Plodné dny - kdy a jak začít je počítat?

kok123
1. črc 2019

Ahoj všem,

Chtěla bych se zeptat, kdy a jak začít počítat či jinou metodu na plodné dny kvůli otěhotnění. S přítelem se nehlídáme, ale já bych ráda věděla co kdy jak mám, aby jsme tomu mohli trochu pomoc. Můžete mi poradit, nikdy jsem se o to nezajímala a tak se chci trochu zorientovat. Začíná se po menstruaci nebo je možné začít jíz teď ? Děkuji

aurelie34
1. črc 2019

Já si dělala ovulační testy. Začala jsem testovat týden po MS a test dělala každý den ve stejnou dobu. 17 den cyklu jsem měla test pozitivní, tak jsme na to s manželem vlitly a ještě den potom. No a teď jsem v 6 tt 😊. Tak že to opravdu funguje.

barulina
1. črc 2019

Spis nez toomu pomuzees to zabijes. Teda asspon ak nyvhh to tak mela. Spim s mojim lddy jje chut.am teda stessti ze mam vvse pravidelne, ale o deti jsem see snaziila o prvni dcerku rok a pul a ted o dtuhe 10 mesicu a to neeedopadlo dobre. Ale nikdy bych to nedelala. Je neklepsi uzivat zivot byt bez stresu a ono to prijde. Akorad chlaapa odrados a teda i sebe , teda ja

ziraffka13
1. črc 2019

Při pravidelném cyklu 28 dní, by měla ovulace být přibližně v polovině cca 13-14 den. Jako první den se počítá den, kdy se dostavila menstruace. Ovulace je často doprovázena bolestí v podbřišku a změnou výtoku, ten bývá silnější.

werik153
1. črc 2019

Ovulace je přibližně v půlce cyklu - 2 dny před a 2 dny po jsou plodné dny taky. Já mám cyklus dlouhý 26 dní, takže by ovulace teoreticky měla být 13 den. A poslední dva měsíce byla 11 den a 12 den.

marketa11112
1. črc 2019

Jak psaly holky,ovulace je priblizne v pulce cyklu. Ja testy vyzkousela dvakrat a dvakrat nam z toho vyslo ditko. Ale manzelovi jsem o nich nerekla. nechtela jsem,aby mel pocit,ze ted musi. V te dobe ,tesne pred,pri a po, na to vlitnete vickrat. Budu drzet palce,at se zadari. Ono i to zplozeni ditete bez problemu,je dnes pomalu zazrak. Takze netlac na pilu a dej si na to alespon par mesicu. Ja si rekla v kvetnu : tak kdyby se to povedlo do vanoc, rekla bych to pod stromeckem,byl by to super darek. A sup,za tri tydny uz jsem mela carky na testu. Mela jsem velke stesti a preji takove vsem .

kok123
autor
2. črc 2019

Děkuji za rady. 🙂

gruyerre
2. črc 2019

@kok123 ovulace v pulce cyklu je sice nejčastěji, ale není to pravidlem, např. u delších cyklů to vůbec neplatí. Spíš bych ti poradila ty ovulační testy, jak je napsáno hned v prvním příspěvku.