystavíš žádanku k endokrinologovi? Popř. si domluv konzultaci v CARu. To, že má partner již 2 děti, neznamená, že je vše v pořádku. Klidně můžeš mít alergii na jeho sperma.
Ve hře je spousta věcí, od naprostých banalit až po závažnější komplikace.

myska_mysak
autor
4. led 2015

@berblin musím napřed k obvodnímu pro žádanku?nebo mohu na endokrinologii na ten hormonální profil rovnou?Nejsem v tomhle vůbec znalá, doktorů se od dětství bojím a nikdy jsem je naštěstí ani nepotřebovala, kromě chřipek a potom toho IVF 😵

berblin
4. led 2015

@myska_mysak k endokrinogovi tě pošle buď gynekolog nebo obvoďák. Nevím, jak by se na tebe dívali, kdyby ses tam jen tak objednala, ale můžeš to zkusit. Hormonální profil ti udělá opět buď gynekolog nebo obvoďák, Ale doporučuji gynekologa, ten ti může rovnou, v případě menších nesrovnalostí, dát patřičné léky.

myska_mysak
autor
4. led 2015

Děkuju za odpověďi, poprosím gynekoložku..stejně k ní musím 😒

luckyinka
5. led 2015

otočenou dělohou to podle mne nebude. já ji mám taky otočenou a otěhotněla jsem spontálně 3x (jednou zamlklé těhu). chce to jen čas. o druhé mimčo jsme se snažili rok.

ckei
5. led 2015

@myska_mysak i já mám tento "problém", a otěhotněla jsem prakticky hned.

myska_mysak
autor
5. led 2015

je něco pravda na tom, že druhé děti tvají dýl než ty první? 🙂

mimi1004
5. led 2015

4 měsíce není až tak dlouhá doba. Uvědom si, že otěhotnět můžeš jen 1-2 dny v měsíci. A myslím si, že to moc hrotíte. Měli byste přestat provozovat sex za účelem plození a začít se milovat max. 2x týdně z lásky. Kvalitní spermie se nevytvoří ze dne na den. Přestaň se na to miminko tak upínat, najdi si jiné zajmy a ono si k vám cestu najde. Jinak ti nepomůže ani sto doktorů. Mluvím z vlastní zkušenosti. Budu držet pěstičky 🙂

myska_mysak
autor
7. led 2015

@mimi1004 pritel to musi mit denne nebo si alespon ulevit pravackou.Nechci mu to samozrejme vycitat, ale mam pocit ze se takhle nezadari nikdy :( potom jsou take dny kdy je pracovne pryc...