Podstoupili jste lázně při neplodnosti?
Ahoj holky,
byla jste některá v lázních ?
které byste doporučily, napište prosím nějaké zkušenosti, na co si dát pozor, zda si radši vzít 1lůžkový pokoj, něco o procedurách..
Díky moc za všechny informace,
ahoj, Veru
@ewik84 Super, v Adleru se mi moc líbily procedury, jejich balneo je takové příjemné. 🙂 Kdybys chtěla 1000,- Kč slevu na doplatek na ubytko, stačí říct.
@odvalilova25 Tak relax v diagnoze určitě nemáš, spíš nějaký druh sterility nebo poruchy ovariální funkce...
Ale jako relax by to měla brát každá, ono to ani jinak nejde, na 3 týdny vypadnete do cizího prostředí, nemusíte vařit, uklízet, pracovat. Je to balzám na duši a když vyjde počasí, tak ty výlety kolem - paráda.
@lennus To je zvláštní, že bys zrovna ty, po tom co jsi prožila, neměla mít nárok. My se 2 roky snažíme o třetí mimi, udělala se mi laparka, vše v pořádku a lázně jsem dostala.
Většinou je schvalování pojišťovnou opravdu rychlý. Já si byla 3.11. pro zprávu na gyndě, tu jsem předala obvoďačce, aby vyplnila lázeňský návrh, 9.11. jsem to osobně donesla na pojišťovnu a za 9 dní 18.11. mi byl domů doručen dopis z pojišťovny ohledně schválení. Hned jsem si volala do Frantovek a rezervovala si snad poslední pokoj od 27.11. Chtěla jsem jet v roce 2016, neboť jsem věděla o dost radikálním zdražování pobytů v roce 2017 (např. 1 lůžkový standard v Goethe na ty 3 týdny je letos o více jak 2000 dražší). ☹
@misaskul Já psala dotaz do pojišťovny, volala mi paní a řekla, že neodpovídám indikaci třem potratům a na předčasné porody se to nedává, že musím odpovídat zákonu, kde to je uvedeno, ale je fakt, že to pak řeší revizní lékař a třeba to schválí, chci se aspoň pokusit, jen teď potřebuju dostat od gynekologa zprávu.
@misaskul tak samozrejme mam tam psanou neplodnost ale chyba neni ve me ale v manzeloj ja mam za sebou vsechna vysetreni a podle nich sem ok
Zdravím holky, mám dotaz. Je možné, že priklepnou lázně někomu, kdo se neúspěšně snaží o miminko skoro rok? Myslim bez toho, aniž bych zatím byla na IVF nebo tak? A jak je to, když hradí plně pojišťovna? Jak to funguje? Jsou ještě vedlejsi poplatky, ikdyz plně léčebný pobyt platí pojišťovna?
Děkuji moc za odpovědi, jestli nevadi, že jsem s vetrela? 🙂 Nejspíše mám PCO, mám silnou slupku, přes kterou neprochází vajíčka a neprobíhá asi ovulace tak jak má.
Kristýna.
@kristynaa_23 Urcite muzou napsat lazne aniz by clovek byl po IVF, ale "skoro rok" je jeste dost kratka doba... po roce to teprve zacne resit gynekolog, ne, nejaka zakladni vysetereni - vvyvratit potvrdit PCOS, ovulaci, hormony, spermiogram a takovy ten zaklad... ve skoro roce se jeste neda mluvit o primarni sterilite natoz o cemkoli jinem... ale mozna jsem uplne vedle, to jen logicky uvazuju...
@1lenuska1 v červnu to buďe rok.. no ještě jsem nebyla na dalších vyšetření, to mě asi čeká.. dělala mi utz, dala mi léky na cyklus a v dubnu se budeme bavit o dalším postupu.. a všude jsem četla o lázních, tak jsem se chtěla popřát.
@kristynaa_23 Jasne, ja to chapu. Urcite je doporucuju! 🙂 Jinak poplatek se plati ten lazensky (15,- na den), ale maji s tim hybat a pak cokoli "navic"-nadstandard,jednoluzovy pokoj atd atd. Ja priplacela docela dost ale nelituju ani koruny,byl to nejkrasnejsi mesic! 🙂
@kristynaa_23 Cca po roce nám teprve dělali spermiogram (OK) a mně potom laparoskopii (průchodnost OK). Lázně jsme řešili asi 3 - 4 měsíce po laparce, tedy tak rok a půl snažení. IVF začínáme pomalinku řešit teprve teď (2 roky snažení).
I když ti pojišťovna schválí KOMPLEXNÍ lázeňskou léčbu (ubytování, stravování, procedury), určitě budeš hradit lázeňský poplatek a pravděpodobně i nějakou výši ubytovacího doplatku. Např. Klimkovice, kam jsem chtěla jet původně, 10,- lázeňský poplatek/den, 80,- ubytovací doplatek/den, příplatek za 1lůžkový pokoj 330,-/den. Léčba trvá 21 dní, když jsi v průběhu léčby nemocná nebo dostaneš MS, mohou ti o týden prodloužit.
Nakonec jsem si vybrala Fr. Lázně. Bez doplatku pouze 2lůžkové pokoje nejnižší kategorie Tourist ve 2* hotelech (Otava, Jesenius, Radbuza, Royal) nebo v 3* hotelu Dr. Adler. Ve zbylých hotelech (nebo v těch stejných, ale v pokojích vyšší kategorie) se pohybuje doplatek od cca 100,-/ den - třeba 500,-/ den. Asi bych počítala s doplatkem cca 300 Kč / den, tedy takových 6000,- / za celý pobyt minimálně.
Napíšu sem i indikace, třeba se to někomu bude hodit (@lennus):
Indikace XI/1
- Sterilita a infertilita primární (3 a více spontálních potratů), sekundární sterilita na podkladě zánětlivém i funkčním, Abortus habitualis
- Poruchy ovariální funkce a vývoje dělohy
Indikace XI/2
- Opakující se zánětlivá onemocnění vnitřních rodidel a jejich následky (adnexitis chronica, metritis chronica, adhesiones pelvis minoris, occlusio tubarum, kolpitis chronica
Indikace XI/3
- Stavy po komplikovaných operacích gynekologických, stavy po komplikovaných operacích v oblasti malé pánve
- Funkční poruchy (klimakterický sydyspareunie, algopareunie, frigidita dysmenorhoe,
algomenorhoe, pelvipathia spastica)
Já jsem si lázně musela vyžádat na mého dr bohužel sama. S manželem se snažíme sedmým rokem. Máme za sebou 2 nevydařená IVF, jedno IUI, nespočet léků na podporu ovulace. Manžel má horší spermiogram, já mám PCO a vyšší hladinu prolaktinu (mám rozházené hormony po antikoncepci, která mi po 6 ti letech užívání nesedla a rozhodila mi vše co mohla). Při IVF nám umírají embrijka ještě ve zkumavce. Vždy prvních pár dní jedničkové kvality a pak zpomalují a odpadají. Při prvním IVF jsem měla z odebráno 13 vajíček, z toho 9 oplodnených. Zavádělo se jediné co přežilo prvních 5 dní a i to už ten pátý den bylo 3 kové kvality. Druhé IVF 16 vajíček, z toho 10 oplodněných - 5 pomocí injekce, 5 samovolně. Lepší kultivační prostředí. I přes to zaváděno 1 embrijko kvalitou 1- . Zbytek nevydrželo. To mne hodně srazilo. Nechtěla jsem další IVF než se zjistí co se děje. Vyžádala jsem si teda genetiku a imunologii. Nic se nenašlo. Byla jsem vyčerpaná. Takže jsem si na dva roky dala od doktoru pauzu, ale dál jsme to zkoušeli s manželem sami.
Teď se cítím celkem odpočatá a připravená to zase zkusit. Takže jsem si vyžádala ty lázně. Jedu do dr. Adler. Připlácím si standard a jednolůžák. Doplatek budu mít cca 9 tis. ( i s rekreačním poplatkem). Manžel tam pojede na týden se mnou. A někde jsem se dočetla, že po lázních nám možná doporučí do 3 měsíců IVF. Takže celkově počítám, že budeme doplácet cca 50 - 100 tis. Kč (lázně pro mne na 21 dni, lázne pro manzela na tyden, 1. IVF a pak případně 2.IVF). No, mazec zase 😀 ALe pokud se to povede, tak to za to stojí 😀
Holky, nevíte, jestli se pojišťovny - revizní lékaři drží striktně indikace, která je uvedena výše nebo to posuzují i individuálně u závažných případů? Díky.
@misaskul pardon, že se ptám tak blbě, ale ten doplatek je tam v každým případě ikdyz to platí třeba ta pojišťovna celé?
Na lázně se chci zeptat me doktorky. Je v tom velký rozdíl jestli se žádá přes lékaře nebo sami?
@kristynaa_23 pardon ze odpovim taky - ano, lazensky a ubytovaci se plati vzdy. A pak vsechno nadstandard... a jinak sama zadat nemuzete, stejne zadost vypsat musi lekar. Ale jestli myslite rozdil v tom kdo to prvni vyslovi,tak je to jedno 🙂
@kristynaa_23 ja na Royalu nedoplacela je 2* ale peknej klid zadna recepce nikdo vas nehlida akorat dochazite do Belvederu poplatek jsem platila jen 315kc na celech 21 dni a za wifinu 300na 21 dni nic vic ale na belvederu za dvouluzak se treba za tech 21 dni doplai 2730kc pls 315kc lazensky poplatek
@1lenuska1 děkuji za odpověď 🙂 já třeba jestli nemám fakt blbý otázky nebo tak 😀
@odvalilova25 a na to royalu mají jaké soc vyžití jinak? Co nějaká telka, sprcha a tak?
Já vím, ptám se dopředu, ale chtěla bych být informovana. 🙂
@kristynaa_23 na royalu je na pokoji televize lednicka a sprcha a wc a dve kresla atd 🙂
Ahoj, snažilky. Taky jdu s dotazem 🙂 S manželem se snažíme od února 2015, od listopadu 2015 se léčím v CAR. Mám endometriozu RV septa, srůsty v břiše, PCOS, obrácený hormonální profil. Podstoupila jsem laparoskopii loni v březnu. Máme za sebou 2x neúspěšné IUI, v září stimulaci k IVF, kdy jsem měla 40 folikulů a ani jedno vajíčko v nich... 😒 Skončila jsem týden hospitalizovaná pod kapačkami s hyperstimulačním syndromem. Druhý pokus k IVF jsem měla na konci listopadu 2016, kdy konečně byly vajíčka (až moc - 40), oplodnili jich 26 a zbylo nám jen jedno embryo.. 😒 Další hyperstimulační syndrom, další čtyřdenní hospitalizace. Dr. si mohla vyškubat vlasy, jak je možné, že jich tolik odpadlo, takže nám dělali genetiku, která vyšla OK. Teď na začátku února mi prcka transferovali, a nechytil se. 😒 Ještě budeme zkoušet test fragmentace spermií u partnera a imunologii z krve, jestli na sebe třeba s manželem nemáme alergii 😂 Myslíte, že s tímhle, co jsem tu popsala, mám nárok na Františkovy Lázně? Říkám si, že bych to možná mohla zkusit. Na konzultaci do CAR jdu příští pondělí, tak jestli se mám vůbec zkoušet ptát doktorky... 😂
@katkatomaskova urco jo me relativne nic neni a jela jsem taky 🙂
@odvalilova25 Ono asi dost záleží, jak to napíše ten lékař na pojišťovnu... Uvidím, zkusím to, za zeptání nic nedám. Líná huba .......... 😀
@katkatomaskova Popros gynekologa, ať ti napíše zprávu, neplodnost je mezi indikacemi pro lázně, takže věřím, že nárok máš.
I pro ostatní, není ani na škodu nechat se proklepnout fyzioterapeutem, jestli není zablokovaná kostrč, tím pádem se to tam špatně prokvuje a může to mít vliv na neplodnost, může pomoci cvičení podle Mojžíšové, hormonální jóga nebo cviky na pánevní dno.
Někde jsem četla, že nejdřív by měl člověk zkusit neinvazivní metody - cvičení, lázně, bylinky a pak jako poslední možnost ivf, jenže na to běžně gynekologové vůbec neupozorňují.
@lennus Mě bylo cvičení i bylinky k ničemu.. 😖 Proto to taky netrvalo onen pověstný rok, než mě obvodní gynekoložka odeslala na CAR. Ona sama se mnou nemohla nic dělat, to už viděla podle výsledků hormonálního profilu. Ani nevíte, jak bych byla šťastná, kdyby to všechno vězelo jen v mojí hlavě 😎 Ale bohužel..
@lennus Mojžíšovku cvičím a na odblokování kostrče chodím už rok a půl, do toho jsem pila kontryhel na začátku cyklu, pořídila jsem si a pila Inofolic, vše bez výsledku. Laparoskopie, pak lázně. Gynekoložka mě poslala do CARu po 2 letech "trápení se se mnou". Určitě ale odblokování kostrče doporučuji, neboť mi to doporučil i mudr. v CARu.
@katkatomaskova Ahoj, také budu žádat o třech neúspěšných IVF o lázně. Problém je u manžela, resp. je to trochu složitější, ale lékařka mi řekla, že pokud má manžel v ejakulátu aspoň něco, je to OK - kdyby do zprávy napsala, že nemá žádné spermie, pak by bylo jasné, že nemohu otěhotnět, ale takhle i s tím málem můžu a nejde to. (původně jsem se totiž bála, že když se napíše, že je problém u manžela - málo spermií a nekvalitní, tak to neprojde, ale prý to tak není). Snad jsem to napsala srozumitelně..
@misutka30 me doktorka z caru napsala ze u me je problem jen pcos a u manzela spermiogram dala me k tomu i dva vysledky posledniho spermiogramu ale at je nikde neukazuji nikdo je videt nechtel a v laznich sem byla ja 🙂
Tak lázně v CARu prošly bez problému, bohužel paní doktorka veeeelice špatně napsala doporučení... 😀 Obvoďačka mi řekla, ať to paní doktorce vrátím, ať si to přepíše laskavě správně, jinak to přes pojišťovnu neprojde.. 😀 Akorát teď řeším, jestli čekat s objednáním v lázních až na dobu, kdy mi z pojišťovny pošlou vyjádření, že to proplatí, nebo se do toho pustit už předem. Jde o to, že dneska je posledního února, my máme s mužem jít 10. dubna na imunologii, a já bych ty lázně chtěla stihnout právě do té imunologie. Abych se pak kdyžtak mohla vrátit rovnou do práce, a neplácat se na PN. Jak to, děvčata, vidíte?? Ono se to řekne, je to 8 týdnů, jenže nevím, s jak velkým návalem ve Františkových mám počítat... 🙄
@katkatomaskova ted uz tam mozna naval uz bude tak si tam cinknete a zjistete jestli maj vubec misto taky zalezi jakej hotel a ubytovani budete chtit a za jak dlouho poj.schvaly u me to bylo ani ne do 2 tejdnu
@odvalilova25 No to já nemám vůbec páru. Doktorka v CAR musí přepsat žádost, protože to napsala špatně. Pak to musím znovu odnést obvodní, pak na pojišťovnu. Doufám, že to zvládnu do konce tohohle týdne. Nevím, jak dlouho to trvá, než to schválí revizní na pojišťovně. Chtěla bych jet s kamarádkou, a ta to bude řešit až v pátek (má jiného lékaře). Tak jestli tam zkusit zavolat... Šlo by to, nějak nezávazně se objednat na určitý termín, a pak to případně zrušit??

@1miska jojo, mam radost, chtela jsem Pawlik nebo Adler. Prvni mi byl nabytnut ROYAL, dvouluzak...to jsem fakt nechtela. Takze mam opravdu velkou radost, ze tam bylo jeste posledni misto v Adleru 😀