Ovulace až 18. DC - kratší luteální fáze. Komu se podařilo otěhotnět?
Hezký den, přeji.
Chtěla bych se poradit. Teď je to druhý měsíc, co se snažíme počít druhého potomka 🙂 . Tento měsíc jsem si pořídila ovulační testy, protože mi přišlo, že se mi po porodu posunula ovulace. A vypadá to, že jsem měla pravdu, pozitivní test mi vyšel dnes dopoledne, což je 17DC. Nicméně ovulační bolesti mám už tak týden, přičemž dnes od rána mě na jedné straně podbřišku píchá nejvíc, jde mi to i do zad, mám zakloněnou dělohu. Marně se snažím podle bolesti přijít na to, kdy přesně se vajíčko uvolňuje. (Teorii znám, ovulace proběhne 24 až 48 h po pozit. ovul. testu.)
ALE, pozitivní test až 17 (18) DC mi přijde dost pozdě. Mívám cykly 28 dní, minulý měsíc jsem začala špinit dokonce o den dřív.
Je tu aktuálně někdo, komu se podařilo otěhotnět bez problémů při kratší luteální fázi?
Moc děkuji.🍀

@volnapet... ahoj, tak jak jsi na tom? 😁Co čárka, sílí? 🍀
@volnapet.. Ale nee😪, to mě mrzí... Ale tak treba se MS nerozjede, uvidíš 🙏.
...mě už začíná bolest bricho a záda 🙄
Holky, vy, co jste otěhotněly s kratší LF, kdy vám vyšel pozitvni test? Dva dny mi meska MS, test dnes ráno negativní.... Ale je to dnes asi 11/12 DPO..tak je asi brzy, že?...
@janccaaa Já měla LF 10 dní. Také mám zakloněnou dělohu. Pokud byste měla ovulaci dnes,tak to by mělo být ještě o.k. Vit. B 6 se sice doporučuje,ale musí se dlouhodobě a docela velké dávky - to je běh na delší trať. Možná by bylo lepší kromě ovu testů měřit bazální teplotu,která potvrdí kdy a zda vůbec ovulace proběhla(pozitivní ovu test ještě nic neznamená). A v případě LF kratší než 10 dní bych si nechala napsat Utrogestan ( bere se ovulaci - ideálně vaginálně) alepon 12-14 dní a poak pokud je tt negativní,tak se vysadí a čeká se na MS