Testy plodnosti, komplexní vyšetření, IVF, cesta k otěhotnění

lalolita
10. srp 2021

Zdravím ženy,
S přítelem se snažíme o miminko, zatím bez úspěchu. Začíná samozřejmě hlodat červík, jestli není problém v některém z nás. Ikdyž je to kratší doba, ale přeci.
Já už dítě mám, ovšem přítel ne.
Nicméně přítel chce vyzkoušet z lékárny test plodnosti, kdy mě to přijde jen marketingový tah a bude lepší klasický spermiogram.
Jak ho kdyžtak objednat na spermiogram a jaký je postup dál?

Já přemýšlím, že zajdu na komplexní odběry i ohledně hormonů, popřípadě zda mám nasadit nějaké další vitamíny.( beru listovku,Gravital, multivitamíny A-Z, Maca).
Přítel bere svoje chlapske.
Gynekolog zatím nic nechce řešit,avšak 30 pryč a člověk má strach,jestli není někde chyba a půjde to.😭😣

adula000
10. srp 2021

a jak dlouho se snažíte?

lalolita
autor
10. srp 2021

@adula000 teprve necelé 3 měsíce. Já vím,je blbost dělat závěry,avšak vím,že můj gyndar to neřešil ani prvně a zadařilo se až po roce a čtvrt.
Přítele to ovšem zajímá a chtěl by to popřípadě řešit co nejdříve.

klokanka31
10. srp 2021

@lalolita Jen necelé tři měsíce? To by byl zázrak aby se zadařilo...

marselina
10. srp 2021

@lalolita 3mesice je vážně chvilinka.
My navštívili CAR po 2letech snažení, přitom já i manzel mame z předchozího vztahu deti. Nakonec díky Ivf čekáme miminko

lalolita
autor
10. srp 2021

@marselina já vím,že je to krátká doba. Ovšem chtěli bysme to mít podchyceno zavčas pokud by to šlo....

linducha90
10. srp 2021

Myslím, že po 3 měsících snažení s vámi stejně nikdo nic dělat nebude. Většinou se tohle všechno začíná řešit až po roce neúspěšného snažení.

biciklissie
10. srp 2021

Taky bych počkala ten rok a kdyztak řešila. Ale jestli má o to partner zájem, tak si myslím, že by možná mohl jako samoplátce na spermiogram do nějakého CAR, asi... Ve své podstatě, když si to člověk zaplatí, tak asi lze lecos. Jen jestli to není předčasné...

majili
10. srp 2021

Ve spouste CAR delaji spermiogram zdarma, treba Helios v Brne. Jinak se to da zaplatit jako samoplatce a byva to celkem levna zalezitost.

anpineapple
10. srp 2021

Tak přítel muze jít na spermio jako samoplatce, staci s tam zavolat. Jinak to vypisuje Dr., ale po třech měsících to nenapíše. Ale myslim, ze důležitější bude se hodit do klidu a tolik to neřešit, kdyz je to taková chvilka, tim spis by to pak nemuselo jít… 🙏🏻

lalolita
autor
10. srp 2021

@linducha90 tak semnou nedělal nic gyndar ani po roce a jeho jednání i teď v době snažení,kdy se člověk ptá a on nic neřeší, mi nepřijde moc dobré. Nikdy mi nedělal ani hormonální profil už i kvůli štítné žláze,kterou máme v rodině.

linducha90
10. srp 2021

@lalolita jak tu píšou holky, ať si partner zajde jako samoplatce na spermiogram a uvidíte. Pokud vy nejste spokojená se svým doktorem tak možná bude lepší najít si jinýho...

adula000
10. srp 2021

@lalolita tak po třech měsících nemá doktor ani co řešit, proto to chce proste čas, i zdravému páru to proste muže trvat delší dobu. Hormonální profil mi taky nedělal, antikoncepci jsem ted brala 6let před vysazenim, a na stihnou zlatu už 15 let beru léky, prostě to chce chvili čas,

majili
10. srp 2021

@lalolita chce to opravdu jeste chvilku pockat, aspon ten pul rok tomu dat, treba to do te doby klapne. Chapu tu netrpelivost, ale zkus zatim svemu telu verit a byt v klidu. Ja jsem zacala taky resit po pul roce nejdrive s gynekolozkou. Prvni co jsem zacala delat, tak bylo mereni bazalni teploty, abych vedela jestli mam vubec ovulaci. To je takovy jednoduchy reseni, ktery nic nestoji.