Ovulační hlen, ale ovu testy negativní. Je to ovulace?

petra1985k
9. pro 2014

Prosím o radu, Mám nepravidelný cyklus...dělám si ovu testy a jsou negativní , ale kolem 19. a 20. dne cyklu mám ovulační hlen....mám tedy ovulaci nebo ne????

lucifereeek
9. pro 2014

já osobně mám s ovu testama špatnou zkušenost, nakonec jsem se na ně vykašlala a našla jsem na netu, že se dá pozorovat tzv. plodný ovulační hlen a díky tomu už konečně vím, kdy je ovu a otěhotněla jsem, takže já už jedině takto.

brouzdalka
9. pro 2014

Jestli máš ovulaci, nebo ne, ti fakt nepoví nikdo na fóru 😀 Spolehlivě ti to ale nepoví testy, ani přítomnost hlenu. Pokud chceš pro určení ovulace udělat něco sama doma, tak nejlepší je měření BT, to ti ovulaci určí na víc jak 90 % (jsou případy, kdy např. vlivem nedostatku hormonů folikuly nepraskají, ale graf se tváří jako ovulační), a pokud chceš mít jistotu, že ovuluješ, je jedinou metodou folikulometrie, tedy sledování folikulů pomocí utz.
Testy jsou nespolehlivé proto, že detekují hladinu LH od určité koncentrace v moči - někdo ani takové koncentrace nedosáhne, testy tedy pořád negativní, a přesto to k ovulaci stačí. Ovulační hlen sám o sobě vypovídá jen o tom, že v těle narostla hladina estrogenu (ten způsobuje zřídnutí hlenu), ale samo o sobě je ti to k ničemu. Pokud se snažíte krátce, doporučila bych zahodit testy a řídit se zatím tím hlenem a zkoušet to 🙂

petra1985k
autor
10. pro 2014

Děkuju holky za rady....už jedno dítě máme (2roky), chceme další, ale po kojení mám nepravidelný cyklus...byla jsem v říjnu na gyndě a tam mi předepsal lékař Duphaston, ale nezjistil , jesli mám vůbec ovu, sice udělal UZ a prohlásil, že ovu bude asi pozdej, ze nic nevidí .... tak sem brala Duphaston od 16.DC....pak přisla MS a delala jsem si ovu testy a ani jeden pozitivní ..... tak nevím....ovu hlen jsem měla, ale nevím, cemu teda verit, jestli hlenu nebi testům...nebio může být hlen bez ovu?

zuza01
10. pro 2014

Mně ovulační test nikdy pozitivní nevyšel, řídila jsem se ovulačním hlenem. A máme dvě děti 🙂

andyandyandy
28. pro 2014

@zuza01 mohla byste mi prosím poradit jak zjistit ovulaci podle hlenu? děkuju moc za odpověď

andyandyandy
29. pro 2014

@zuza01 diky moc

veronikaburdova27
26. pro 2018

Ahoj, mate nejaka zkusenost s tim, ze ovu testy jsou negativni, Bt si merim a podle ni ovu probehla, trochu citim i bricho a ovu by mela prijit zitra. Mam cyklus 28 a sem z toho zmatena, premyslim ze bych si dosla i na gynekologii aby se podivala ultrazvukem.