Snažení a přechod? Je mi 43
Prosím ma někdo zkušenost?Snažíme se už pět let a nic :( Byli jsme v sanusu a vše OK.Je mi už ale 43 let a ted mám 23 zpožděnou MS.Včera jsem byla na gynde a prý nemá smysl pichat vyvolavacku, ze není narostla sliznice.Takže asi blížící se přechod????? Vůbec mi nic neřekl, prý to nemám řešit, bud to dostanu nebo ne.Mate prosím někdo nějakou radu? Jsem z toho opravdu na dně :(
@miluskah Na podporu otehotneni muzu doporucit kapsle Maca (napr. od Dr. Popova). Je to drceny koren peruanske rostliny a zatim vsem v mem okoli pomohl,dokonce i tem,co se snazili o dite roky... Muzete to brat vy i manzel.
@isabelafuentes děkuji vyzkousim 🙂
@ilonne ne,ze bude babicka ale vekem ke svemu diteti bude spis babicka nez maminka.moc prvnacku asi nema 50 letou maminku
@miluskah - sama si urči hranici, do kdy to ještě chcete zkoušet, za mě máte asi poslední 2 roky, kdy by to mohlo vyjít, ale asi přes IVF a šla bych do specializovaného centra. Po 45. roce šíleně rostou rizika dětí s vývojovými vadami a zdá se mi to opravdu přes všechny hranice... ještě bych popřemýšlela o tom si dítě adoptovat, nebo jiných možnostech pokud už bys ty nemohla mít své vlastní, tak např. dárcovstcí vajíček, od partnera sperma a ty ho odhosit a odrodit...ale jak jsem psala, toho času není mnoho, tak držím pěsti, ať se ti splní tvé přání co nejdřív...
Maminky(babicky)si plní sen a deti s tím pak musí žít......😣
@marcicek84 děkuji ti moc 🙂
@isabelafuentes děkuji 🙂
@zelenaesmolda Maminek prvňáčků, které vypadají na 50 (na věk jsem se nikdy neptala) je docela dost - zrovna totu dnes není handicap nebo nějaká nálepka v kolektivu..
@miluskah šla bych rovnou do ivf, není čas už škoda ze jste nesli rovnou do 40 se dá s pojišťovnou.. Jinak tchyně měla dvě poslední děti 43 a 45 necelých. Holky se sice za starou mámu styděli prý a dneska mají před maturitou a máma už hodně senilni bohužel ( je dobře že mají starší sourozence) ze je to tak tak... Tak na nic nečekat
@urtica je rozdil jestli nekdo na 50 vypada nebo ji padesat opravdu je.nejde o nalepku v kolektivu ale o celkovy pristup a energii pri vychove ditete.50 lety rodic nebude mit tolik sily na male prte,je to prirozene,kdyby to tak melo byt tak rodime bez problemu cely zivot.navic dite bude oproti jinym brzo muset resit zdravotni problemy rodicu a jejich pripadnou smrt.pritelovo sestra se narodila kdyz jejimu otci bylo kolem 60!,vysledek je ten,ze byla sirotek jeste pred tricitkou,tohle ja bych opravdu teda pro sve dite nechtela
@zelenaesmolda moje děti jsou bez táty od loňského roku (dceři bude 6 a synovy 2 roky) a mému muži bylo 34...čas má každý určený jinak a smrt nejde naplánovat, kdy má přijít
@wall26 to sice ne, ale přeci jen pokud si pořídí miminko 50 letý člověk - lze předpokládat, že ta pravděpodobnost, kdy se o něj to dítě ve svých třeba 20 letech, bude muset postarat, je vyšší, než u 30 letého člověka.
S tím je prostě potřeba počítat 🙂 pokud funguje pomoc rodiny, je to ideální.
@zelenaesmolda nerozporuji, pouze jsem poznamenala, že starší věk rodičů není stigmatem, jak tu bylo několikrát zmiňováno a že starších rodičů je dnes opravdu hodně. Byla to reakce na "bude babicka ale vekem ke svemu diteti bude spis babicka nez maminka.moc prvnacku asi nema 50 letou maminku".
@wall26 samozrejme,ze se to neda naplanovat ale cim vyssi vek,tim vyssi pravdepodobnost.kdyby priroda chtela,at rodime v 50 tak by nam to umoznila
Ahoj holky, číst tady některé diskuse je tedy sila, ale každý ma svůj názor 🙂 Dnes jsem byla u nového gynekologa a vyšetření a povídání stalo za to, byla jsem tam hodinu, al lituji toho, ze jsem gynekologa nezměnila dřív.Vše se mnou probral a vysvetlil, což můj gyndar nikdy.Otěhotnění už je problém, neboť ty vajíčka už nejsou jak zamlada, ale dal.mi dvě injekce na vyvolání MS a prášky nasadil na vyvolání ovulace.Budu brát duphaston a clostilbegyt.Máme to ještě zkusit dva měsíce a když neotehotnim tak na ivf.Tak naději na přirozené otěhotnění si moc nedavam, uvidíme.
Diskuzi jsem necetla. Snazit se o dite ve 43 letech mi, pri vsi ucte, pripada nezodpovedne. Vuci sama sobe i vuci diteti. Je mi po tom houby a delej si to, jak potrebujes, ale za sebe rikam, ze bych dite takto pozde na svet privest nechtela.
@martiniquest co je nezodpovědné? Přivést dítě do zaopatřené, stabilní rodiny se zázemím? Kdy už matka netouží skákat na diskotékách, budovat kariéru... natož koukat po jiných mužích? Kdy je to tedy podle tebe zodpovědné? Pohřbíváte zakladatelku diskuze v 50, 60, 70? Víš nula, co tě v životě potká... jsme v kanclu 4 od 35-44 let... všichni si myslí, že jsme víceméně vrstevnice... je to jen předsudek a prázdná fráze o nezodpovědnosti....
@kristyn.g moc ti děkuji, já prostě to dítě chci a udělám proto vše, prostě se cítím strašně už sama a k ničemu, holky mi odrostly a já se potřebují o někoho starat, a muj nynější manžel nemá děti, tak mu strašně moc chci dítě dát.Už pět let Toužim po miminku, porad jsem čekala a čekala a az ted když už je skoro pozdě to chci řešit.Vim ze me tady některé odcuzuji, ale myslím ze je to ma věc, ještě jednou děkuji, i Vám holky co jste se mnou.
@martiniquest souhlasim s tebou,nechtela bych byt ani rodicem v tomhle veku,ani ditetem takhle stareho rodice
@rosalline tady nejde o to kdo jak vypadá. Jestli je někomu třicet a vypadá jak polodůchodce a naopak...
Dítě potřebuje rodiče fakt alespon do těch 20let aby jej intenzivně podporovali jak finančně tak emočně.
Tchánovcova sestra se narodila jako benjamínek a oba rodiče zemřeli ještě když byla na škole. Rozprodávala věci z bytu jen aby měla na živobytí a mohla chodit do školy...
Sice se o ní starali i sourozeci, ale rodiče to prostě nenahradí...
@zelenaesmolda vidíš, t, by jsi to nechtěla pro své dítě, já bych taky tohle nechtěla, ale bohužel do 100 let tady určité nebudu.Já to beru jinak vis, prostě ze když nebudeme chtít tak tady to dítě nebude, ale my chceme, aby bylo.Takže to beru jako dar, kdyby to vyšlo ale hlavne bych přeci dala někomu život, kdyby jsme to neudělali tak prostě tady nebude, ale proč???? Já věřím ze do dospělosti by jsme ho vychovali a pak se bude muset postarat samo o sebe s pomocí rodiny, sourozenců.......Ale chapes ze by bylo( dite) na světě a žilo dal svým životem.Když to neuděláme nebude nic......prostě žádný další život.Asi jsem to vše napsala trochu divně, ale píšu co cítím ........

@ilonne však ano, ať si to každý udělá jak se na to cítí 🙂 A podle okolností - člověk si může v 25 letech myslet, že po 35 roku už určitě rodit nebude.........no a pak život připraví pár neplánovaných zvratů a je to 🙂