icon

Postýlka v ložnici při 3směnném provozu, ano-ne?

biedronca
28. říj 2017

Snažíme se o miminko od letošního dubna. Resíme ložnici - plánovali jsme ji přesunout do velmi "malého" pokojíku (jen skřín + postel se vejde) z většího pokoje, kde mame ložnici ted. Jsme mladí. Já pracuji jen na ranní směny, přítel 3 směnný v automobilce, spánek je pro něj hodně důležitý, je fyzicky i psychicky vyčernán/unaven.
Ted kdyz řešíme postel na míru - máme ji nechat zatim v tom velkém pokoji (ted ložnice, ale přístě dětský), protože tam bude potreba i postylka? Nebo raději rovnou oddělit ložnici ( postýlka se nevejde) a dětský pokoj s postylkou kde bude mimi hned od začatku?
Co je lepší pohodlnější spánek přítele vs. časté vztávání k novorozeněni atd?
Prostě postylka v ložnici při 3směnném provoz - ANO? NE? Vaše zkušenosti?

Strana
z3
evee24
31. říj 2017

@veronikav31 ne to sem si kdysi myslela ja s lesanama 😀 spatne jsem to asi napsala. Ale jinak šátek je uzasna věc. Jinak bych s malou nesla ani na procházku. Navíc na kycle misto širokého baleni taky super. Společný spaní si uzivam a az si mala časem řekne že bude chtít do vlastního bude to super.

veronikav31
31. říj 2017

@evee24 No,já klasické široké balení nedávala, používala jsem klasické bavlněné plíny místo jednorázových jedno-2xdenně a světe div se, vydrželi stejně dlouho jako jednorázovky, pak jsem úplně přešla na jednorázovky a dobrý

vanea
31. říj 2017

@biedronca Asi takto...manžel i já jsme si nejdřív říkali, že dětskou postýlku do ložnice nechceme...to byl první omyl, ten jsme vyřešili ještě před porodem, kdy mnou začaly cloumat hormony a vzdálenost do pokojíčku bych nepřetrpěla - a hlavně to vstávání a chození daleko:D (navíc se budeme stěhovat, tak na co předělávat pokoj..) pak jsme si říkali, že to přece bude v pohodě, že si dá manžel špunty do uší a zvládneme to ty první měsíce i s prckem s námi v ložnici...to byl druhý omyl :D manžel se stěhoval už po týdnu i se špuntama do obýváku, aby aspoň trošku spal :P (teď odchází vždycky v půlce noci, tu první část kdy malý spí je tam s náma:D) No a pak jsme si říkali, že dítě do manželské postele NIKDY nedáme spinkat...a tak to byl třetí omyl🙂 každé ráno ve 4 se malý stěhuje z postýlky k nám, jinak by mi bouchla hlava a explodovaly prsa, které se mi spustí vždycky když malý začne řvát.

Za mně - opravdu bych fyzicky ani psychicky nezvládla dítě v jiné místnosti, než jsem já a ani si nemyslím, že je to vhodné z hlediska bezpečnosti. Ačkoliv nejsem "lesana", jak je obvyklý termín pro biomatky, tak každé blbé nadechnutí, nový zvuk, chrochtání, zvracení...prostě COKOLIV mně okamžitě budí a já vstávám, jestli je vše ok a nedusí se třeba plenou nebo něčím...kdyby byl vedle v pokoji, musela bych ještě lítat přes byt - což už by mně asi zabilo, i tak jsem skoro nespala a vyčerpáním padala na hubu. Takže tuhle variantu bych nedoporučila nikomu...Ale zase záleží, jak spavé budete mít miminko. Třeba to bude zázrak, který bude od začátku spinkat 9 hodin v kuse (mimochodem první 2-3 týdny tak spí spousta dětí a pak se to klidně ze dne na den změní, jako u nás, kdy v noci prostě nespí vůbec a čumákujeme na sebe:D). Takže ať už zvolíte jakoukoliv variantu, je dost možné, že ji pak budete za chůze měnit.
Osobně bych buď spala s malým v pokojíčku a manžel sám v ložnici, nebo s malým v ložnici a manžel jinde. Opravdu bude potřebovat spánek a je jen malé procento chlapů, kteří vydrží dětské vřískání dýl než hodinu, aniž by jim to vadilo🙂 Náš třeba nemusí ani plakat, stačí že chrochtá a slintá a manžel je celý běsný, že ho to budí:D Navíc i pro tebe to bude úleva, protože já třeba měla daleko víc nervů a horší spaní, když byl manžel v ložnici - měla jsem výčitky, že ho budíme a vstávala jsem opravdu při sebemenším pohnutí malého - tj za noc naspáno 00 nic. A co partnerský život? U nás, vzhledem k tomu že malý v noci stejně řve, by nepomohlo ani kdyby se mně manžel držel za kotníky, protože se prostě o to malé musíš postarat...Takže partnerský život máme stejně ve dne;) to jestli budete v noci ulehat do stejné postele je vlastně jedno...můžete tam spolu ležet ve dne, nebo kdykoliv jindy než v noci...a vynahradit si to =)

bekyc
31. říj 2017

Já bych to být tebou zkusila tak, že budete všichni v té velké ložnici. Jak už tu někdo psal, miminko většinou chlapy nevzbudí. Kdyby to byl problém, manžel se přesune do pokojíku a bude spát tam. My se toho taky báli, ale fakt vyjímečně se stalo, že ho probudil. My to máme podobně - hodně velký a hodně malý pokoj, kam by se už postýlka nevešla. Takže jsme byli 1 rok ve velkým pokoji a pak jsme z malého udělali dětský pokojíček a spí tam sám ve své posteli. Žádný problém nebyl, má to tam rád, nejdřív tam chodil spát přes den a pak na noc.

Strana
z3