Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?

@aptacek Souhlasím. Měla jsem dlouhé cykly, ovu kolem 22-23DC, bolestivou menstruaci. Začla jsem pít kontryhel a cvičit Mojžíšovku na prokrvení pánve. První cyklus pití a cvičení ovu přišla už 18DC, MS skoro bez bolesti. Druhý cyklus ovu už 16DC, navíc nezvykle silná (poprvé jsem jí opravdu cítila), no a další MS už nepřišla.. Za mě určitě zkusit cvičení, pomáhá to i na bolest zad a je to určitě lepší než cpát do těla hormony.
@bigbig přesně tak, u mě po prvním cvičení ovulace 18DC a MS 32DC bez bolesti (jinak jsem trpěla příšernýma křečema a PMS) druhý měsíc ovulace 14DC a hodně silná a MS má teprve přijtí. teda doufám, že nepřijde 🙂 je to hodně časově náročně, nyní cvičím skoro hodinu denně, ale ty výsledky opravdu vidím a cítím
@denisa3101 Ovulace bude zítra nebo pozítří, bylo by dobré to zítra pojistit když dnes to nejde.
@bigbig aha tak to snad nějak půjde 😁 po.pozitivnim testu je ovulka do 24 hodin ?
@denisa3101 měla by být cca do 12-48 hodin
@denisa3101 to je individuální někdo má za 12hod někdo za 24 a někdo 48 já dokonce skoro za 3 dny..potvrzené dle ultrazvuku...takže klidně i zítra to může vyjít
@lusili1 aha to.je dobrý vědět takže nejlépe sex co 2 dny 😁 děkuji za rady
a jak se pak vlastně počítá DPO? od doby, kdy je pozitivní ovulační test? nebo až poté, co ovulace opravdu proběhla, tzn.12-48hod?
@aptacek rozhodně až po proběhlé 😉
@kastanek87 díky 🙂
A jak poznám že už proběhla ? Dneska jsem měla takovou tupou bolest fakt silnou až jsem se zastavila a pár sekund a bylo po ...
Ještě jeden dotaz beru utrogestan a dnes beru posledni podle doktora. Mám v něm pokracovat kdyz nevim jestli jsem tehu a nebo ho mam vynechat? Vzdy jsem dostala ms klidne i kdyz jsem brala utrogestan tak proto ted nevim jestli pokracovat pro jistotu nebo vynechat. Dekuji moc za rady
@denisa3101 To mi mohlo být ono. Ale nejspolehlivější metoda jak zjistit jestli k ovulaci opravdu došlo je měřit bazální teplotu. Ovu test ti jenom ukáže zvýšení LH, ale ne jestli folikul opravdu prasknul a k ovulaci došlo.
@denisa3101 řeším totéž, vcera 15DC pozitivni test, sex nebyl, den pred tim jo. Dneska ráno obr bolest břicha a prsou, dopoledne porad pozitivni ovu test( čárka možná o chlup světlejší nez vcera, ale porad silnější nez kontrolní), ted bez bolesti. Tak snad to stihneme, kdyz bude sex vecer, ale je to proste asi bud a nebo, protoze kazdy to ma jinak..
@volfikovi a nemeril ti zadne foliky?? Mozna jedna tableta byla malo nezoufej a prosim aspon ty tri mesice vydrz nelibi se mi ze ti teda.zas haze progesteron jelikoz pokud jsi mela cykly kolem 32dnu tak ovulace muze byt az kolem 20dne.. Samozrejme tenhle mesic to tak udelej ale radim ti pokid mas jit jeste na kontrolu objednej se na 16den cyklu
@llenka_li tak asi probiha fakt ovulka takže když ne dneska tak by mohl sex bejt ráno 😁 pokud chlapa přesvědčím 😂 ale zase co jsem četla tak spermie vydrží 3 dny no i tak by jsme měli :/ je to těžký no "naplánovat"
@denisa3101 urcite zkuste jeste aspon jeden sex 🙂
@denisa3101 urcite bych to jeste pojistila, ale uz bude možná pozde...
@evabeda Já bych Teda řekla že teprve ovulace bude. A navíc Teda ovulační test se urcite nemá dělat ráno. Nejdřív tusim 10-11h dopoledne,pak je vyšší koncentrace lh hormonu 😉

@aptacek
@kotito no jenže když se mi vajíčka netvoří tak ani to nepůjde..
Ja nevím já mám ještě clostíky na dva měsíce... Ale já sem tak zklamana u me to zklamaní bohužel prevaží vše.. Kolem mě samé těhotné a já už se na ně nemohu ani podívat ☹ připadám si k ničemu. Mám mladyho chlapa jasne,že bude chtít své děti a co pak? Akorát si ho udělá někde jinde.. Tohle mě ubijí neskutečně