icon

Samovolný potrat a přesto stoupající HCG

karol1807
8. dub 2019

Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.

ajulamamula
21. kvě 2019

@karol1807 ahoj. Procetla jsem celou diskuzi taky jsen prodelala mimodelozni a trosku mi nejde do hlavy ten postup tve lekarky... moje byla v tomhle taky laxni tak si me prebral primo dr z pohotovosti. Musela jsen jit na krev pak za dva dny znovu.a taky mi to litalo hore dole. A kdyz se pri druhem odberu hcg znova zvrdlo uz me rovnou nechali v nemocnici s tim ze mi udelaji kyretaz i laparo pri jedne narkoze. Dve narkozy behem 24 hod jsou docela narocne pro telo. A v tvem pripade byly i zbytecne.
No tak mi udelali kyretaz pak laparo a pri ni zjistili ze je to mimodelozni. ale ja uz mela velke 3×5cm a uvolnovala se mi krev.. vejcovod nezachranili. Nicmene hlavu neves. I kdyz nam to trvalo od mimodelozniho 4 roky/ale nasli mi vic problemu jako endometriozu atp.. / tak jsem ted v 19 tt... cekame zdravou holcicku. Drzim palce

karol1807
autor
28. kvě 2019

@ajulamamula Ahojky, moc děkuji za tvůj příspěvek a zkušenost. 🙂 Moc se omlouvám, že odepisuji až nyní, ale vůbec jsem tu od té doby nebyla. Já si spíš myslím, že mě má dr. nechtěla hned vyplašit a už z testů bylo zřejmé, že hcg klesá. Já jsem měla větší nárůst hcg až týden předtím, než jsem šla do nemocnice a to mě už poslala. Nicméně i v nemocnici mi řekli, že jsem nebyla typický případ s mimoděložním. Neměla jsem vůbec žádné příznaky, bolesti, nic... Na ultrazvuku na vejcovodech ještě den před operací nebylo vidět vůbec nic. A při laparo museli volat primáře, protože si nebyli vůbec jistí, co ve vejcovodu odebrali. Když jsem si po čase byla pro výsledky, tak mi dr. vysvětlila, že jsem měla mimoděložní někde na kraji vejcovodu a tudíž se jim podařilo těhotenství jen vycucnout a zachovat vejcovod. Ze zprávy jsem se potom dočetla, že velikost plodu byla kolem 3 cm... Když se na to teď podívám zpětně, tak bych na kyretáž už nešla, jenže jsem v ní viděla naději, že hcg klesne a nebudu muset na laparo. Kdyby člověk věděl, co bude, určitě by se zařídil jinak. Já jsem pak byla ráda, že se konečně něco řeší, už jsem z toho byla fakt nešťastná. Já si strašně přeji, aby se zadařilo brzy, ale nechávám to na svém tělu, myslím si, jak bude připravené, tak budu těhotná... Minulý měsíc jsem měla ovulaci i normální MS, tak budu doufat, že je vše v pořádku a uvidíme. Tobě moc gratuluji k těhotenství, i když tuším, jak musela být cesta dlouhá a nekonečná. 🙂

ajulamamula
28. kvě 2019

@karol1807 to je dobre. Hele ja prvne nemela taky vuubec zadne priznaky jak to popisuji. Ze bolesti jak neco. Ne vůbec nic. Az pak po strerech jako na menzes a trosku zaspineni.. v tom odkazu je muj pribeh... Jinak jestli muzu doporucit zlus drmek forte..zazracna bylinka👍🏻

anakolut
28. kvě 2019

@ajulamamula taky doporučuji ten Drmek forte. Strašně rychle mi srovnal rozhazenou menstruaci a byla jsem za 2 měsíce po užívání těhotná, a to už jsem měla před tím i dost blbé hodnoty AMH hormonu.

karol1807
autor
29. kvě 2019

Ahoj holky, tak poctivě měřím a začala jsem i dělat ovulační testy. Myslím si, že dnes, popřípadě zítra by mohla ovulace proběhnout, konečně už i test se tváří přívětivě. 🙂 Co myslíte?

karol1807
autor
29. kvě 2019

@ajulamamula No, já jsem právě byla přesvědčená o tom, kdyby to bylo mimoděložní, že to poznám, ani prd teda. Jediný, co mě bolelo tak byly ty prsa a v kříži a občas břicho jako při MS, ale nic tragickýho. Já jsem teda ještě před operací měla jakože týdenní menstruaci, proto si asi mysleli, že jsem potratila.

karol1807
autor
13. čer 2019

Ahojte holky, dnes jsem mela dostat MS, tak jsem udelala test. Doufam, ze tentokrat uz je tam, kde ma byt. 😊

oveckaluky
13. čer 2019

@karol1807 Potichu gratuluji a moooc držím pěsti 😘😘😘

karol1807
autor
13. čer 2019

@oveckaluky dekuji moc. ❤️

pe_tu_ss_ka
13. čer 2019

@karol1807 držím palce a gratuluji 😊

karol1807
autor
13. čer 2019

@pe_tu_ss_ka je tam radost, ale i velka obava, kterou musim vytesnit. Dekuji. Takhle vypada po zaschnuti.

pe_tu_ss_ka
13. čer 2019

@karol1807 to vypadá celkem jasně 😊 mě se na papírových vůbec nikdy nic neukázalo, i když to nechápu, tak jen ten digitální mi vždy potvrdil těhotenství (i když vím, že uvnitř je taky papírek).. Také jsem se po tom mimoděložním strašně bála, když jsem šla prvně na ultrazvuk, aby byl tam, kde být má.. A tehdy mi spadl kámen ze srdce 😊

jarmarca
13. čer 2019

@karol1807 jeee no super, me to trvalo tri roky a ty mas hned zas dve carky😍 tak drzim palce😉

mi89
13. čer 2019

Ahoj, taky jsem prodělala to samé skoro ve stejném období, v březnu a taky mám už zase pozitivní testy 🙂 k Dr mám jít až za týden, to by měl být konec 7tt. Příznaky jako předtím nejsou, ale jak se mám uklidnit a nestresovat po takové zkušenosti? Testy mám pozitivní už přes 14 dní, je to strašně dlouhá doba pro mě...

karol1807
autor
13. čer 2019

@pe_tu_ss_ka ver mi, ze ti ted uplne rozumim. Na jednu stranu je to velka radost a na druhou i velka obava. Ale musim verit a zkusit myslet pozitivne.😊

karol1807
autor
13. čer 2019

@mi89 ja ti rozumim.... Je to radost, kterou strida obava. Verim, ze ty budes mit miminko tam, kde ma byt a bude vse v poradku. Ja budu urcite cekat minimalne ty 2 tydny, at se zbytecne nestresuju. Ty uz jen tyden a uvidis, ze je vse v poradku. Ale obavy asi budou vzdy. ❤️

karol1807
autor
13. čer 2019

@jarmarca ja tomu neverim. Test byl delanej proto, abych se uklidnila a prisla ms a on se zacal vybarvovat. 😊

mi89
13. čer 2019

@karol1807 přesně, čekání jsem zvládala statečně bez velkých obav, ale dnes to na mě úplně lehlo a vůbec nevím co s tím. Držím pěsti ať to je v pořádku i u Tebe ☺️ a ať ti to rychle uteče!!!

anakolut
13. čer 2019

@karol1807 To je krásný ☺️ mám vždy radost, když se někomu po takových útrapách zadari. Moc blahopřeji. Ničeho se neboj, smůlu už sis vybrala.

sudylichozrout
13. čer 2019

@karol1807 jeee, gratuluju 🙂

karol1807
autor
13. čer 2019

@anakolut moc dekuji. Budu se snazit si to tentokrat uzit a co nejmin zapojovat hlavu. To byla takova haluz tento cyklus a po tom vsem, ze se snad budu muset celou noc stipat. 😁

karol1807
autor
13. čer 2019

@sudylichozrout dekuji, mam velkou radost. 😊

karol1807
autor
13. čer 2019

@mi89 budeme si obe dve drzet pesti a vyjde nam to. A vam se zdarilo napoprve a zanechan vejcovod? A jeste jsem se chtela zeptat na ty priznaky, ktere byly predtim.

mi89
14. čer 2019

@karol1807 když nepočítám ovulaci asi týden po operaci, to jsme stejně ještě měli zákaz, tak to vychází na poprvé 😍 zázrak 😊 předtím to bylo celkově asi špatné, po ms jsem 2 dny nespinila už, a pak jsem začala špinit s tmavými kousky, pardon, je to nechutné, ale nevím jak jinak to popsat. A po delším chození a nošení prcka v šátku mě bolelo podbřišek, asi jako ms bolesti. Pak jednou pichalo na té straně.. ale bolesti nebyly nějaké strašné, že bych si říkala, že je něco špatně. Udělala jsem si test s tím, že jsem čekala pozitivní a zároveň nějaký velký problém a byla to pravda. Hcg jsem měla ale hodně vysoké. Stoupalo mi z 1200 další den 3000 a o další dva dny 5500. Vajíčko se uchytilo 3cm od dělohy ve vejcovodu. Na utz v nemocnici den před operací mi řekli, že tak za 2-3 dny už by tlouklo srdíčko. Nechápu, proč mi to řekli. V břiše už jsem měla krvácení do břicha. Už to nechci nikdy zažít. To raději už bez dětí. Teď mě sem tam píchne v čípku, žádné špinění, sem tam povolivá břicho, ale jsem hodně turisticky aktivní, a takové drobnosti jsou asi spíš z toho.

karol1807
autor
14. čer 2019

@mi89 Tak to stejně jako mi, bylo mi doporučeno nechat proběhnout jednu MS. Já nechala tu po operaci a pak ještě jednu jako tu opravdovou a teď už MS nepřišla a snad ani nepřijde. Já si zase myslím, že je tam bolest asi dost zaměnitelná, protože co jsem vyčetla tak ty bolesti jako při MS jsou i u normálního těhotenství. Já jsem teda měla hrozné křížové bolesti a prsa, břicho nějak extra nebolelo, ale pokud to člověk nemá s čím srovnávat, tak je to těžké. A jak půjdeš teď k dr., kolikátý budeš týden? Chci počkat, ale zároveň bych ráda věděla, že je správně. Kdo tohle nezažil, tak zřejmě tu radost, kterou střídá strach, nepochopí. Máš to taky tak? Zkus se uklidnit tím, že by to opravdu byla velká náhoda, kdyby to bylo podruhé mimo. A tobě odebrali zřejmě vejcovod, že?

mi89
14. čer 2019

@karol1807 ano, vzali vejcovod, u Tebe ne? No právě že mě noc nebolelo, jen to špinění... Takže to má každý jinak. Budu na té kontrole na konci 7.tydne. Zítra podle ms začínám 7.tyden. je to strašné to čekání. Nemyslím, že bych měla znovu mimoděložní, ale prostě už si člověk říká, když mě mohlo potkat tohle, proč ne něco jiného, nevím, i prvního mě to ano nenapadlo že by, bylo něco takového a teď už vím, že to může potkat i zdravou ženu, tak proč ne znovu... Čekání je strašné, nemyslím na nic jiného, snažím se na to nemyslet a věnovat se co nejvíc malému, ale pokud nejsem na výletě nebo s kamoskama, ty myšlenky tam pořád jsou...

karol1807
autor
14. čer 2019

@mi89 u mně vejcovod zachovali, protože to mimoděložní bylo hnedka na kraji. Zkus se netrápit, za chvilku budeš mít kontrolu a všechno bude v pořádku. Já si myslím, že nejvíc problémů dělají právě tady ty pochybnosti a taky to, že člověk moc čte, porovnává a tak... a neříkám, že já jsem jiná, je to těžký.

anakolut
14. čer 2019

@mi89
@karol1807
Moc Vám oběma držím palce. Prošla jsem si tím taky, vím, jak ta hlava dokáže potrápit.

karol1807
autor
15. čer 2019

@anakolut dekuji moc. Vcera odpoledne jsem si udelala test a byl slabsi, tak jsem se vynervovala. Ale pak jsem si uvedomila, co bych chtela po par hodinach videt za rozdil. Tak dneska jsem v klidu a na test jsem ani nesahla, protoze pak mam akorat nervy a premyslim nad hloupostma. Pak jsem jeste koukala, jestli to nemuze byt i sarzi testu, vcera byl z roku 2019 a predtim rok 2020, tak jestli treba nemuze mit mene barviva. Ale to jsou takove moje dedukce...

Strana