icon

Otravné dotazy na těhotenství

cerberos1306
8. pro 2015

Ahoj holky,
Založila jsem diskuzi týkající se všetečných dotazů od rodiny, známých, kolegů a dalších. Jak reagujete na dotazy typu:

Už jsi těhotná?
Snažíte se o miminko?
Už máš na dítě čas!

Někdy si říkám, že mě asi jen zkouší 😃 jak reagujete na dotazy vy a doporučte mi jak s vtipem zvědavce uzemnit 😀

Strana
z3
keny123
9. pro 2015

@kacca11 proto když někdo položí otázku tak prece musí počítat s ruznyma reakcema ne jen s téma pozitivníma bohužel....lidé jsou ruzní... v 5měsíci odpovědět na otázku jestli jsem tehotné nějak zcestně mi přijde fakt ujetý...

kacca11
9. pro 2015

@keny123 a co kdyby místo počítání s různými odpověďmi radši držel jazyk za zu y a ostatní svou zvědavostí neotravoval?

keny123
9. pro 2015

@kacca11 bohužel diskuze jsou pro všechny ... když zalozim dotaz budu rada za každej názor a začalo to nevině jen jsem se zeptala jestli je zakladatelka tehotna chtěla jsem vedet jak podle toho zformulovat odpověď ale nenapadl by me ze je v 5 mesici holk to zde pochopily tak ze deti mit nemůžou nebo ze jim to nejde... takze si to tadsi precti cele 🙂 hezký den

kacca11
9. pro 2015

@keny123 já si to celé přečetla, všech tvých několik desítek příspěvků mimo téma, které zakladatelka založila.

keny123
9. pro 2015

@kacca11 no a ulevilo se ti? :D kdyby se zakladatelka bavila hned normalne nic tu nemuselo byt..polozi dotaz... ja ji odpovim ale zeptam se na okolnosti a ona vyleti jak kdybych udelal buhvi co.... od toho jsou diskuze ze se diskutuje,jestli nechtěla diskutovat měla založit otázku to je celé....

cerberos1306
autor
9. pro 2015

Holky, stale nekdo nepochopil, ze otazka nebyla mirena na mou osobu. Nadpis diskuze byl vseobecny a chtela jsem vedet, jak ostatni holky reaguji na vyse uvedene otazky. S keny nema cenu diskutovat, ma svuj svet.

keny123
9. pro 2015

prej nebyla mířena hmmm hlavně že ani chlapovi o tom nedovolíš mluvit hezky sobecké 🙂
ale jak rikaš každej jsme jinej 🙂 a když nevydržíš názory druhých tak co se ptáš?tak bojuj holka bojuj :D já se loučím 🙂

jo a radsi se jí na nic neptejte jen vám nadá ona přece není ta co se vám musí zpovídat to jen vy se musite zpovídat jí tak bacha na otázky... baayy

suzanna123
9. pro 2015

@keny123 ty jsi jak pětidenní zimnice 😖 Přesně příklad člověka, kvůli kterému jsou takové diskuze zakládány - některým lidem prostě nedochází, že každý má jinou míru potřeby se okolí otevírat. To, že tobě nedělá problém na potkání lidem vykládat, jak to máte s dětmi nebo pod anonymním profilem diskutovat o čemkoliv je OK, ale nech ostatním právo na jejich pohled na věc. Když někdo založí diskuzi a na něco se ptá, tak to neznamená, že musí odpovídat na jakoukoliv otázku. Stejně jako tebe nikdo nenutí do té diskuze přispívat 😉

@cerberos1306 a k tématu 😉 Já bych hlavně doporučovala nebrat si tyhle otázky osobně. Spousta lidí se prostě ptá proto, že mají pocit, že o tebe projevují zájem, že je to taková "přirozená" otázka, prostě aby řeč nestála. Některým nedojde, že se tím někoho můžou dotknout ani kdybys s nimi klepala (hezký příklad máme v příspěvcích nade mnou 😀) a některým to naopak přijde zpětně hodně líto, když si to uvědomí (nebo jsou upozorněni). Takže posílat kamsi moc nemá cenu - ve finále by ses mohla sama cítit provinile nebo v tom druhém případě bys dosáhla leda toho, že neomalenec se ještě urazí. Takže doporučuji to nějak přejít a hodit za hlavu 😉

mysicka_lb
9. pro 2015

Ahojky, já jsem vždycky říkala "buď bez obav, až budu těhotná, budeš první, kdo se to dozví". Chytřejším došlo, že první, druzí ani třetí určitě nebudou (vesměs se jednalo o kamarády nebo kolegy, kterým do toho vůbec nic nebylo) a že je tedy jejich otázka dost netaktní. Hloupější uchlácholilo, že se to hned dozví, a dál se neptali.

keny123
9. pro 2015

@mysicka_lb samozdrejme.... jen zduraznuji proč tohle začalo... odpověděla jsem a jen jsem se zeptala jestli tehotna je na okolnostech totiž zalezi... stacilo by rict bud ne nejsem nejde nám to tak proto to řeším...a je mi jasne proč zakladatelka tak vyjela je ji blby rict že je to tak a tak jo jsem v 5 měsíci a chci si to nechat pro sebe myslím že takhle by to uplně stačilo a ne říct nestarej se... když už žádá o názor a někdo ji ho řekne ..tot vše..

mysicka_lb
9. pro 2015

@keny123 Já to nemyslela na Tebe, nečetla jsem celou diskuzi, jen jsem odpovídala na dotaz. Nehádejte se, holky....

keny123
9. pro 2015

@mysicka_lb nene v pohodě já se nehádám ..každá jsme jina a jinak reagujeme ..já jsem se jen k tématu na něco zeptala abych mohla lip formulovat odpověď ale bylo mi sděleno co je mi po tom 🙂 tak asi tak..o takovém člověku co chce názor a pak tohle řekne si myslim své... prostě...nosánek nahoru.... takze se loučím mám duležitější věci než tady jen mlžit a dělat z lidí ......... !
ahoj

izzybickerstaff
9. pro 2015

@keny123 nech to už být, vážně už to nemá cenu. 😉

vitoriova
9. pro 2015

Mě když se někdo ptal kdy budu mít dítě tak jsem řekla - ZÍTRA - a byl klid 😀 😀 😀

konik_mischel
9. pro 2015

ahoj, moje zkušenost - chceme miminko už roky, letos jsme kvůli tomu skončili v CAR a teď máme po prvním neúspěšném UIU - a dotazy na mimčo? Pořád a ze všech stran, přijdu si jako pod palbou. Krom dvou kamarádek to neví nikdo. Neprobíráme to s rodinou ze spousty důvodů a je to jen naše věc a rozhodnutí, komu o tom řekneme nebo ne. Moje matka nutně potřebuje mít vše pod kontrolou, takže se vyptávala dokonce i matek mých kamarádek, jestli někdo něco neví - a to mě nadzvedlo! Tak jsme pak měli rozhovor, kde jsem jí řekla, že to není úplně tak jak bychom si to představovali. A upřímně - je to od té doby daleko horší. Minule jsem si poslechla, jak je švagrové vděčná za to, že jí dala vnuka, pak to, že on bůh ví, komu to dítě dát má a komu ne... kdyby mě kopla do rozkroku, bolelo by to míň. Takže pro všechny, kteří nechápou jak je to téma citlivé - je to děs, je to velmi osobní a myslím, že je právo každého to buď nikomu neříct nebo si vybrat komu to říct. Prarodičům jsem minule řekla, že děti nechceme - to byl výslech! Proč je nechceme atd... takže vážně nevím, jaká cesta je správná, ani říct chceme ale nejde to jim pusu nezavře, jen se z otevřených otázek : Tak co, kdy už to bude? stanou soustrastné pohledy a šuškanda, když odejdeme z místnosti. Takže za mě ideální mlžit.

shenara
9. pro 2015

mně teda ani tak nevadí, když se někdo jen tak zeptá. Třeba kamarádky nebo známí jestli plánujem mimčo (jsme spolu už chvilku, vzali jsme se, věk mám...😀 asi je to ). Spíš tak mezi řečí. Ale nevyzvídat. Třeba taková moje tchýně je otravná jak nevím co. Potká nějakou kamarádku a ptá se jí jestli je babička nebo na vnoučky a pak si povzdychne...A že ona by chtěla být babička, ale nikdo se k tomu nemá...A má takovou blbou srandu, jakože pozor ať nepotratíš (když jsem zvedala něco - no úplně mimo). Jako jinak je v poho a mám ji ráda, ale za tohle bych ju zabila. Já chápu, že chce vnuka, ale holt ho/ji prostě bude mít až my budem chtít a příroda dovolí. Už jsem ji několikrát opakovala ať toho nechá. A minule jsem na ni vyletěla, že to je hrozně netaktní, a že je fakt blbé furt takhle mluvit. Od té doby docela klid. Jako vzdychá furt, ale neotravuje přímo mě 😀 Každopádně teď jsem čerstvě těhotná a řeknu ji to tež až po prvním screeningu...dřív určitě ne. A jak mě bude rozčilovat tak ji to sand neřeknu 😀

elvira
9. pro 2015

@konik_mischel - některé reakce jsou fakt na ránu...
A úplně nejraději mám - už jsem to četla i tady - že když to těm dvěma nejde, tak mají jít od sebe - protože ten nahoře ví, proč jim "nedá" dítě...
Jasně a alkoholici a feťáci mají děti na první šuk z vyšších zájmů, že... 😠

lady_giraffe
9. pro 2015

@shenara Jasně, taky mi neva, když se někdo zeptá, ale nesmí se ptát pokaždé. Mám přirozeně větší břicho a podle toho jak se zrovna obléknu to jde vidět víc, nebo míň a dokáže mě vždycky vytočit, když mi někdo dlouho čučí na břicho a pak pronese něco jako "tak co, už se zadařilo"? nebo ještě lépe dotazy typu "Tobě je špatně/pořád jíš/včera jsi nepřišla do práce/nejdeš na tuhle akci/ nedala sis hned alkohol,ale čaj/vyskočily nebo zmizely Ti beďary atd.. tak jsi určitě těhotná, že jo, že mám pravdu?" GRRR 😀 nevím, co si myslí, jako já se zeptám, nebo když se mi o někom zdá, tak mu to řeknu, ale rozhodně nenaléhám a nemám "vtipné" dotazy a už vůbec ne neustále...

konik_mischel
10. pro 2015

@elvira jojo, to jsou rady k nezaplacení. Jistě že chlapa kopnu do prdele, když nám to nejde, že se máme rádi přece není podstatné 😒 Taky mě dostává, když kdekdo v okolí děcka má, třeba se o ně ani nestará a pak by někdo za dítě dal nevím co a nejde to. Moje kamarádka o miminko přišla, Neřekla to nikomu, jen mě a to ještě asi po dvou měsících - naprosto ji chápu. Je to trápení a každý má právo sdílet ho s tím, s kým chce. A to stejné platí i o těch, kterým se nedaří.

vivienj
5. led 2016

Když se nás jeden velmi otravný manželův strýc ptal, jestli teda už konečně čekáme, když on už má dvě vnoučata a třetí je na cestě, tak manžel povídá: "Víš, strejdo, ještě jsme to nikomu neřekli, ani našim rodičům, ale že jsi to ty... (v místnosti bylo najednou absolutní ticho) tak nečekáme!"
Všichni se zasmáli a strýc měl utrum 🙂

magdalenan
5. led 2016

Synovi nejsou ani dva roky a nejvíc mě otravovalo, jestli budeme chtít druhý a kdy.. A když jsem teď teda neplánovaně otěhotněla, vadí mi dotazy jestli už víme co to bude, jaká jsme vybrali jména a kde budu rodit. Pokud je to rodina nebo blízcí přátelé, tak se ještě držím a odpovídám jakž takž slušně. Z ostatních si dělám prostě prdelky...

Už víte co to bude?
No, lékař už na 99% potvrdil, že to bude dítě.

Jak se bude jmenovat?
Po nás - a pak řeknu příjmení, př. "Horák/Horáková"

Kde budeš rodit?
Vzhledem k tomu, že stále musím rodit císařským řezem, tak doufám, že na operačním sále..

A pak mi vádí, to není teda otázka, když mi někdo bez zeptani sahá na břicho a rozplývá se, jak hezký roste. Pak navrhnul, že prsa mi taky vyrostly, jestli si bude taky chtít sáhnout 😀

monikagurthova
5. led 2016

Ježiš, jak já tohle nesnášela. Všichni vždycky tak co už? Jak kdybych seděla na rybách a oni se ptali, jestli už jsem něco chytla. Jednou jsem se už tak vytočila, že jsem bouchla a seřvala to na jednu hromadu. Debilní dotazy přestaly a hurá jsme těhotní. Hlavně tchýně na nás pořád tlačila a dle mýho tyhle otázky a nátlak tak akorát pomáhají k nepočetí kvůli stresu.

monikagurthova
5. led 2016

@magdalenan Musím reagovat na to šahání na břicho, to je hrozný a ještě v práci kolegyně si jdou šahnout bez ptaní......grrrr

replykatee
5. led 2016

Na dotazy co to bude říkám, že dítě 🙂 my to vážně nevíme a i kdybychom to věděli, bude to bud holka nebo kluk a je to snad jedno.
Na otázku jak se bude jmenovat, říkám ze ještě nevíme. Máme favority, ale jak se znám, ještě jméno změníme a nerada bych pak vypadala hloupě. A když se zeptají, kdy to čekam, tak řeknu měsíc, na tom nevidím nic špatného.
Ale když jsem ještě nebyla těhotná a někdo se mě ptal, kdy bude druhý, tak jsem říkala, že jednou určitě, až to jednou klapne, budeme rádi.

Strana
z3