icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?
katmir
16. srp 2017

Jinak ja jsem se nikdy netulila kvuli ovulaci. My se tupime porad 😝,ale pri ovulce i gelikujeme. Tento cyklus jsme uz dodelali gelik,tak s nakupem zatim pockame. Spermici vydrzi a vajicko tam taky ceka 12-24 hod.
Holky vyjde nam to. 😉

llenka_li
16. srp 2017

@katmir ✊️✊️✊️

kristynaa_23
16. srp 2017

@katmir jednou vyjde 😀 já furt čekám, nevím kdy mám zkusit test, dnes jsem 12 dpo a ještě jsem netestovali😀 mám to nepravidelný, a nevím jestli to mám brát podle minulého měsíce, kdy trvalo 11 dní od ovulace a začala jsem menstruovat. Dle toho bych to teda měla dostat asi.dnes, ale nevím 😀

dasa.77
16. srp 2017

@kristynaa_23 nenapínej 😀

simi1510
16. srp 2017

@biedronca slábne uz od vcera 😉

simi1510
16. srp 2017

@katmir drzim moc moc moc palce!!!!

simi1510
16. srp 2017

@kristynaa_23 od ovulky po ms by mela byt stejná doba vzdy, co se posouva, tak bývá ovu 😉 tak bych rekla, ze bys mohla uz testovat

kristynaa_23
16. srp 2017

@dasa.77
@simi1510 ahaaa, tak zkusím v sobotu 😀 to na to budu mít klid a ne když ráno vstavam do prace. Takže bych zítra měla mít 1 den zpoždění tedy?

dasa.77
17. srp 2017

@kristynaa_23 ahoj, pokud víš s jistotou,kdy ovulace proběhla a znáš znáš délku LF, tak ano.
I ta LF se může u někoho lišit. Ale je to vesměs +/- 1 den

kristynaa_23
17. srp 2017

@dasa.77 no já jsem tu fázi zatím postřehla minulý měsíc, trvalo 11 dní než jsem dostala menstruaci. Kdybych to brala podle toho, tak jsem to měla tedy dostat asi včera. Ale já jsem srab na test, nechci být zklamaná tak čekám 😀😀

dasa.77
17. srp 2017

@kristynaa_23 Takže 12.DPO jsi dostala menstruaci? Nebo už 11.DPO? Každopádně Máš asi 1 den po termínu MS
Nebuď srabííík 🙏

kstablova
17. srp 2017

@biedronca nejsilnější se mi zdá 14.8.. ale měřila bych i teplotu, abys měla jistotu, že proběhla.

kristynaa_23
17. srp 2017

@dasa.77 11 DPO byl můj poslední den cyklu, následující den jsem dostala menstruaci. Dnes jsem 13 DPO, jestli dobře počítám 😀😀

kristynaa_23
17. srp 2017

@dasa.77 a navíc jsem to mívala nepravidelné, tak nevím. Proto se mi nechtějí dělat testy a lovit duchy, protože si nikdy nejsem jistá, kdy mám termín menstruace a pak jsem zklamaná 😀

simi1510
17. srp 2017

@kristynaa_23 ja mela LF 11 dni, uz 9 dpo byl duch, 11 dpo byla krasna carka.... v teorii kdyby bylo tehu, tak bys mela mit uz čárku viditelnejsi 🙂

katmir
17. srp 2017

@kristynaa_23 ja jsem mela pozitivni test 11.DPO,ale bylo to nakonec dalsi biochemko. Ja bych testla,budu drzet palecky 😉

biedronca
17. srp 2017

@kstablova BT ja bohuzel vubec nemerim, spoléham se na testy, to mi "zatím" stačí. Myslíte, že je možné otěhotnět kdyz "tulení" bylo jen PŘED A V DEN OVU? PO, uz nebylo .... gyn mi doporučovala hlavně PO.

dasa.77
17. srp 2017

@kristynaa_23 nevadí,že jsi to mívala nepravidelné, když znáš termín ovulace. Tak šup šup ..... nejpozději zítra tady chce mít pozitivní test 😝

kristynaa_23
17. srp 2017

@biedronca u nás provedlo den před a v den ovu a pak až druhý den po ovulaci tak nevim.

@simi1510
@katmir holky, no tak dnes už tehotensky test z ranní moci neudělám 😀😀😀

kristynaa_23
17. srp 2017

@dasa.77 už to trvá moc dlouho. Řekli mi, že mám PCO, už jsem měnila i lékaře, teď beru vitamíny, už druhý měsíc co s něma vysledovana ovulace, dělám jen ovu testy, BT nemerim.

dasa.77
17. srp 2017

@kristynaa_23 ono se sice doporučuje test z první ranní moči,ale holky tady Ti naopak potvrdí, že v začátcích byla silnější čárka vždy během dne

simi1510
17. srp 2017

@dasa.77 tak kdyz jsem nad tim uvazovala, tak je to "logictejsi", nemas to s nicim odpoledne smichane... ale o ranu se pise, ze je to ta "nej" moc, ze se nechodi na wc a nepijes, ze neni redena... ale... je to smichana hladina ze dne pred s tou novou... kdezto pri testovani odpo jsou to ty vyssi hodnoty. Tak za mne to dava smysl a jsem i jedna z tech, ktera radeji rano netestovala tolik, ze pro me bylo lepsi na zacatku minimalne odpoledne

simi1510
17. srp 2017

@biedronca zalezi jak u koho... zalezi jaké ma chlap spermie, jak jsou kvalitní a rychle, kolik jich je atp...

U nas se vazne povedlo 2 dny pred pozitivním testem a defakto to byl ten 3.den kdy byla ovulka. Vim to, ze jsem hlídala teplotu. Mela jsem nepravidelně cykly, kor po revizi, kdyz mi to litalo, ze zadny mesic od ni nebyl cyklus stejne dlouhy...

Takze nebrat neco jako, musim jen pred ovu, musim jen po ovu... bez testovani se doporucuje sex ob den, ze se pokazde nejak trefite.

Nekterym se povede ze sexu pred ovulkou, nekomu pri sexu pri ovu, nekomu po "ovu",... je to taky o nejake te nahode, "osudu" a ze to ma konecne vyjit.

Konzultovala jsem to jednou s doktorem, kdyz mi rekl po revizi, ze vim, ze to u nas jde, ale ze mame rok na to, aby se to opet povedlo.... to mi nedalo, tak jsem se s nim bavila a rikal:

Rok ma 12 mesicu, kdyz bude každá zena mit presne po mesici ms, je to 12 sanci... 12 možnosti oplodneni s tim, ze v tu chvili musi byt skvele vajicko, skvela spermie a skvele prostredi... ale to se po celých tech 12 možnosti za rok nepovede vzdy.

Ale za sebe mohu rict, koukejte si to hlavne uzivat 😉 vetsinou to kvuli takove te povinnosti pri ovu moc casto nejde a je potreba, aby se zenska uvolnila.

Ten pomyslný tlak pusobi i na chlapa a nemusi pak byt skvele spermie... vsude to je, ze jen zenska ma myslet na neco jineho atp. Ale za nas mohu rict, ze i ten chlap. Nesmi se cítit pod tlakem, z povinnosti, ze ted jo a cely mesic se na nej jinak nesahne...

Drzim palce a ono se urcite povede 😉 ted se po te ovulce jen zkus zabavit jinyma myšlenkama 😉

dasa.77
17. srp 2017

@simi1510 krásně jsi to vysvětlila.... nenapsala bych to líp 😀
A teď vážně, je to tak jak píšeš a smysl to dává. Já nejraději testovala z druhé moči. Kdy jsem ještě tolik nepila, ale močák už byl po noci vyprázdněný. Navíc ono to někdy ani jinak nešlo. Budila jsem se brzy a tak tak dobíhala na záchod. Na testování nebyl čas

simi1510
17. srp 2017

@dasa.77 Myslim si, ze za tu dobu jsem toho uz hodne cetla, každá holka nejaka, vsude se neco psalo... ale clovek k tomu dojde pak nejak sam, co dava nejvetsi logiku 🙂

Stejne tak, jak nekterym se ukaze "duch" kolem ovu na tehu testu - ono to umí reagovat tak i tak... kdyz ovu umí ukazat tehu, tak i tehu ukazuje ci reaguje na ty hormony nejak. A naopak duch se muze vytvaret pred ms, v reakci na hormony... cetla jsem, ze normalni zena ma negativni hodnotu do 5 hcg, ženy starsi a pred prechodem maji hranici do 10 hcg.... cim je test vic citlivejsi, tim spis to zachytava.

Kdyz jsem videla, ze uz jsou snad i na nemeckych webech testy s citlivosti 5?

Jenže mnoho případu pak rekne, ze je to falesny duch, test je spatny, nebo ze prodelaly biochemicke.... biochemicke muze byt, kdyz ten test treba sili a pak zacne klesat, popr.carka je vic viditelná a pak nic... ale duch pokazde? Nemusi nic znamenat, kor pred ms, kdyz se testuje....

dasa.77
17. srp 2017

@simi1510 Jasně, bylo období,kdy i já jsem testovala před MS. Ale rozhodně to u mě nebylo pravidlem. Spíš jsem ty testy ani neměla doma. Vzhledem k nepravidelným cyklům a že jsem se pak i vykašlala na měření a testování ovu jsem ani kolikrát nevěděla,v jaké fázi cyklu jsem.
Když tu některé holky psaly,že i těhotenský test reaguje na ovulaci a některé měly na testu ducha,tomu jsem moc nevěřila. Taktéž mi přišlo divné,že ovulační test odhalil počínající těhotenství tím,že před termínem MS opět sílil. Ale pročítáním diskuze a sledováním fotek testů,které jste tu vkládaly jsem začala věřit. Na mě toto nikdy nefungovalo.
Až teda v posledním cyklu,kdy jsem měla koupený jeden druh těh. testu s citlivostí 25 a udělala jsem si ho v době,KDY JSEM SI BYLA NA 100% JISTÁ, že nemůžu být těhotná. Chtěla jsem tak vyloučit,že by dělal falešné čárky. Z toho,co jsem viděla jsem si málem sedla na prdel. Druhý den byl ten sám test negativní a mě došlo,že ta bolest,která mě provázela snad půl dne je OVULACE.
Vzhledem k tomu,že to bylo pár dní po MS, jsem tomu nevěřila až do prvního pozitivního těhotenského testu Lady Max. 😉 Ten prostě nikdy nezklamal a vždy ukázal jak měl.

katmir
17. srp 2017

@dasa.77 ovulacni pouzivam comfort a tehu comfort a benu. Na benu jsem mela carku viditelnejsi,ale i clearblue mi ukazal +.
U me testy nelzou a ani mi neukazuji falesnaky,nastesti. To bych silela. 😀
Vim,ze ovulacni jsou v tehu vetsinou pozitivni,obracene jsem to nezkousela,to uz by me manzel nechal v Bohnicich,dle neho bych mela testovat az po tydnu.
Mj. Pri poslednim biochemku,kdyz mi test nesilil,tak jsem si v praci nabirala hCG, a bylo 6 (norma je 0-5) a test jsem mela pozitivni,teda benu. Na comfortu jen dusicek. Tak to mi hlava nebere ☹

katmir
17. srp 2017

hCG 6

katmir
17. srp 2017

To byl minuly cyklus.

kstablova
17. srp 2017

@biedronca nám se taky povedlo v den ovu. Po ovu se nepovedlo nikdy. A ze to bylo hodně pokusů 🙂

Strana