icon

Ovulační testy nefungujou, je to možné?

tristizia
10. říj 2014

Holky, moje MS běží jak hodinky. Cyklus mi trvá 26 dní. Vždy cca 7-10 den cítím bodavou bolest většinou v pravém podbříšku, začne intenzivní výtok, mám větší chuť na sex. Po tomto období se příznaky ztrácí. Předpokládala jsem, že se jedná o ovulaci. Ted už druhý cyklus se však testuju a test nemám nikdy pozitivní. Nemám ani ducha druhé čárky. Vše dělám podle návodu...je možné, že bych měla ovulaci a testy nějak nezafungují? Mám dvě různé značky..:(

lucfuci
•
10. říj 2014

@tristizia Já taky testovala a měla jsem téměř sněhobílo a šup a je to tam 🙂 Takže bych těm testům až tak 100% nevěřila 🙂 Taky jsem hodně četla, že na testu může být ovulace znatelná jen chvilku -tj. např. že ráno sněhobílo, večer pozitivní test a ráno zase nic, takže třeba pokud netestuješ několikrát denně, tak je dost možné, že to nezastihneš 🙂 ať se brzy zadaří!

werumka
•
10. říj 2014

@tristizia a kolikátý den cyklu testuješ? Jaké testy máš?

vlajka1
•
10. říj 2014

Ja vyzkousela snad vsechny mozne znacky ovutestu. Zadny mi nevysel uplne pozitivni, vzdycky jen slabsi carky, i pres to, ze mi ovulku potvrdil dr. na UZ. Neverim jim, pro me to neni spolehliva metoda. Na nekoho proste nepusobi. Merim BT, spolehlive vim, kdy je ovulace.

lucifereeek
•
10. říj 2014

já teda nevím, ale ovu testy jsem používala před prvním těhotenstvím a já naopak měla pořád dvě čárky, ale nikdy nebyla silnější než ta kontrolní, nakonec jsem se na to vykašlala takže ovulačním testům nevěřím, naštěstí se podařilo i jinak než dle nich. Zkoušela jsem hlídat ovulační hlen a naslouchala svému tělu a teď vím orientačně kdy mám ovulaci. Takže doporučuju přejít na nějakou spolehlivější metodu nebo tomu nechat zatím volný průběh pokud se nesnažíte dlouho.

tristizia
autor
•
10. říj 2014

@lucfuci děkuji za malé uklidnění 🙂

tristizia
autor
•
10. říj 2014

@werumka dr. max a prenatal ...ted podruhé jsem zkoušela cca od 3. dne (vím, hloupost, ale aby mi neutekla 🙂) až do konce...
Nevím, co jiného by ty příznaky byly..:/
Když se objednán k dr. (kdykoli během cyklu, krom menstruace) může zjistit, zda mám "schopnost" ovulovat?

werumka
•
10. říj 2014

@tristizia Tak Dr. max je hodně citlivý. Objevily se ale i případy holek, které potřebovaly ještě vyšší citlivost. Ten rozptyl koncentrace LH je v době ovulace značný: v séru se uvádí 9-97 jednotek.
Tudíž někomu může vycházet u testů typu DR. max pozitivita i týden v kuse a někomu ani ten DR. max nevyjde pozitivní.
Ideální je zajít v době předpokládané ovulace na ultrazvuk.

fidac
•
15. říj 2014

@tristizia nejlepší je se objednat v období, kdy by měli folikuly růst cca od 12 DC a potom možná na kontrolu, jestli ovu proběhla...já chodím na utz 11-12 DC, ale každá to má jinak...

ala_joha
•
31. říj 2014

Tak já jsem zkoušela testovat poprvé tento měsíc, mám nepravidelný cyklus. Měla jsem testy DR. Max, testovala jsem každý den nějak odpoledne, cca kolen 18:00 hodiny, dávala jsem si pozor, abych 2 - 3 hodiny před tím nic nepila. Jak šel den za dnem a jeden negativní výsledek za druhým, tak jsem si říkala, že to nefunguje a najednou včera, 23. DC na mě vykoukly hned asi po půl minutě dvě zřetelné silné čárky a v noci mě pak dokonce bolesti s ovulací spojené vzbudily... 🙂 Takže za mě ano, u mě to funguje 🙂