Plodnost u muže. Jak ji otestovat?
Dobrý den jak otestovat mužskou plodnost ať máte jistotu jasně že i spermiogram ale i mimo něj
Výsledky spermiogramu ovlivňuje strašně moc proměnných, takže pokud muž ve vzorku má aspoň nějaké živé spermie, tak na kvalitě se dá vždycky pracovat skrze výživu a životní styl. Určité % mrtvých spermií má i zcela zdravý plodný muž.
Pak se dá navštívit urolog, aby se zjistilo, zda nemá nějakou nemoc snižující plodnost (např. varikokéla, zánět, ...). Je dobré odebrat moč i krev. Z krve může zažádat o vyšetření hormonů - hladiny testosteronu, prolaktinu, estradiolu, ale určitě i jaterní testy, hormony štítné žlázy a inzulin, zda nemá náběh na cukrovku. Onemocnění štítné žlázy, jater a cukrovka mohou být zábranou v početí, ale samozřejmě ne nepřekonatelnou. Léčba existuje 😉
Základem je odběr anamnézy u lékaře - jakou má muž práci, co životní styl (stres, pohyb, stravování), historie nemocí atd. Rozhodně se nenechte odbýt jen žádankou na spermiogram, anebo odesláním do CAR... dá se toho vyšetřit a řešit opravdu hodně 👍 Přeji mnoho zdaru 🌹
Hartmann má sadů různých domácích testů, Veroval se jmenují, a jeden z nich je na mužskou plodnost. Jak moc jsou spolehlivé netuším, ale v lékárnách se dají objednat.
@tynka9 to ale jsou drahé ano ta urologie ještě i spermiogram napoví víc ale ptám i mimo techto možnosti
@janeckovadenimarie pak už moc nechápu otázku a co byste chtěla slyšet víc. Podle mě bylo vše již zmíněno - vyšetření a rady, která vypsala @hermij , to je naprosto vyčerpávající seznam. Doplnila jsem pouze o jednu další věc, která mě napadla... Pak už pouze viz první příspěvek - sex bez ochrany. Myslím, že víc vám tu nikdo už neporadí.
@tynka9 já vím a nevíte o nějakých přípravcích pro plodnost mužů s čím máte zkušenosti chci podpořit plodnost přítele
@janeckovadenimarie Fertilan, kdyby byl alergický na včelí produkty, tak třeba obyč Selzink, ale mateří kašička je velmi bohatá na minerály a vitaminy, takže bych doporučila spíš ten Fertilan.

Sex bez ochrany.