icon

Sledování ovulace u doktora UTZ, jsou za to příplatky?

myska_mysak
4. led 2015

Holky jsou za to nějaké příplatky?Nějak se mi nedaří vychytat, kdy ji mám...přijde mi že si přichází kdy chce..cyklus mám jinak ale pravidelný..

werumka
•
4. led 2015

@myska_mysak Ahoj, zkusila bych nejdřív měření bazální teploty - pokud máš cyklus pravidelný plus mínus na den, tak není pravděpodobné, že by se ovulace posouvala. S příplatky záleží na lékaři - někteří to dělají v rámci pojištění, někteří ne...

myska_mysak
autor
•
4. led 2015

já vzhledem k zaměstnání nemohu měřit každý den ve stejnou dobu 😒 tak nevím co s tím jiného

werumka
•
4. led 2015

@myska_mysak Dají se zkusit i ovulační testy - nejvyšší citlivost pro začátek. To je spíš pro orientaci, potvrzení, že k ovulaci opravdu došlo může dát jen ultrazvuk nebo teplota. První věc je zjistit, jestli ovulace probíhá a druhá, jestli je ta doba po ovulaci dostatečně dlouhá, aby mohlo dojít k oplodnění. To jsou dva předpoklady k tomu, aby vše klaplo.

nita1984
•
4. led 2015

@werumka Teplota dá 100% odpověď zda ovu proběhla?

werumka
•
4. led 2015

@nita1984 Ano, protože pouze tehdy, když proběhne ovulace, začne žluté tělísko produkovat progesteron, který teplotu zvýší.

nita1984
•
4. led 2015

@werumka děkuji, to jsem nevěděla a ještě jednu radu... kdy začít teplotu sledovat? V které fázi cyklu?

myska_mysak
autor
•
4. led 2015

@werumka druhá, jestli je ta doba po ovulaci dostatečně dlouhá, aby mohlo dojít k oplodnění - jak dlouhá by měla být?moc díky

werumka
•
4. led 2015

@nita1984 Je potřeba měřit celý cyklus - každá máme tu teplotu posazenou trochu jinak a je potřeba zjistit, na jakých teplotách začínáš, kam teplota klesne před ovulací a o kolik stupňů vyleze po ní. Zaznamenávej si to do grafu a připoj si k tomu poznámky ohledně bolesti, charakteru hlenu. Ten první cyklus je to složitější, ale pak už si zvykneš a leccos dokážeš odhadnout i dopředu.

werumka
•
4. led 2015

@myska_mysak Minimálně 10 dní - aby měla vajíčko čas na zahnízdění a dostatečnou produkci hcg, který zajistí, aby žluté tělísko nezaniklo a nepřišla další menstruace.

nita1984
•
4. led 2015

@werumka díky za rady... já se v tom měření vůbec nevyznám, ovulační test mám pozitivní předpisově, bolesti taktéž předpisové, ale už třetí měsíc se nám nedaří, tak přemýšlím jestli začít i s tím měřením.

myska_mysak
autor
•
4. led 2015

@werumka to se musí měřit každé ráno ve stejnou dobu, stejně dlouho, že?

werumka
•
4. led 2015

@nita1984 I když ovulace probíhá, tak v tom cyklu je jen 30% pravděpodobnost otěhotnění, takže bych nevěšela hlavu. To měření je dobré na potvrzení ovulace. Zkus kouknout tady: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Tam se vše přehledně dočteš.

@myska_mysak Ano, každé ráno ve stejnou dobu. Je potřeba 6 hodin spánku. Já mám třeba nastavený budík, změřím a spím dál, když můžu. Ideální je digitální teploměr.