Ovulační test - je pozitivní?
Ahoj holky, jdu s dotazem, můžu brát včerejší OT za pozitivní? Dnešní uz je o dost slabší. Jen mě udivuje, že je az 26DC, cykly mivam 31-33dni. Ted jse. První měsíc po vysazení duphastonu-mela.jsem ho na úpravu ms, která mi pak přišla vždy 31DC.....
O myslíte? Děkuji.

@zizulka2008 jsem zvedava.
@leymea uvidim rano ale nadeje si nedelam 🤷♀️😏 a co pak rekne a vymysli dr,na to jsem zvedava
@zizulka2008 budu tu rano cihat 😀
@zizulka2008 tak jak? 🤔🤔🤔
Tak sliznice 9mm,na steticce cerveny krvaceni,takze by se to melo rozjet behem dneska zitrka a dostala jsem Duphaston
@zizulka2008 ☹
@leymea bejkarna co 😏 ani nevim co ma ten Duphaston delat😁🤷♀️ asi podporit ovu a otehotneni?kdyz je to tehu hormon,mi rikala dr. Jsem zvedava kdy se to spusti 🤦♀️
@clo1 a co ty,vydrzis do terminu ms nebo budes testovat driv?nejaky priznaky hnizdeni treba jsi zaregistrovala?
@zizulka2008 takže máš čekat až se to rozjede samo?? Duphaston máš brát odkdy??
Ten není na ovulaci, ale na zpravidelnění cyklu a podpořit tu druhou fázi cyklu, zvyšuje sliznici atd.
@zizulka2008 to je ještě brzy u mě, jsem teprve 5 dnů po ovulaci, takže nic nepozoruju. A test nevím, chci vydržet až do termínu, což je ještě tak 8-9 dnů do ms. Snad to dám 🙂
@clo1 jj,nic mi nedala,melo by to prej uz prijit,steticku mela celou cervenou,tak se tam neco spousti,snad to nebude zas jen nejakej zachvev. Duphaston od 14.dne cyklu 10 dni a pak cekat na ms a pak zase od 14.cyklu 10 dni. Tak uvidime,ted jen cekat jestli uz ms vazne prijde 🤦♀️
@clo1 takze vikend to jisti 😁😁🤷♀️
@clo1 joooo a kdyby se to nahodou rozjelo tak muzu pit ten kontryhel do toho 14.dne a pak brat ten duphaston??jsem tohle nikdy nepotrebovala tak jsem z toho ted cela hin 🤷♀️🙈
@zizulka2008 duphaston by se měl brát až po ovulaci. Pokud ho nasadíš před ovulací už ten 14 dc tak ji může zablokovat. Po vysazení pak ms příjde, ale budou to cykly bez ovulace. Ví dr.že se snažíte o miminko?
Od 1.dc klidně pij kontryhel, ale zkoušej ovulační testy a duphaston nasadit až po Ovu
@clo1 no kvuli tomu mi ho napsala,ze chceme tehotnet,ze to je pry tehotensky hormon a ze ovu ani otehotneni nevadi,naopak pry 🤷♀️ testy jsem dneska vybrala v benu,takze jsem pripravena 🙈😁😁
@zizulka2008 nooo to se divím, že to říkala. Všude se píše že brát po ovulaci. Já kdysi brala utrogestan, což je podobné, musela jsem ho brát až po ovulaci. Však zkus to jeden měsíc tak jak to říká dr. a dělej testy, pokud nebudou pozitivní, příště bych si na ovu počkala a až pak nasadila
@clo1 no ja ted koukala na net a docela vtipny 🤦♀️😁 nekde pisou ze muze branit a nekde doktori pisou zas ze ne tak kdo se v tom ma vyznat 🤷♀️ kdyz to vezmu podle sebe,ovulku jsem mivala vzdy pozdeji az kolem 20DC,mela jsem cykly 32 nekdy 35dni,tak kdybych delala ovu testy a uvidim jak budou vypadat a pripadne ho potom zacit brat?? Ten 14.den se asi bere jako ze cyklus je 28dni si myslim ne. Ja nevim,jsem z toho fakt blba 🤦♀️😏
@zizulka2008 no pokud si zvyklá na ovu až okolo 20 dc, tak bych radši s tím braním počkala, ale je to na tobě. Je to progesteron a to je hormon, který se tvoří po ovulaci. Pokud ho nasadíš týden před ovulací, tak se tělo začne chovat jako by už bylo po ovulaci a prostě už k ní pak nedojde (můj názor).
Však testuj a uvidíš jak se rozhodneš. Nebo to zkus brát jak radí dr.a pokud ovulace nebude, tak ji to řekneš a třeba to bude víc řešit. Úplně ideální by bylo, kdyby si tě 14dc pozvala na ultrazvuk, ale dr.málokdy bývají tak akční 😀😀
@clo1 zkusim testovat do toho 20dc a uvidim pak ho nasadim,kdyz nic tak se to aspon srovna na nejakej normal. To bych mozna i mohla 🤔🤔 mam dr super takze myslim ze by nebyl problem. Uvidim co budou delat testy. Teda jestli se neco rozjede,zatim nic.by me zajimalo kde tu cervenou vystourala 🤷♀️😁
@zizulka2008 přesně, jak píše
@clo1 , duphaston nasad až tak 2 dny po pozitivním ovu testu!!! Určitě ne dřív! Sice se ti "natáhne" cyklus, ale pořád lepší, než si ovu zablokovat. Mě třeba po duphastonu přišla až 6. Den 🙂
Tak budu držet palce!
@ja_osobne ja hlavne doufam ze ms dojde uz ted,abych ho mohla vubec nasadit 🙄
@zizulka2008 a neříkala dr, ať ho vezmeš teď? Vyvolá ti tu ms 🙂
@ja_osobne ne,rikala az ten 14.den ze by se mela ms co nevidet rozjet sama,na tycince bylo cerveno...ale nejak porad nic 🤷♀️😏
@zizulka2008 a kdyby se ms nerozjela tak co? Jak dlouho máš čekat?
@clo1 budu v patek volat kdyz nic. Porad ani prd 😏 Byla si jista ze se to rozjede,vazne na ty tycince byla cervena 🤷♀️
@zizulka2008 třeba to tam máš jen prokrvené, proto tyčinka červená a teď nic. Dej si horkou sprchu a červené víno a s chlapem na to hupněte a ráno je tu 🤣
A nebo jsi těhotná 🤣
@clo1 no jo,ja chlapa doma nemam az v patek 🤷♀️😁😁 abych pravdu rekla tak mi to vazne vrta hlavou,premyslim zda nemohla byt opozdena ovulace v tu sobotu,vazne me hrozne pichala prava strana v krizi,to zakrvaceni do toho a predtim asi 3dny taky ale mensi bolesti a v nedeli jako kdyz utne. Nevim fakt nevim 🤷♀️ tu salvej radsi uz nepiju,vazne nevim co to muze byt. Vzala jsem s ovu testama i jedny mamatesty tak kdyz nic tak muzu po vikendu zase zkusit. Clovek nikdy nevi i dr rikala ze telo je nekdy nevyzpytatelny a dela si co chce 😁

@clo1
@leymea nooo dneska mi to psala i kamaradka at ho zkusim 🙈musim stejne rano,nez pujdu k dr,uz jsem ho koupila tak uvidime.dnes jen trocha zaspineni sem tam ale faaakt malinko ale jinak nic 🤷♀️ jsem zvedava co mi zitra dr rekne 😁🤦♀️ exot jsem fakt