Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?
@dasa77
@evzenie2016
@simi1510
Tak tady je můj dnešní graf....
JInak jak jsem psala na tu poradnu dotaz, tak odpověď ještě nemám, ale četla jsem jiný dotaz na bazální teplotu a ovu testy....pan primář se tam vyjadřoval, že obě metody jsou v moderní medicíně pasé....a velice nepřesné, že jediné vyšetření, které potvrdí ovulaci je folikulometrie...takže asi nemá smysl čekat na odpověď 😀
Odpoledne udělám ještě test...
@terka225 Ahoj Terko. Promiň, že se vmíchávám do Vaši konverzace, ale já bych gynprodyl určitě před OVU nebrala..Mi doktor řekl, že je to špatně a dokonce mi napsal nějaké léky, které se berou 3-7 DC, aby se vajíčko lépe uvolnilo a aby se mi posunula ovulace, aby se mi to s gynprodylem nekrylo..
@terka228 Já pořád přemýšlím nad tím UTZ. Zdá se mi, že z jednoho měření nic nevykouká. Já byla tehdy v pondělí 13 mm, ve čtvrtek 20,5 a ovu byla v sobotu...a pak ještě v pondělí kontrola, že opravdu folikul prasknul...z jendoho měření přeci nemůže
@terka228 nemůže vykoukat žádný vývoj. A jinak s tím progesteronem by to asi chtělo po ovu, když ho tělo jinak taky vylučuje až po ovu. Ale co to
@terka228 udělá, když se nasadí před ovu, to netuším...to chce googlit vliv progesteronu na ovulaci...omlouvám se za ty kouskovane příspěvky. Píšu z telefonu a vždycky mi zmizí klávesnice, a jak chci zmáčknout další klávesu s pismenkem, tak tak akorát je tam nejednou místo klávesnice to tlačítko odeslat. Vůbec nevím, proč to tak dělá,začínám z toho být šílená...
@vanea hlavně,že je nahorrreee 🙂
myslím že ne úplně moc lidí má čas lítat z práce pořád k doktorovi na nějaké měření, zvlášť když třeba můj dr je v ordinaci od 15-18hod každý den:D s takovou by toho na mně moc nenaměřil, protože z práce by mně rozhodně 3x týdne k doktorovi nepouštěli, to by mně za chvilku vyrazili :D já se uklidňuju tím, že je strašná spousta žen, které si díky tomuto testování a sledování teploty zadělaly na miminko a prostě jim to vyšlo...můj dr mi teda říkal o meření BT, že to není spolehlivé, u těch testů mi zas říkal, že když mi vychází jasně a nijak mi to neblbne, tak se toho klidně můžu držet.
Nespolehlivé je to podle mně proto, že nikdo z nás není doktor, takže si jen těžko můžeme odůvodnit nějaké výkyvy, nedokážeme si vysvětlit určitě výsledky testů....pokud je tam něco nejasného, tak si to nemáme jak ověřit...to musí doktor. Takže za mně za předpokladu, že je žena v pořádku a funguje tak jak má, tak si to tím klidně může hlídat a pomoct si tím🙂 zase bych to úplně nezahazovala:X
@evabeda jako ono vždycky tam může být nějaká potíž, která ty testy zkresluje a co já vím co...a jasně, že oproti sledování folikul na ultrazvuku to je nepřesné, protože doktor vidí přímo do tebe a je ti to obvykle schopen říct velice přesně...ale s takovou bych si mohla toho doktora i s ultrazvukem nastěhovat domů:D nevím no..za mně je základ se snažit nějak pravidelně , dřív to taky jinak nedělali a dětí bylo plno🙂 až kdyby se objevil problém, nebo to trvalo dlouho, tak bych to nějak víc upřednostnila před prací (myšleno že by mi asi bylo jedno, jestli mně za časté odchody nějak potrestají🙂 ) a snažila bych se s pomocí lékaře
@terka228... nevím,jak rychle na něj tělo reaguje....
proto jsem psala,ať si ho vezmeš až večer 😉
@kotito tak zatím se to taky drží nahoře🙂 mi to trošku připomíná takové ty trojfázové grafy, jak to pak najednou potřetí stoupne nahoru🙂 držím palce ať to roste! já jsem teda naprosto bez příznaků, není mi fakt vůbec nic :D a to je asi jako první měsíc, co fakt nic necítím..tak nevím no..
Tak symptotermální metodu využívá spousta žen které nemůžou ze zdr.důvodů antikoncepci. A u nich to funguje. Tak proč by to nemělo být i obráceně? Jasně,pouze samotné OVU testy asi nejsou to pravé ořechové.Ale pokud se k tomu ještě měří BT,NEBO sleduje čípek,NEBO hlen, tak podle mě už by to mohlo být dostačující. Jen je třeba přihlížet k tomu,zda není dotyčná nemocná,nebo nebere léky,které můžou třeba měření ovlivnit.
Mám pocit,že tady jde hlavně o jedno ...... testy si uděláme samy doma,BT- stačí nám vlastní teploměr a doktorovi z toho nic nekápne.😝 Kdežto UTZ a měření folikulů není zadarmo. Každé otevření dveří je jeho +.
Ať si tedy každý věří čemu chce,ale jak už jsem psala,jedno je jisté: z jednoho UTZ se nedá odvodit případná ovulace.😉
holky vy jste už šikulky,ale třeba se někomu může hodit , http://www.rodina.cz/clanek3694.htm
Ahoj
@evzenie2016 Ahojky, takže jsem tam volala a paní mi řekla, že by mě mohla objednat někdy na únor, ale že musí u nich být vyšetřen partner a to je podmínkou 🙂 Jinak to prý tak nefunguje, že zavolám a oni mě vemou.... 🙂 Takže nic, na tohle kašlu.....
Jinak jsem zvědavá na další teplotu....
A ten gyndprodil mám brát od soboty, teď jsem si ověřila u Dr. Ale zas to yl fofr telefonát 🙂
To znamená, že ovu hádá na pátek.....ale test dnes takto....pošlu foto zlášť z telefonu 🙂
Jako v pátek mít snažení nejspíš budeme, ale já tomu pořád nějak nevěřím....myslím, že MZ pak dojde stejně podle grafu....
@evzenie2016 tady je dnešní ovu test....myslím,že slábne na to,že má být zítra ovu

@vanea jo a bývá mi blbě zatím jen ráno. Ale ono se i mění počasí a bolela mě hlava, tak si říkám, že se to třeba uklidní...