Řešit neotěhotnění dříve než po roce?
Je mi 27 let. Snažíme se od března/dubna letoška o 1 miminko. HA neberu 2 roky.
Dělala jsem OVU testy (probíhá), pila kontrhyhel, jedla listovku. Ted od října jsem se na "snažení" uplně vykašlala (testy nedělám, vitamíny nedlabu, nic). Styk máme kdykoliv chceme. Jsme mladí, zdraví, nekouříme. Podmínky zajištěny.
Mám po novém roce začít řešit, že se nám nedaří se svou gyn? Bude to pomalu rok, a všude se čeká, dlouhé obj. lhůty na odborné vyšetření, zdlouhavé čekání na výsledky atd.
Zadná vyšetření za sebou nemam, ani přítel. Doma to neřešíme, neprobíráme...vše necháváme volně, přírodě.... (ale myslím,že to bude v hlavě). V hlavě mi to začíná šrotovat, proč..?
@bassetlady Byla jsem v listopadu na rocni kontrole a podle utz mam delohu v poradku.
@biedronca celych 6 mesicu jsem pred ms spinila 10 dni a pak to preslo do ms. Posledni 3 mesice misto spineni krvacim a pak az je ms. Dva tydny krvaceni je zahul pro telo. Vetsinou me skoli unava, slabost, nadmerne vypadavani vlasu a nabyvam na vaze, musim nosit vetsi cislo. Nez jsem poprve otehotnela mela jsem diagnozu pcos.
@aklin no to je svinstvo endometriozy pozná se pouze laparoskopicky
@bassetlady byla bych rada kdyby me touhle formou si vzal do parady. Urcite by se tim vsechno vyresilo.
@biedronca Zkus tablety Maca od Dr.Popov,jsou genialni a zabraly uz nekolika holkam vmem okoli. Uzivat 2 x denne.
Je to prirodni,jedna se o drceny koren rostliny Maca z Peru.
Holky co vse může moje gyn ambulatne mi navrhnout, vysetrit jako první? Proste co muze ona sama udělat?
@biedronca Ono to není hned tak hrozné, že začnete lítat a všechno řešit zhurta... Začala bych pomalu - navíc ty už jsi začala řešit, tím, že to píšeš tady 🙂 Poslala bych nejdřív chlapa na spermiograf. Tam je to rychlý a bezbolestný. Jen možná zabojovat s jeho sebevědomím. Tím vyloučíš první problém, který je dneska častý. A pak se uvidí. Pomalu můžeš postupovat dál.
A nebo jinak - co koupit chlapovi nějaké podpůrné vitamíny? někdy stačí málo. Možná moc sedí? Možná má upnuté trenýrky? nenosí mobil v kapse? Nemá na klíně teplý počítač?
Pro tebe by mohl pomoci GYNEX a čaj kontryhel. Oboje je nutné brát dlouhodobě - i když se ti bude zdát, že je to k prdu. Bylinky fungují jen když jsou pravidelně a dlouhodobě brané. Já osobně nevěřím na nic ve formě "je to v hlavě".
@luc14 dekuji
o zázraku jmenem Gynex jsem slysela chvalu jen. Ale pry je srovnani cyklu, povzbuzení OVU atd... coz ja cyklus mam pravidelny, nebolestivy. Je pravdou ale, ze jedne mesíc mam spinení pred MS treba i tyden v kuse, a další měsíc špinení není vubec a rovnou MS dorazí vklidu. Dobrá zkusím se u své gyn po Novém roce na toto zaměřit...kdyz jsem to rešila cca před půl rokem nasadila mi Utrogestan.
Kontryhel jsem pila asi 3 měsíce, vzdy do OVU. Zadnou změnu jsem cyklu nepozorovala, pila jsem ho i tak, me bylinky chutnají, nevadí mi . V říjnu jak jsem se na snažení vyprdla, jsem ho prestala pít, stejně tak jao nedelám ovu testy, ani nejím listovku..
Přítel ma 3 směnný provoz, dělá v automobilce. PC na klíne nema, jen doma často sedí u her a u PS. Treba mi dá moje gyn zadanku na spermio.
@tetta Jeee...takže je nutno do mě cpát chemii - hormony. Je pravda kdyz jsem to resila pred půl rokem naordinovala mi Utrogestan. Ale vzdy jsem ho měla jíst nějaký určity a dne,ale OVU mi jeste ani neproběhla. Jsem s tím nasazením utrouše dost bojovala.... všude jsem četla, že PO ovulaci ho užívat.
@biedronca jj, at ti da pro nej zadanku, to je to nejmensi (ja si vzdycky rikala, ze si tam manzel udela dobre 🙂)) U me nikdy vysetreni tak pohodove nebyly. Zenska je holt slozitejsi bytost. Gynex ani kontryhel bych nebrala na upravu cyklu, ale prave na podporu spravnych zenskych hormonu pro otehotneni. Urcite bych na to nespolehala, ale bylinkama nemuzes nic pokazit 🙂 tedy aspon temi spravnymi, ze jo. Utrogestan uz je velky zasah, jsou to hormony, tam uz to neni jako hra s bylinkama.
Jinak jeste k te listovce - tu ber jako prevenci. Je nutna pro spravne vyvinuti embrya. Nikdy nevis, kdy se uchyti a hlavne - zase ji musis brat dlouhodobe - takze me treba doktor rikal az 3 mesice pred otehotnenim, pak uz je zase "pozde". No pozde neni nikdy, ale co ti udela si vzit listovku kazdy rano, ze jo...
Dneska vsude ctes, jak je problem u chlapu - nizky pocet spermii. Ne ze bych vam to prala, ale to je vec, ktera se nejlepe podchyti a nejlepe resi. Jakmile se pozornost presune na tebe, je to daleko vice slozite. A nedejboze aby to bylo u vas obou. Pak uz je to fakt na prd.
@biedronca Tu kombinaci nevim, snad ti poradi v lekarne. Ja ji asi mela - podle me se bylinkama tezko predavkujes, kdyz to nepijes po litrech kazdy den. Ale nechci kecat. Ja bych to zkousela vsechno jako prevenci - rozumej, neupnout se na to (ja nikdy nicemu uplne neverim), ale proste jen tak to pit, co kdyby...
A mezitim nechas proklepnout chlapa a uvidite. Vykaslala bych se na nejaky mereni ovulace. Proste kdyz se vam bude chtit... A ono se vam bude chtit v ten spravny cas, pokud to nebudes hlidat s nervama 🙂 Priroda zaridi, ze jinak vonis a chlapovi to neda. Takhle to funguje.
@biedronca Ještě jedna věc... Moc nečti, jak to měli nebo neměli jiní. Mě osobně to jen stresovalo a stejně to může být úplně jinak. Příroda dost často ví, proč něco dělá nebo nedělá. Když se dva potkají, tak spolu něco začnou, protože si "voní". A jsou spolu, protože je žene touha po potomkovi. Tak to je. Výsledek každého splynutí není si udělat dobře, ale splodit potomka. Někdy to trvá, ano. Někdy to nejde a může to mít tisíce příčin a jejich kombinací. Ano, i ty procenta splodění potomka jsou fakt mizerná. Ale jste spolu, voníte si --- tedy nejspíš je všechno správné tak, jak má být.
@biedronca Prvni rok jsem chodila ke gyndarce, ktera zanedbala peci. Po roce jsem presla k lepsimu doktorovi, ktery aspon behem roku udelal hormonalni profil, daval mi leky na ovulaci, manzel byl na spermiogramu. Kdyz mi nepomohl clostilbegyt. S timto lekem jsem mela ovulaci, ale.po dobrani jsem byla opet bez ovulace. Doktor zjistil, ze mam pcos. A po stanoveni diagnozy mi dal rovnou doporuceni do car. Behem dvou let jsem si prozila az az. A ted u druheho zkouseni, jsem zpocatku byla s kazdou ms nestastna, protoze jsem se bala ze to vude trvat tak dlouho. Bohuzel moje obavy jsou potvrzene. Verim, ze to prijde ve spravnou chvili, uz se zdalo ze se s tim smirim, ale v rodine nechtene otehotnela svagrova. Coz me polozilo.Pro me je to fakt, kdy si kladu za vinu, ze zase muzu za to ze nemuzu pocit. Ve me jsou pocity nenavisti vuci sobe, sebeobvinovani se.
@aklin to znam. Podle me tim musime projit kazda. U nas to trvalo 3,5 roku pekla. Nemohla jsem videt zadnou tehotnou, zadnou s miminem. Kamaradky nerozumely. Totalni peklo. Jeste ze uz je to pryc. Pro ty, co tim prochazi ted - nejste samy, je nas takovych spousta. Musite bojovat. Je spousta cest a moznosti.
To je tak absurdní...tak moc bych to všem, co si mimi přeji, přála...u nás je úplně opačná situace az tomu nerozumím...první dcerka se nám povedla při prvním nebo druhém styku bez jakékoli přípravy, jen jsme si řekli, ze necháme na přírodu...a teď? manzel moc chtěl druhé, já ne, aspoň ne teď...nicméně jsem si x měsíců hlídala, zda mám pravidelnou ovulaci atd, abych mu udělala radost, ze to tedy opět necháme na přírodě, jenže jsem si chtěla ještě pár měsíců hlídat plodne/neplodné dny a styk mít jen v neplodných...no, tak za to mám v sobě petitydenniho prcka -sex v "zaručeně neplodných dnech", jeden jediný a ono to vyšlo...a teď tu čtu,ze šance přímo při ovulaci do 20%? My mimo atd a ono jo, prooooc? 😕 Tímto jsem vás nechtěla nastvat nebo tak, vim, ze se to da těžko pochopit, ze někdo dítě zrovna nechce, jen jsem si potřebovala asi postesknout, jak je to paradoxní...z toho mi nicméně vyplývá jediné, ze vše se děje z nějakého důvodu, který třeba pochopíme až časem...každopádně posílám mnoho sil, aby vám to všem brzy vyšlo ☺ Ja jdu prenastavovat hlavu na teseni se, bojím se, aby drobek nepoznal, ze nebyl původně úplně chteny 😕
@biedronca z těch přípravků je také velmi dobrý Femigard...kdysi mi úplně vymizel cyklus a tím jsem to dala do kupy ☺
@sarkoc tak to je stejne jako u me. Pouzivame metodu plodnych a neplodnych dnu. Ale evidentne me telo schvalne zmatlo abych otehotnela kdyz to necekam. Asi abych zbytecne nestresovala. Sex v dobe vyssich teplot...sucha a nebolestiva. Tyden pred tim uplne jasne ovulacni priznaky. Tak pak se v tom ma clovek vyznat.
@vendelinka08 co se týka ovulace od října ji neřeším,dřív jsem testy dělala a měli jsme tulení v plodných dnech. Myslím, že pokud se ma zadařit, tak je jedno kdy to je. Kolik je případu že se jim zadařilo třeba i poslední dny v MS. A kdyz mame styk v plodnych dnech, a nevychazí to... je třeba fatk tomu dát volny průběh, naprosto. Uz jen to že to tulení je planované, strojené.... není to ono. Ta příroda, ten zázrak..to že vše zapadne a spojí se, to prostě je chemie, a té nejde jítn naproti.

@biedronca jako jo, ale prvni prisla v podstate hned zhruba 3. mesic od toho, co jsme si rekli, ze jo, jen jak rikam, ten mesic jsme to krom 1x provozovali prerusovane. U druheho to bylo slozitejsi, 2x jsem vzdycky po cca 4 mesicich otehotnela, ale samovolne potratila, pak pul roku nic a prislo to a uz je z nej kluk jak buk 🙂 ale pokud ani neotehotnelas, tak bych to urcite resila, aspon budes vedet, jestli je nekde neco spatne nebo ne.