Otravné dotazy na těhotenství
Ahoj holky,
Založila jsem diskuzi týkající se všetečných dotazů od rodiny, známých, kolegů a dalších. Jak reagujete na dotazy typu:
Už jsi těhotná?
Snažíte se o miminko?
Už máš na dítě čas!
Někdy si říkám, že mě asi jen zkouší 😃 jak reagujete na dotazy vy a doporučte mi jak s vtipem zvědavce uzemnit 😀
@keny123 - já si osobně myslím, že nejsem povinná se zpovídat každému na počkání, jestli jsem těhotná, chci otěhotnět nebo nechci, nebo nechci děti vůbec...
Mám za sebou čtyři roky marné snahy o dítě, a věř mi, že bys po těch čtyřech letech nazvala taky kdekoho cizího blbcem, kdyby se pitval ve tvém soukromí.
Je to psychicky náročné, pokud chceš dítě, nejde to, doktoři krčí rameny a neřeknou ti, jestli vůbec někdy budeš mít dítě. A právě tyto dotazy hodně ubližují. Jasně, že rodina, kamarádky to věděly, takže se nevyptávaly a když jsem sama chtěla, odpověděla jsem.
Ovšem chápu, že když jsi otěhotněla bez problémů na první pokus, tak ti může výraz blbec připadat moc... 😎
@keny123 slusna budu, az prestanes rypat do veci, do kterych ti nic neni. Ahoj
@cerberos1306 já reaguji na dotaz položila si otázku a já se jen zeptala ještě něco mimo k otázce a ty hned musíš startovat jak čertik z krabičky!nechapu...jakoby odpovězte na co se ptam a po ostatním je vam houby zeptala jsem se k danemu tématu.
@keny123 - já si myslím, že na těch okolnostech až tak nezáleží... prostě pokud se cizí člověk ptá na věci kolem otěhotnění, je to pro mě neomalenost a zásah do soukromí.
Je to pro mě stejné, jako bych se sousedky ptala, jestli menstruuje, jestli pravidelně souloží a jestli si její Franta nechal vyšetřit prostatu - je mi po tom velké kulové, že...
Ale možná to máme každá jinak.
@elvira jsem rada, ze mame stejny nazor😉
holky jak píšete máme to každá jinak 🙂 mějte se a přeji hodně štěstí...
a doporučuji odpovídat jako tady 🙂 když se ja na něco zeptam je mi odpovězeno že mi do toho nic není :D a to jsem odpověděla k tématu. tak proč proste když má někdo takovou jasnou vyřídilku tak prece stači říct to samé ne...nic ti do toho není moje věc. hotovo 🙂
Ja nevim kde berete jistotu, ze jsem tehotna? Pisu snad, ze chci neco tutlat? Se laskave uz vzpamatujte! Vas asi nenapadlo, ze mam se sestrou jeden profil nebo jsem o dite prisla, nevite kdo jsem. Jak stara Kelisova, musi se v tom za kazdou cenu rypat! Mam snad na profilu jako ty Pavlo uvedeno kde bydlim, kolik mam deti atd?! Ne, nemam. Tak to asi necem bude.
@cerberos1306 se sestrou stejny rofil nic lepšího jsem neslyšela hele vyřídilku mas peknou tak nechapu jak s necim muzes mit problém.. nechapu co na tom je?bud chces slusne debatovat nebo ne.to mi hlava nebere...vzdyt ses anonymni je na tom něco když uz se na něco ptas když to napises narovinu?
Já když nechci říct jak to je, nebo to prostě nechci rozebírat, protože dotyčnému do toho nic není, tak používám odpověď na otázku zda jsem těhotná, nebo i kdy to bude nebo kdy plánujeme, že "bylo zadáno do výroby" a pokud to nestačí (což většinou stačí 🙂 ) Tak dodám, že dodací lhůta nebyla uvedena 😀 Většinu lidí to pobaví, nebo začnou tak přemýšlet co tím jako sakryš myslím, že dají pokoj...
a že to nemas v profilu no a?hodne lidi tam nic nemá chodi si jen pro rady..ale rozhodne nemaji problém když uz se na něco zeptají tak o tom diskutovat ..když uz jsou anonymni...
@lady_giraffe tak to je trefné :D
@keny123 nejlepší je na tom to, že vlastně nic neřekneš a zavřeš jim ústa. Každej si to přebere jak chce a až člověk bude mít co říct, nebo prostě až bude chtít říct, tak prostě řekne, že..
@lady_giraffe já uz se tesim jak se pochlubim.... o vanocich... nechapu nic neříct a najednou jet s kočárem :D to by si lidi tak myslely ze to není moje :D rada se delim o radost...
@keny123 chápu, ale zas na druhou stranu člověk nikdy neví co se může stát. Já třeba nechci vytrubovat všude dokud nebudu mít po screeningu. Do té doby to nikdo vědět nemusí, respektive pouze Ti, kterým se to z nějakého důvodu říct musí...
@lady_giraffe myslíš po prvním?ve 12tydnu?
@keny123 jo po prvním, nemyslím až nějakej třetí, kdy to na tobě pozná i slepýš 😀
@lady_giraffe no tak na pani zakladatelce nejspis neee kdyz je v 5mesici :D konik je malej 🙂 já to rodicum reknu o vanocich ještě jsem ani nebyla u dr.... jsem uuplne na zacatku a i kdyby to nedopadlo když uz to budou vedet tak to jiste není kvůli tomu ze jsem jim to rekla :D chystam dáreček pod stromeček 🙂 a kdy máš termin který mesic smím li se zeptat?čekáš miminko?já srpen... vysněnýýý lvíček tak sad to bude ok
@keny123 jak jsem napsala výše, dokud nebudu mít po screeningu, nikde to nevytrubuju a to bez ohledu na to, zda bude zítra, za měsíc, nebo třeba za rok 😉
@lady_giraffe ookk ii :D tak preji mnoho štestíííí žirafko 😉 po prvním screeningu se mi vždy moc ulevilo.... je to takove základ no... tak hlavne vše dobré přeji 🙂
@cerberos1306 Já jsem v práci řekla, že ještě mimčo nechceme, takže s tím nikdo nepočítal. Tvrdila jsem jim, že se mi ještě na mateřskou nechce a přitom jsme se už snažili 😉.
@cerberos1306 Záleží na tom, kdo se ptá. Pokud nějaký vzdálenější známý, tak: "nejsem, ale pravděpodobně si nějaké dítě časem pořidíme". Pokud je to nějaký rejpal z okolí, co se ptá každý týden: "nejsem, a co chceš slyšet? Že budeme su*at o víkendu? Zatím dite není aktuální, ale az bude, včas se dozvíš."
@japona hezky jsi to napsala a vykouzlilo mi to usmev na tvari 😃
tohle je vždy individuální, protože každý procházíme něčím jiným..pokud se podaří třeba do půlroku a vše proběhne v pohodě ani nikoho tyto dotazy nemusí potrápit..nás se hodně ptali známí po svatbě...tedˇse nás moc už moc neptají a když jo říkám, že někdy asi jo...ale jinak že bychom chtěli a nejdete nám to neví ani naše rodiny! a to ze dvou důvodů: je k ničemu se v tom rýpat a další a další zklamání řešit ještě s ostatníma. už tak je to unavující. a druhý důvod- nemohla bych to manželově rodině udělat. S bývalou manželkou byli několikrát na IVF a miminko jim jednou umřelo ke konci těhotenství..nechci je trápit tím, že opět budou prožívat to samé...
takže pokud bych otěhotněla hned tak je jasný že tuhle radost hned všude vytroubím, ale když není co troubit, tak jsem taková že to nerada s kýmkoliv řeším...

@cerberos1306 slušně jo 🙂 seš anonymni a chodíš kolem horké kaše?nechapu..chtěla jsem jen poradit... tož promin