Pomohl vám Duphaston a Clostilbegyt k otěhotnění?
Ahoj holky. Před týdnem mi gynekoložka napsala prášky Duphaston na srovnání cyklu,a Clostilbegyt na vyvolání ovulace. Prý bych mohla i do dvou měsíců otěhotnět,pokud teda nebude problém u manžela. A tak se chci zeptat,pomohly vám tyhle prášky k otěhotnění?
@kotito já tenhle měsíc neposlechla dr, ale svoje tělo. Duphaston jsem nebrala, zkusila jsem ovu test a najednou po 9 měsících je pozitivní 🙂 sice 21 den, ale i tak jsem ráda. Tak jsem začala s Duphastonem až 24 den a nechám se překvapit co se bude dít 🙂 Clostilbegyt mám začít brát další cyklus 5-6 den.
Ahoj holky 🙂 zkusím oživit diskuzi. V prosinci jsem otehotnela po měsíční kuře Clostilbegytu a Duphastonu a po 7mesicich snazeni.. bohužel to nedopadlo a v lednu jsem potratila.. od té doby opět nic, a teď zase začnu brát Clostil a Duphaston. Cyklus jsem mela předtím přesně 28dni, po potratu po 27dnech 2-3dny spinim a pak přijde menzes, takže asi 29dni.. Dr.mi tehdy řekl ať beru 5-10DC Clostilbegyt a 15-25DC Duphaston, ale já ani nevím kdy mám ovulaci, ale myslím, že mezi 13-16DC.. tak to celé asi o den, dva posunu, myslite, že to bude problém?
A jak jste dopadly vy, co jste v březnu braly léky? Zadařilo se..? 🙂
@brambora28 já teď čekám jak jsem dopadla ☺ teď poslední dva cykly mám ovu a posunula mi mě na 32 -35 den. Včera měla přijít, zatím ani náznak. Bolí mě prsa při dotyku, což jsem nikdy neměla. Zítra zkusím test, už to nemůžu vydržet ☺
@pavkova28 Tak budu držet pěsti, pak dej vědět 🙂 Jak říkám, že se po Clostilu a Duphastonu zadařilo hned na poprvé, ale bohužel to nedopadlo - nevím proč.. Myslím na tebe 😉
@brambora28 me vzdy ovulaci doktorka sledovala na utz, kdyz jsem brala clostik, na utz pred ovulaci jsem sla 2-3x a vzdy perfektne odhadla.. bez utz nebudes asi nikdy vedet kdy je ovulace, nehlede na to ze po clostiku by se melo sledovat, zdali nahodou nei cysta :(
@8karolina4 Aha, to mi ani doktor neřekl, že by se měly sledovat cysta.. Já s nimi mám totiž docela dost problém, po potratu se mi udělala, praskla (to jsem myslela, že fakt umřu), následně se naplnila a po nějaké době zase praskla.. Cysty jsem měla vždycky, ale neměla jsem s nimi takové problémy.. No můj doktor je asi celkem k ničemu, když tohle neřeší... On celkově nic moc neřeší, přešla jsem k němu od jiné Dr., která taky nic moc neřešila, a ten nový mi po 6 měsících snažení nasadil Clostil a Duphaston s tím, že se určitě zadaří.. Nic dalšího už neřešil.. :-/
Také bych chtěla přispět názorem na clostik a duphaston, brala jsem ho 3 cykly s tím,že mi taky řikala dr že se určitě zadaří, bohužel nic, pak jsem se dozvěděla,že je to pěkné svinstvo,hlavně clostik co dělá cysty..někdo zareaguje někdo ne,každá jsme jiná..teď beru inofolic přírodní doplněk,tak uvidíme...🙂
@brambora28 Ahoj, já mám za sebou druhý cyklus s clostilem a místo duphastonu beru gynprodyl. Měla jsem problém, že mi ovulace docházela až po nasazení gynprodylu a to není dobré (je to spíš jako antikoncepce), tak pozor na to. 2 cykly se nepovedly a teď mě čeká nejspíš třetí - poslední..Tvůj příběh jsem sledovala v jiné diskuzi, přeji Ti, ať se co nejdříve zadaří🙂
@radunkap Děkuji.. no já právě tím, že nevím, kdy mám ovulaci, tak nevím, jestli jsem ten Duphaston nezačala brát moc brzo.. Každopádně jsem se dnes objednala do Reprofitu, protože to chci řešit s někým, kdo mě bude poslouchat a navrhne nějaké normální řešení.. I kdyby mě měli jen prohlédnout, udělat hormonální profil nebo si se mnou jen popovídat, věřím, že přístup bude jiný než u mého Dr., který to neřeší absolutně vůbec.. Navíc má manžel genetickou vadu, takže ta klinika bude i v tomto asi lepší.. A pak uvidím co dál, doktora chci měnit určitě, jen nevím jakého.. Tobě moc držím pěsti, ať je tento měsíc úspěšný 🙂
@brambora28 já ovulaci na sobě taky nikdy nepoznala, až teď s tím clostilem, to mám pocit, že z mých vaječníku je hotova výrobna.. Ale dělám ovulační testy... ty jí nijak nesleduješ? (testy, měření teploty...?) Já dneska chci právě taky zavolat na gyndu, co a jak dál..
No jako z moji zkusenosti se po clostiku udelala csta asi tak 8 z 10 holek, moje doktorka me proto sledovala co treti den a nastesti dobry..... clostik jsem brala jen 3 dny rano a pomohlo to, ale jestli se nedari, zasla bych do centra reprudukcni mediciny a vyzadala si testy imuno a genetiku, my jsme toto udelali, nastesti vse v poradku a iui vyslo jeste nez byly vysledky...ale treba mate zvysenou imunitu, alergie na spermie, nebo silny obal vajicko a tam ani clostik nepomuze...hlavne se muze brat max 6 x za zivot, doktorka rekla ze mi ho da max 3 x..... vse ma reseni. jen nejaky doktori jsou uplne na nic
@radunkap Já jsem jí meřila jeden měsíc hned ze začátku snažení, ale jen asi 5 dní, a myslela jsem si, že je test pozitivní.. Později jsem zjistila, že nebyl.. Já to měřit nechtěla, protože se do toho nechci tak ponořit abych zase nemyslela na nic jinýho.. Já si dokonce myslím, že ji mám, po potratu mám pocit, že ji poznám.. A tím, že jsem otěhotněla, tak asi u nás bude problém jinde.. Spíš mi jde celkově o ten přístup doktorů, každej říká něco jinýho, každej to řeší/neřeší jinak.. takže chci někoho, komu na tom bude fakt záležet a neprcne mi Clostil jenom proto, že po něm jistě otěhotním, ale neřeší za jakou cenu, jaký to bude mít následky atd.. V posledních 3 měsících mi 3x praskla cysta a nepřeji to fakt nikomu, mnohem horší než potrat ☹
@brambora28 bolelo to? Já třeba nebyla za celé 2 měsíce ani jednou na ultrazvuku, což mě dost překvapilo, když je tam takové riziko..a MS už se ti po potratu srovnala?
@radunkap Jako ta prasklá cysta? To bylo šílené, fakt jsem myslela, že umřu.. šílené křeče, nemohla jsem se ani nadechnout, do toho pocit na zvracení a omdlívání.. :-/ Doufám, že už se to nebude nikdy opakovat, bylo to fakt peklo.. Jinak jsem na čtvrtek objednaná do Reprofitu v Brně.. 🙂 Tak snad tam budou mít jiný přístup..
@brambora28 Ty jo..Tak dobře dopadni a pak dej vědět, jak to probíhalo a co ti doporučili..🙂
@radunkap Děkuji moc, dám vědět 😉 A ty dej taky 🙂
@brambora28 děkuji, test je negativní a ms zatím nic. Chjooo. Já mám jít v pondělí si k dr pro další Clostilbegyt, taky řekl že potom přijdu na kontrolu na utz a že ho můžu mít max 3krat po sobě
Ahoj holky. Tak nemám moc dobré zprávy, i když jak se to vezme..... Po konzultaci s doktorem v Reprofitu je nejspíš jediné řešení IVF (tedy umělé oplodnění), a to především z důvodu manželova genetického postižení.. ještě nás čeká konzultace s genetičkou, zda to vyšetření co má stačí, zda je tam opravdu riziko 50%, a zda je to vůbec zjistitelne z embrya před transferem.. taky ho čeká spermiogram, me hormonální profil, hematologické vyšetření, reprodukční imunologie atd. Samozřejmě Clostilbegyt u mě byla úplná blbost, stejně jako za potrat může možná i právě manželovo postižení (samozřejmě ale taky nemusí že) a přístup mých předešlých doktorů vůbec nechápal - že tomu postižení nevěnovali pozornost, že mi nasadil dr. jen tak hormony, ze mě pak nesledoval atd.... takže teď nás čekají všechna vyšetření a pak se s největší pravděpodobností začne s IVF protože to by byla jediná cesta jak eliminovat to riziko postižení..
Upřímně jsem to vůbec nečekala, říkala jsem si, že to je ta nejhorší varianta, kde na to vezmeme, proc to nepůjde přirozeně, vůbec jsem si neuvědomovala jak vysoké riziko postižení máme...
Ale manžel mě opět podržel, a uvědomila jsem si, že raději podstoupit tohle, než riskovat a třeba mít postižené dítě nebo přerušit těhotenství..
Takže je asi čas se přesunout do jiné skupiny nebo si dát od MK na chvíli pokoj... Každopádně jsem za něj moc ráda, protože nebýt ho a hlavně této skupinky, byla bych stále u svého Dr., brala stále hormony a možná by se časem zadařilo, ale nikdo neví, jak by to dopadlo že...
@brambora28 muzu se zeptat co ma manzel za gen.vadu? Drzim pesti at vyberou uplne zdravou spermijku a brzo se podari🤰
@kotito má Holt-oram syndrom, je to velmi vzácné, je to degenerativní onemocnění horních končetin plus k tomu přidružená vážná onemocnění srdce (nedomykavost chlopní atd.) - to on naštěstí nemá, má jen ty končetiny (zkrácené klíční kosti, loketní a vřetenní kosti, chybí mu palce a má preoperovane ukazováčky do pozice palců).. takže tam je především problém to srdce, ale i tak bychom nechtěli aby si naše dítě museli projít tom co on (posměch, několik operací, je to trošku omezení jemné motoriky atd.).. Jinak děkuji, pevně věřím, že vše dobře dopadne, jen to trošku dyl trvá 🙂
@brambora28 mooooc drzim pesti! Nededi tuto nemoc jen synove? Promin ze se tak ptam.muj ma nefroticky syndrom ledvin a propadli hrudnik nastesti na prave strane.strasili prave s pravdepodobnou dedicnosti u kloucku,nastesti genetika neprokazala,ze by melo byt neco spatne.ted jsem v 6tt a doufam ze cekame holcicku.i kdyz je pravdepodobnost dedicnosti malilinka bojim se i tak.dcerku mame zdravou.je super, ze jde prebrat dobre od spatnych spermijek. Pokud mate dedicnost jen muzskou,tak vam pomuzou k holcicce.Urcite bude i u vas krasne zdrave miminko
@kotito právě, že ten doktor jelikož není genetik o tom moc nevěděl.. a co nám tehdy říkali na genetice taky nebylo moc informací.. jen že má manzel s velkou pravděpodobností právě tento syndrom, že je to nově vzniklá genetická vada (jeho rodiče jsou zdraví), a že máme riziko 50% přenosu, o pohlaví nemluvili.. právě proto budeme mít schůzku s genetičkou, která snad bude vědět víc a bude zjišťovat, jestli se právě toto postižení dá eliminovat u embryi.. takže vůbec nemáme vyhráno, ale uvědomili jsme si, že to není sranda a zároveň že je naděje.. 😉
Vám moc držím palce, ať je vše v pořádku!
@brambora28 určitě to bude dobré! tfuj tfuj tfuj jen samé dobré zprávy at jsou
@brambora28 Fíííha, moc moc držím palečky, aby vše dobře dopadlo, buďte oba moc stateční! Já byla na hormonální profil ve středu a vše mám v pořádku, tak jdu příští pátek na foliky🙂 Dívala jsem se, že jsi z Drnovic, já mám v Drnovicích rodinu🙂
@radunkap Děkuji moc 🙂 Ano, z Drnovic 🙂 Tak se můžeme někdy potkat, jestli tam pojedeš 😉
Holkyyyy nezustal nekere duphaston nebo utrogestan??? V praze...moc prosiiiim....
@brambora28 ahoj, koukám, že máš také předepsaný Clostilbegyt od 5.-10.DC, většina ho bere pouze 5 dní, je to i v příbalovém letáku, ale mám to předepsaný stejně jako ty. Mam to začít brát za pár dní..brala jsi to tak a všechno v pohodě? Nevim, zda se dr. jen neupsala. Díky 🙂

@pavkova28 jasně to už teď vím. Mudr mi naordinovala clostyl a duphaston. Duphaston od 16DC ale ovu jsem měla 17 takže pořádně ovu neproběhla.