icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

vanea
10. led 2017

@gry jéé ! super !😍😍

volfikovi
10. led 2017

@deli_lah takhle to mám taky a to jsem 23 Dc ☹(

deli_lah
10. led 2017

@volfikovi teď akorát přemýšlím zda jsem vadná já nebo testy 😀 protože ten minulý měsíc ty benu byly krásně vidět už 13dc a teď nic :-/

volfikovi
10. led 2017

@deli_lah já sem asi taky vadný kus.. testují od 5 DC každý den , chtěla sem to prozkoumat zda funguju a očividně nefunguju ☹ sem z toho na mrtvici a muj gynekolog je laxní .. tomu je to fuk natož aby mi něco dal na srovnání

dasa.77
10. led 2017

@gry kam by chodila 😅

dasa.77
10. led 2017

@deli_lah Řekla bych,že ty testy jsou v pořádku. Nevím sice,kolikátý den míváš OVU,ale u něj se často ukazují slabé čárky.... měla jsem to podobně a na jiných testech výraznější

vanea
10. led 2017

@volfikovi ahoj, a ty testuješ první měsíc? protože ono na základě jednoho měsíce se dá těžko něco vyvozovat:/ může to být zrovna měsíc, kdy ovulka není...bývají 1-2 do roka a prý je to normální..a nebo jsi to mohla prošvihnout, já kdybych tento měsíc nááhodou netestovala o půlnoci a pak ráno, tak vím prd...a to ty testy mívám obvykle pozitivní odpoledne - večer, kdy už jsem měla tentokrát test negativní.

volfikovi
10. led 2017

@vanea Ahoj nene testuji druhý měsíc ,minulý měsíc jsem ovu měla dle testu. Cykly nemám pravidelné a ted testuji i 3 denně.. dopolko ,odpoledne a navečer bohužel furt mám jen takovehle duchy..☹

vanea
10. led 2017

@volfikovi no tak vidíš, třeba máš zrovna měsíc bez ovu, to se stát občas může.. Zbytečně bych se nestresovala, jestli jsi ji minule měla...BT si taky měříš? ta by mohla napovědět 🙂 případně pro klid můžeš k doktorovi

arielka222
10. led 2017

@volfikovi
@deli_lah holky tak jsme na tom podobně já už druhý měsíc testují a na testu porad slabé čárky celý cyklus. Před revizí mi testy vždy ovulaci spolehlivě ukázaly a teď už od listopadu nic :( přitom břicho me boli jak při ovu na jedné straně mě pořád picha vajecnik, prsa mám pěkně naběhle i cipek hodně nahore. Tak opravdu nevím.

klaina
10. led 2017

@terka228 Ahojky, nevím jestli ti moje info k něčemu bude, ale beru Gynprodyl taky a nejsem z toho zrovna dvakrát moudrá. Mám ho brát 16-26 DC, primárně jsem ho dostala na srovnání MS cyklu, ale zároveň doktor ví, že se snažíme o miminko a sdělil mi, že to není problém. Netuším kdy a jestli mám ovulaci, dva cykly si dělám ovulační testy a pozitivní jsem ho měla pokaždé až po tom 16 DC, kdy jsem začala užívat Gyprodyl (netuším zda může i ovlivnit ovulační test). Snažím se o tom taky co nejvíc zjistit a psala jsem si o tom i s holčinou tady a ta měla potvrzené i od lékaře, že pokud ovulace proběhne před začátkem užívání, tak to podpoří početí a "půdu" pro miminko, ale pokud do začátku užívání neproběhne, tak už jí to zastaví a početí nemůže proběhnout.... Tak nevím jestli ti tyto informace k něčemu budou, ale víc se mi k tomu nepodařilo zjistit 🙂

dasa.77
10. led 2017

@terka228 ahojte,taky k tomu přihodím svou špetku moudra 🙂
Gynprodyl se předepisuje třeba i v případě,kdy má v lékárnách výpadek Utrogestan. Takže usuzuji,že to bude mít stejné účinky,jen má jiný název.
Rozdíl je v tom,že Gyn. se nezavádí,utroš může nebo dokonce doporučuje. I to,že se má brát až v druhé půlce cyklu nasvědčuje tomu,že PO OVULACI. Testy neovlivní,ale BT ano a taky může brzdit ovulaci😉Proto je dobré měřit BT a začít s užíváním až po vzestupu teplot.

terka228
10. led 2017

@klaina Jo, děkuji. Tak ona mi řekla, že ho mám začít užívat až po tom styku, takže asi předpokládá, že ovu bude v sobotu...?? V sobotu ho tedy začnu brát a mám ho užívat až do MZ. Když nepřijde, tak mám k nim běžet na krev, ale kdyby bylo těhu z krve potvrzeno, užíval y se pořád dál.

terka228
10. led 2017

@dasa.77 no, to jsem zvědavá na ty moje teploty, když podle mně už mám vzestup za sebou...

arielka222
10. led 2017

Holky tak bych tomu nevěřila ale po 2 měsících bez ovulace je tam! 🙂 silnější asi už nebude. Takže zítra hezký pořádne snažení. Dnes jsem 24DC a ovulace teprv ted. 🙂 jakou já mám radost

simi1510
10. led 2017

@arielka222 no sláááááááááááááva!!! Nemůžete na to skočit ještě dneska? 🙂

arielka222
10. led 2017

@simi1510 hele my máme právě vypozorovane ze se nám vždy podaří když mame sex až druhý den po pozitivním testu a už se nám takhle dvakrát zadařilo. Ono na to něco bude když vlastně ovu nastává cca za 24 hodin po pozitivním testu zejo.

dasa.77
10. led 2017

@terka228 No právě,taky jsem si všimla,že teploty už šly nahoru. Ale pokud by přece jen měla pravdu a ovulace ještě nebyla,znamenalo by to,že musí ještě trošku klesnout.
Řekla Ti,že pokud bys otěhotněla,že to budeš užívat dál? Tak v tom případě by to bylo opravdu stejné jako Utrogestan.
A taky by mě zajímalo,kde bere tu jistotu,že k prasknutí folikulu dojde v pátek? Podle výpočtů z tabulek???? - 2mm za den? Nebo jdeš k ní na UTZ ještě do toho pátku?

simi1510
10. led 2017

@arielka222 Ttj, ja jen, ze vsude, ze v den pozitivního testu, tak jsem se jen zeptala 🙂

evabeda
10. led 2017

@terka228 mně to takhle řekl doktor v říjnu, byla jsem v úterý, říkal, at se snažíme středa, čtvrtek,pátek, že to je tutovka, testy jsem měla negativní, až v pátek vyšel pozitivní..snažili jsme se všechny dny a nic..

arielka222
10. led 2017

@simi1510 jasný, já bych na to taky vlitla hned. Ale manžel chce až zítra ;)

simi1510
10. led 2017

@dasa.77 ja mam pocit, ze kazdy doktor si jede nejakou svou teorii a tim se zabývá. Nekdo rekne ze po ovulaci nejsou schopni nic rict, nekdo zase ze jo, pak to je věřte testům, opak neverte testům....

Kazdy doktor rika neco jineho po revizi, atp... jak tomu mame pak verit?

simi1510
10. led 2017

@evabeda telo a fungování přírody neni tutovka.. ja stale rikam, ze je to zazrak, kdyz se to povede a jeste se povede to male udržet a porodit...

Mam pocit ze ač by šel např k 10 doktorum, tak to bude 10 názoru :-/

evabeda
10. led 2017

@simi1510 přesně tak, někteří to berou "na pohodu", testům nevěřte, hlavně na to nemyslete... - ty miluju🙂 a někteří to zase asi hrotí moc..No je to fakt zázrak, když se zadaří a udrží!jak jsi na tom ty? kdy má přijít MS? mně 19.1., ted jsem 20DC a 5 DPO..Jestli to zas máme vše synchronnní jako minule🙂

simi1510
10. led 2017

@evabeda ja jsem 20 dc, v teorii ms ma prijit 22., ale nevim co je a neni. Bazalku mam nízkou, nevypada to na ovulaci podle ni, ackoliv ty testy ovu jsou pozitivni... vcera ta carka na testu... nevim co si myslet ☹ v jiném tématu se do me holky pustili, ze se moc pry pozoruju a ze jsem si to vsugerovala. Což asi carky a ani teplotu neovlivní...

Tak uvidime co bude nebo ne, jestli bude delsi cyklus... jako prijde mi bláznivé, ze by to bylo vazne tehotenstvi :-/

Hlavne ja uz změnila doktory několikrát za minuly rok... ted jsem u doktora, co mi udelal tu revizi, jenže on je taky zvlastni, co jsem tak poznala. Sex mi dovolil hned 3 dny po revizi, ale řešení neotehotneni a veci kolem az po roce... tak uvidim, zda se na nej obrátím v nejbližší dobe, jestli mrcha neprijde....

Takhle vypadal dneska muj graf:

evabeda
10. led 2017

@simi1510 já teplotám nerozumím, neměřím je..tak ti nepomůžu..Hele možný je všechno, se mnou mamka otěhotněla den před MS, zázraky se dějí. Moc si to asi do hlavy nedávej, že by to mohlo být těhotenství, at nejsí moc zklamaná. Taky se o to snažím, přijde mi, že tento měsíc bylo vše jak mělo a prostě nejlepší konstalace, ale zakazuju si se na to upínat, i tak mě asi mrskne, až MS zas přijde..:( nevím, s tím tvým doktorem je to divný..já teda i tak k němu chodím co půl roku, ted mám jít v dubnu a když se do té doby nezadaří, chci to řešit.

simi1510
10. led 2017

@evabeda ja se neupinam hele k ničemu. Momentalne si spis rikam, na jak dlouho se mi muze prodloužit cyklus, kdyz vidim ty teploty... take asi tak.

Ja k nemu mam prijit za rok, popr driv kdyz otehotnim... asi bere ze mam dost casu v 28.

Jako on byl super kdyz jsem ho našla tenkrat na konzultaci behem zamlkleho tehu, zakrok provedl nejspis taky dobre... a ma byt i snad odborník na neplodnost, co ma na stránkách...

Uvidim co bude a pripadne pak najdu jineho... i kdyz nesnasim si zas zvykat na nekoho jineho... v teto oblasti...

Byla jsem na soukromé klinice, kde jsem si rikala, tam super, vypada to skvele, vsechno na jednom miste... a co? Doktorka ke ktere jsem byla zapsána, byla jen dva dny v tydnu, na kontrolu me tenkrat poslala k rusce, teta byla příjemná jak sanky v lete, protivna... kdyz jsem si stěžovala, tak jak je nej doktorka se zkušenostmi... a po tom co jsem se preregistrovala, tak jsem koukala na stránky, a uz tam nebyla... a na ni si stěžovali dost lidi... pak jsem byla objednana na kontrolu k te sve... a co? Zase nemela cas a přehodila me na jinou... tak jsem se na to vykaslala....

krealeaa
10. led 2017
Uživatel krealeaa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od krealeaa.

Jaké ovu testy používáte? Laškuju s myšlenkou, že byhc vyzkoušela ten digitální. něco takového https://www.benu.cz/clearblue-ovulacni-digitalni-test-10ks
Nemáte s tím zkušenosti? Stojí kolem 600 Kč a obsahuje 10 Ks testovacích tyčinek

volfikovi
10. led 2017

@vanea teplotu neměřím , a doktor to je kapitola sama o sobě.. Byla sem tam před měsícem.. Řikam mu,že se mi srovnal cyklus a mam menstruaci každý měsíc .. Dříve sem jí měla jednou za půl roku- Vůbec mi nevěnoval pozornost, %rekla sem mu ,že se s manželem domlouváme ,že by jsme zkusili mimčo.. a Nic... koukal na mě jak puk ,tak sem to pak už neřešila.. Bez ochrany spíme 7 měsíců co mám tak nějak pravidelný cyklus .. Ovu testuju druhý měsíc... Tento cyklus na to kašlu akorát se tím trápím... Uvidím co přístí

terka228
10. led 2017

@dasa.77 Ne, už k ní nejdu teď...takže asi podle tabulek, říkala čtvrtek večer, pátek a sobota ráno.
jinak brát to pak, kdybych otěhotněla, budu dál, takže to funguje jako Utrogestan.
Jako chlap v pátek přijede, tak by to tulení mohlo klapnout, ale stejně se mi to nezdá....jasně ukazoval i ten Clearblue..ale zase tu bubliku jako folikul mi ukazovala, tak nevím😲
Přece není možné, aby byli třeba 2 folíci jeden prasknul 11DC a druhý 18DC....

Strana