Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?
@evzenie2016 a jak to u tebe vypadá? kdy má přijít MS? já jsem 24 DC a má přijít za 4 dny..jediné co je jiné je, že mě vůbec nebolí prsa, vždy mě bolí až 10 dnů dopředu, tak začínám trošilililinku doufat🙂
@evabeda Ahojda, tak je nadějný "nepříznak" 🙂 Držím pěsti! Já mám cyklus takový divoky, tak ani nevím, kdy MS čekat. Ale jsem 21DC, jenže ovu byla az 16DC, takže tak asi někdy konec příštího týdne....Ty dej urcite vědět, jak to vypadá! 🙂
@terka228 A co Ty? Teploty nahoře? Vystoupalo to? Jak je jinak?
Tak holky,vsem kdo mi vcera psalna foto. Dnes dorazila MS a to presne na den ☹ tak zacinameod znova, doufam,ze sev prosinci zadari. Uz si trochu myslim,jestli vubec ovuluju,kdyz kojim,ikdyz uz minimalne.
@evzenie2016 ahoj, ano 🙂 Tak uvidíme,...snad to bylo dobře načasované a nebylo to zase moc pozde 😀
@terka228 Já myslím, že načasování naopak uplne přesne! Držím pěsti!
@terka228 Paráda, teplota leze nahoru, všechno proběhlo tak jak mělo, tak snad už se tentokrát zabydlí pořádně. Myslím si, že by jste s @evzenie2016 mohli mít krásného Ježíška. Přeji Vám to a budu vyhlížet.
@evzenie2016 to i já Tobě,jak jsi na tom teď???
@terka228 Díky. Jsem na tom dobře, vůbec nic mě není. Sem tam mě píchne vlevo, pak zase vpravo. Nevolnosti, únava - nic se zatím nedostavilo. Dnes 16 DPO, MS druhý den mešká a ráno na digi Clearblue + s 2-3 týdny, takže vše odpovídá. Na gyndu jdu 22., pod stromečkem budeme rodičům nadělovat. Manželovi to chci říct dneska. Objednala jsem synovi tričko s nápisem BUDU VELKÝ BRÁCHA a nechám ho v něm přivítat až dorazí z práce. Těším se, myslím si, že to pochopí hned.
@sarkab85 to máš krásně naplánované! Krásně si tu radostnou chvíli užijte!
@evzenie2016 Jen pro info, tady máš můj vítězný. Krásný hory máš, jen tak dále.
@sarkab85 Díííky, to doufám, že půjdu ve Tvých šlépějích 🙂 To hned nevypadá tak bídně 🙂
@evzenie2016 ale to vypadá nádherně náhodou ...a ten dnešní pokles by mohl být zahnízdění 😀 držím vše co mám!!!!!
@evzenie2016 Ty máš testovat 27.12. a já 28..12.😂
@sarkab85 ježíš to je hezký 😍 já bych bulela jak želva, kdybych to viděla naživo to přivítání 😀 jinak teda moc gratuluji a držím pěsti ať je vše v pořádku!
@terka228 Děkujíííííííííí moooooooc! Taky držím!
@terka228 Teri, já Ti tak na to koukám a že jsem trdlo...že já mám testovat 21.12. tzn. 27 DC? Žiju si celou dobu v domnění, že mám testovat 27.12., ale najednou koukám, že ono je to asi jinak 😀
@evzenie2016 No jo, to já to mám pomotané, protože mně to tentokrát sedí, že mám dny cyklu shodné s dny datumu...ale Ty vlatně ne 😀 Takže já testuji až týden po Tobě.... Ty jo, takže Ty už to budeš vědět ve středu !!!!!! To je za chvilku !!!!! 😀 😀 😀
holky která z vás je trpělivá a vysvětlí mi grafy měření BT? 😀 chtěla bych s tím začít. Dnes mám MS 3 den
@kotito Ahojda, klidně to zkusím já 🙂 Já abych nemusela googlit, tak mi to vysvětlila @terka228 😀. Každopádně cyklus se dá obvykle rozdělit do dvou fází teplot. Do ovulace je období nižších teplot, od ovulace do MS období vyšších teplot. A právě ten přelom mezi nimi prozradí, že proběhla ovulace. Teplotu zvyšuje progesteron, který je právě produkován po ovulaci. A technicky je třeba měřit teplotu ve stejném místě, stejným měřidlem, ve stejnou hodinu a to co nejdříve po probuzení a předtím, než se vstane z postele. Platí pravidlo, že ovu se dá pokládat za proběhnou pokud 3 po sobě jdoucí dny je teplota vyšší než byly teploty 6 dní předtím. Každopádně i kdyby třeba nebylo 6 nízkých před, tak rozdíl by tam měl být vidět. Udává se, že teplota vzroste o 0,2-0,5 stupně Celsia, každopádně důležité je to rozdělení na období vyšších a nižších teplot. Když teplotu nakombinuješ s ovu testy, tak test Ti řekne cca 24-48 hodin dopředu, že by ovulace měla být, měřením teploty pak den potvrdíš. Doporučuji na to nějaký program pro zachycení hodnot a teploměr k tomu určený - mívá měření na 2 desetinná místa, takže pak i odchylky měření nejsou tak velké a dá se něco vypozorovat...snad jsem na nic nezapomněla 🙂
@terka228 No, jen aby zase MS s velkou pompou nedorazila dřív. Ale tím, že tenhle cyklus počítám tedy od toho divného začátku, tak jsem jako by 3 dny napřed...takže asi ta středa čtvrtek ukáže...
@evzenie2016 děkuji 🙂 a doporučíš prosím nějaký program? třeba i aplikaci v telefonu? mám tedy začít měřid hned jak mrcha odejde, ano?
@kotito jj, jak odejde, tak další den hnedle začít s měřením. A já používám fertility friend - https://fertilityfriend.com/ - na jedno přihlášení může být v telefonu, tabletu i na PC a jsem spokojená. Ale třeba doporučí i další holky něco. Třeba @sarkab85 má nějaký jiný 🙂
Holky já to snad prošvihla ☹ dnes a včera test bílý předtím 4 dny slabá čárka, už fakt nic nechápu, jsem naštvaná ☹
@evzenie2016 no,já už zase 5 dní bojuji s migrénami,kdy končím na infuzi,takže mi asi budou muset zmenit tu preventivní léčbu...nikdy jsem takové problémy neměla 😔 takže se taky trochu obávám,aby uhnízdění vůbec proběhlo přes tohle všechno....Dnes jsem tedy první den bez infuze,ale stejně na lékách na bolest. Snad se to urovná ,no...
@terka228 No tak to je masakr! Na migrény trpím taky, takže Tě úplně chápu! A triptany teda nezabírají? Hele, ale nemůže to dělat třeba ten drmek? Je fakt, že hlava je zrovna na pohyb hormonů fakt náchylná. Každopádně držím pěsti, aby uhnízdění proběhlo. Však teď je malé na trase dolů a jestli migreny povolí, tak bude dobře a může se zabydlet...

@sarkab85 Přesně jak píšeš....nejlepší příznaky = žádné příznaky 😀 Tak nám držte s fazolkou pěsti, ať se k vám přidáme 🙂