Řešit neotěhotnění dříve než po roce?
Je mi 27 let. Snažíme se od března/dubna letoška o 1 miminko. HA neberu 2 roky.
Dělala jsem OVU testy (probíhá), pila kontrhyhel, jedla listovku. Ted od října jsem se na "snažení" uplně vykašlala (testy nedělám, vitamíny nedlabu, nic). Styk máme kdykoliv chceme. Jsme mladí, zdraví, nekouříme. Podmínky zajištěny.
Mám po novém roce začít řešit, že se nám nedaří se svou gyn? Bude to pomalu rok, a všude se čeká, dlouhé obj. lhůty na odborné vyšetření, zdlouhavé čekání na výsledky atd.
Zadná vyšetření za sebou nemam, ani přítel. Doma to neřešíme, neprobíráme...vše necháváme volně, přírodě.... (ale myslím,že to bude v hlavě). V hlavě mi to začíná šrotovat, proč..?
@lucy1994 Ja vim, ze 90 % je v hlavě, to je jasný .... Vitamíny jsem užívala za ten rok vystřídala cosik , Listovku, Kontryhel, Fertipronu, ated nově Drmek..uz bylo období, kdy jsem rezignovala, nechala vse volně, nesnažili jsme se , nic se neresilo - taky se nepodarilo. Ted kdyz to resim, taky se to nedari :( Je pravda ze nohy nahoru nedavam po styku. A sexík nemáme ob den, je to dost méne...a hlavně spíse po MS do OVu.
@lachtanice86 Jedina věc, kterou nechci dělat nebo prostě je to komplikovanější pro mě je měření te bazalní teploty. Takze to zustanu uz OT a zkusit ted tu Folikulometrii, tam to musí být snad tutovka 🙂 A je zřejmý, že 90 % je v hlavě ... ale at uz jsem to snažení resila a nebo naopak bylo období kdy jsem uplně rezignovala a nic neužívala,neměřila - taky se nepodařilo.
@biedronca já měřila a zadarilo se hned první měsíc kdy jsem měřila. Po dlouhé době neúspěchu ale je to opruz to je fakt
@lachtanice86 No právě je to opruz. Ze se podařilo,asi byla jen nahoda, protože ovulaci na sobě a vubec umět číst v tom grafu co kdy je a , lze dočíst 3 měsíce zpětně, po 3 měsících víš kdy ovu je a kdy ne. Ja ne, na tohle nejsem..
Ahoj, buď v pohodě, zkus na to nemyslet 🙂 já HA brala od svých 18 let, teď je mi 23. HA jsem přestala brát v dubnu, od té doby jsme se snažili o miminko, každý měsíc když jsem to dostala jsem byla zklamaná a myslela na to čím dál víc a víc. Manžel hodně kouří a když viděl, že se to stále nedaří, byl rozhodnutý jít na testy jestli je v pořádku. Nicméně v srpnu se babička dostala do nemocnice s docela dost vážnou nemocí a v listopadu se stalo to, co nikdo nechtěl. Umřel mi děda. V tu chvíli jsem na miminko úplně přestala myslet. V lednu jsem si koupila kyselinu listovou a únoru už jsem to nedostala 🙂 a teď jsem v 8tt.
Takže zkus na to moc nemyslet, mě to taky ten necelý rok trvalo než se nám to povedlo a uvidíš že to půjde 🙂.
Bylo me 31, vysadila jsem HA, zacala hned brat kyselinu listovou a zacali jsme se jakoby snazit. Spise nechali volny prubeh. Nejdriv jsem si parkrat spocitala plodne dny - ms pravidelna, takze parada. Pak me to prestalo bavit. Potom jsem si asi dvakrat udelala ovulacni test a pokazde mi moznou ovulaci ukazal ve stejny den. Pak jsem se vyprdla i na to. Hodne s muzem jezdime ven, do hor a ja porad pri planovani resila, co kdyz otehotnim a abysme planovali variantu i pro tehotnou. Trictvrte roku snazeni, ja si rekla ze to tak hned nepujde, naplanovali letni akce a sla jsem na klasickou prohlidku na gyn. Doktorovi vsechno rikam a on na me: je vam 31 a my dycky do 30 resime po roce a od 30 po pul roce. Vy jste tak na hrane, takze si tady kupte Inofolic, ten je vyborny, manzela poslem na spermiogram, oni se ti chlapi pak zacnou vic snazit a pokud do tri mesicu nic, prijdte a mrknem na to." Prvni mesic jsem vybrala asi pul krabicky inofolicu, pak jsem na to zapomela a rekla si, ze uz to nema cenu brat a zacnu zase dalsi mesic. Bylo to poprve, kdy jsem opravdu a zcela nevedomky vypustila snahu o dite a resila ten zapomenuty inofolic a dovolenou, ktera mela byt za mesic. No a na vsechny ty letni akce jako lezeni na Rabstejne, feraty v Rakousku nebo horolezecky festak a lezeni v Adrspachu jsem jela uz jenom jako tehotny turista. Vsechno ma svuj cas. 🙂
@biedronca náhoda asi ne. Ovulaci na sobě poznám. Navíc dělám i ovu testy. Ale díky měření jsem i poznala nidaci. Stálo mi to za to
@lucy1994
@leymea Holky, jelikož již 3/4 roku po ovulaci 2 dny vzdy hned spiním intenzitnve tmavě hnědé až do MS, (to spienní plynuje prejde a naváze na MS) dostala jsem v pátek na gynde DUPHASTON, Taky jsem poporsila o zadanku na spermiogram a zadanku na rehabilitaci na cvicení dle Mojzísové.
Mam taky dlouhodobe uzívat klidne Ascorutin (no a ja uzívám si Drmek na ovulaci.)

@biedronca je to normalni. Kdyz jsme se zacali snazit tak ja 22 let a chlap 31 let. Zadarilo se po roce a ctvrt. Spermiogram vysel na vybornou, hormonalni profil tez v poradku a u me ovulace probihala a stejne prd. ALE nakonec se zadarilo.