Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?

@valeri10 no to není je mín ale já nevim kolik bych ted mela mít necham to za tech 14dni na odbornících :D a jinak testuju stejnou značku.... delám i dr max i pepino at muzu srovnávat a ještě obden jsem dělala benu tam je to videt a digital jsem dělala... nesrovnávám mezi sebou testy jiných značek...
@keny123 Do lékárny se teď v nejbližší době nedostanu, musím už od zítra na kurs, co patří k práci, takže úplně jiný povinnosti... Ale do soboty už jen 6 dni😉 To se vydrží. Tak asi jsou ty 25 přeci jenom nějak citlivější. Jinak já myslela, že není moc silný na 13.DPO, spíš ve srovnání s mým 8.DPO, jakože se nemusí ještě mi nic ukázat, ale jinak ti sílí pěkně, o tom žádný pochybnosti, bude ok😉No a já taky ovulaci odhaduji, když jsem měla MS sobotu, tak za dva týdny byl pozitivní test v pátek a jednou pak i v sobotu, takže dejme tomu do neděle to u takového cyklu vidím... To je fakt jen 8.DPO😑
Moc Vás zdravim. Vím, že zde vidíte každý den spoustu testů, procházela jsem tady hodně stránek a pročítala. Nesnažíme se vůbec nijak dlouho, teprv druhý měsíc, ale ráda bych (asi jako tady každá) kdyby se zadařilo co nejdřív. Máme už 10ti letou slečnu, která tenkrát vyšla na poprvé a rádi bychom druhé. U mého testu mě zmátlo, že už se drží 3 den pozitivní. Myslela jsem, že pozitivní jeden den ..max.dva. Moc děkuji za vaše názory. M.
@martiknovak já bych brala jako pozitivní ten 12 DC 😉 tzn., že ovulace je tady za 6-48 hodin, takže se hezky snažte 😉
@jasmina09 Snažili jsme se v sobotu a v neděli..teď bude doma chlap až zítra večer...tak uvidíme. Děkuji
@martiknovak Standardně bývá pozitivní 2 dny po sobě, ale může být i 3. Některé ženy vylučují prostě více toho LH hormonu, takže je zachycen i 3 dny před ovulací, není to nic neobvyklého, mám to taky tak. V tom případě (stejně jako pokud je pozitivní 2 dny po sobě) nastane ovulace cca 24-36 hodin od posledního pozitivního testu.
@martulka6188 ja teda v nejakem pribalaku cetla,ze za pozitivni se povazuje ten prvni... Ale vim prd.
Chtěla bych se zeptat jaké testy používáte a s jakou citlivostí,Jelikož je mám stále pozitivní. Ale ms byla ,ale slabounka.Děkuji
@anonym1987 Každá žena má v sobě pořád určitou dávku hormonu LH. Proto se za pozitivní ovu test považuje jen ten se silnější testovací čárkou než je kontrolní.
@valeri10 Děkuji ,ještě se zeptám tyto mají citlivost 25,mám vyzkoušet 10 citlivost,nebo připadně co s tím protože mě to dost klame.Některé jsou stejně tlusté.
@dzogobela A já právě naopak :-/ Možná je to test od testu, ale vzhledem k tomu, že fungují na stejném principu, by to bylo divné. Ona totiž hladina LH stoupá před ovulací, právě díky zvýšení hladiny LH hormonu dojde k prasknutí folikulu a uvolnění vajíčka z vaječníku do vejcovodu (ovulace) a po uvolnění vajíčka hladina LH hormonu zase prudce klesne.
Takže pokud další den pořád ještě ovu test zachytí LH hormon (resp. je pozitivní, protože nějaký LH hormon zachytí téměř vždy, i když já je mám právě 1-2 dny po ovu úplně čisté, narozdíl od ostatních dnů), tak k uvilnění vajíčka ještě nedošlo, jenom se to v nejbližší době chystá.
http://www.naseporodnice.cz/luteinizacni-hormon...

@keny123 taky si muzes nechat nabrat krev aby zjistili v krvi hcg jako samoplatce.... neni to nijak drahy ja pred dvema roky platila cca 250 kc.