Pomůže Clostilbegyt při potvrzeném syndromu polycystických ovarií?
Ahoj všechny. Je mi 30 let a snažíme se s manželem už rok. Bereme vitaminy na podporu početí oba dva, piju kontryhel, děláme, co můžeme…
MS nepravidelná, cykly různě dlouhé nebo chybějící. Bývalá gynekoložka mi po půl roce (leden 2025) neúspěšného snažení řekla, že jsem ještě mladá. Když jsem řekla, že nemám ovulaci (nedokážu ji na sobě vysledovat) a ani OT nejsou nikdy pozitivní, tak řekla, že je to škoda peněz za testy… napsala mi gyndopryl- po něm jsem extrémně krvácela, tak mi napsala norethisteron na zastavení a víc nic. Pokud do roka neotěhotním, tak mám jít sama do CARu.
Po této zkušenosti jsem si našla jsem si jinou dr.
Ta mě hned poslala na HP- tam se potvrdil PCOS, manžela na spermio- ten je průměrný.
Tento měsíc jsem si měřila BT- podle grafu ovulace byla 18.6. Dnes mě dr poslala na progesteron z krve, aby se potvrdilo jestli fakt ovu byla.
Další postup - nasadí mi clostilbegyt. Pomohl vám?
Je tu někdo s podobným příběhem? Dobrým koncem?

Hele, já nevím. Ja byt tebou,tak se do caru objednam. Jak dlouho se už snažíte? Ted je ti 30,ale nic nepujde tak rychle a může ti byt 32, když budeš rodit. Na nic bych necekala. Do ivf vůbec jit nakonec nemusite,za nic v caru nezaplatite a kompletně vás vyšetří. I se spermiem se umí krásně pracovat, nakonec můžete pocit přirozeně
A ještě k tvému dotazu ohledně clostiku - jestli ti ho nasadi,tak se domluvte na folikumetrii,aby ti po clostiku řekla, že ovulaci bude a kdy a může ti predepsat i ovitrele,injekci,kterou si pichnes do bricha,aby byla jistota, že vajicko bude k oplodnění. Prumerny spermio je co?
Chvíli to trvalo, ale otěhotněla jsem. Brala jsem clostil.. a duphaston nebo jak se to jmenovalo (každé v jiné fázi cyklu), pravidelně docházela na folikulometrii. Manžel bral tenkrát tuším vit. E. Když vypadala dobře folikulometrie, doktorka píchla ovitrel… A teď po třech letech jsem s PCOS otěhotněla uplně bez pomoci, dost nečekaně 🙈 Takže hlavu vzhůru, nic není ztraceno.
Chvíli to trvalo, ale otěhotněla jsem. Brala jsem clostil.. a duphaston nebo jak se to jmenovalo (každé v jiné fázi cyklu), pravidelně docházela na folikulometrii. Manžel bral tenkrát tuším vit. E. Když vypadala dobře folikulometrie, doktorka píchla ovitrel… A teď po třech letech jsem s PCOS otěhotněla uplně bez pomoci, dost nečekaně 🙈 Takže hlavu vzhůru, nic není ztraceno.
@michaela_pol Dekuji ☺️ a gratuluji k prekvapeni! V kolikatem jsi?
Děkuji 12.týden.. Bylo to velkém překvapení, další (třetí) dítko jsme neplánovali 😂
Píšu to do každé diskuze k PCOS. Že jsem měla štěstí a nemusela jsem lítat po všech CAR, IVF, píchat si hormony, platit jak mourovatá, ale šla jsem do nemocnice na laparoskopický drilling ovarií a po první menstruaci/ovulaci jsem otěhotněla a po diagnóze dodnes ani památky. Po Clostillbegytu jsem tehdy otěhotněla, ale potratila. Pak experimentovali s Utrogestanem, ale zabrala až ta operace.
A nebyl by ti ochoten tvůj nový dr napsat metformin? Díky němu jsem měla i nějaký cyklus (do té doby MS možná tak 2x ročně a někdy ani to ne) a otěhotněla jsem. Jinak určitě začni brát něco s inositolem, omez hodně cukry, pokud půjde. Drilling je taky fajn, při jednom i zkontrolují průchodnost a ty vaječníky to může nakopnout. Určitě na nic nečekejte, ale hned do IVF nemusíte letět
A nebyl by ti ochoten tvůj nový dr napsat metformin? Díky němu jsem měla i nějaký cyklus (do té doby MS možná tak 2x ročně a někdy ani to ne) a otěhotněla jsem. Jinak určitě začni brát něco s inositolem, omez hodně cukry, pokud půjde. Drilling je taky fajn, při jednom i zkontrolují průchodnost a ty vaječníky to může nakopnout. Určitě na nic nečekejte, ale hned do IVF nemusíte letět
@uzivatelkapetra Vůbec se o metforminu dr nezminovala ani jsem o nem nikdy neslysela... BMI mam v norme (doma nepijeme vubec sladke vody a ani kavu nesladim.. sladkosti mame vyjimecne), tak mozna proto prvne nabidla clostil.. ja mam treba 10 ms cyklu za rok akorat jednou je to 31 dni potom treba 40, 45… po kontryhelu je mam ted vetsinou kolem tech 30 dni.. beru listovku a myoinositol, D, multivitaminy, manzel selzink, C, multivitaminy, snazime se cvicit, jime zdrave- varime si doma
Děkuji 12.týden.. Bylo to velkém překvapení, další (třetí) dítko jsme neplánovali 😂
@michaela_pol mit deti je dar ❤️ kamaradka to mela taky tak, ze treti prislo necekane prirozene samo ;) at je vam spolu hezky a jste zdravi
S pitím kontryhele opatrně, nemá se pít nepřetržitě. Pije se do ovulace, pak pauza.
@levandule_k ano, dekuji za upozorneni.. piju s pauzou, jen po dobu MS, protoze nevim, kdy mam (jestli mam) ovulaci
Aha, ony většinou holky s PCOS trpí i nadváhou, protože ho velmi často doprovází inzulínová rezistence. Ale ty jakžtakž nějaký cyklus máš, asi nemáš úplně těžkou formu. Určitě bych se optala na ten drilling, ten by ti mohl stačit.
Já mám na srovnání cyklu Utrogestan a na ovulaci Clostilbegyt. Utrogestan mi krásně srovnal MS, taky jsem ji měla všelijak. Jinak Clostilbegyt zabral hned první balíček, z toho mám dceru, teď se snažím o druhé a už to nejde tak snadno.

S pitím kontryhele opatrně, nemá se pít nepřetržitě. Pije se do ovulace, pak pauza.