Snažení, poloha a jeden styk. Co myslíte?

11. lis 2023

Zdravím. Jdu si k Vám pro radu. A celkově se vypovídat.
MS jsem měla 25.10-30.10.
Od 5.11 jsem dělála ovulační testy nejvíc viditelnou čárku jsem měla 9.11.
Snažíme se s přítelem o dítě. Testům teda nevím jak věřit, protože dnes už žádná čárka na ovu nebyla. Alee, bolest břicha průhledný výtok jsem prirovnávala k ovulaci (od 9.11)

Každopádně, včera jsme s přítelem měli nechráněny styk. Já vím, že asi polohy v snažení nehrají zvláštní roli, ale přítel si vymyslel tuhle polohu ( přidám vám do přílohy) a byla jsem na něm a on se udělal. Dlouho jsme to tam drželi a ještě jezdili 😅. Pak jsem si lehla a dala jsem si nohy nahoru a vydržela až teď do rána s ejakulatem v sobě, 🙈.

Proč tohle píšu, přítel dělá na stavbě a nemáme moc čas spolu spát. Já teda mam nejaký výčitky, že jsme měli tuhle polohu a bojím se aby se to teď povedlo. Do toho nevím jestli byla ovulace ( ale asi jo)… Další menstruaci mám mít 21.11. Tak snad už nepřijde 😏.

Nechci to takhle hrotit, jenom m 9bám strach aby bylo vše ok a tak jak má. V roce 2019 jsem měla v 9.tydnu potrat. Teď dva měsíce beru Femibion a jsem kontrolována Gynekológem dělal mi i cytologii. Cyklus mám 28 dní. Vždycky pravidelně..

nazka
11. lis 2023

Ovulační testy nejsou pozitivní, ale ani pozitivní test nemusíš chytit nebo naopak pozitivní test doopravdy nemusí znamenat blížící se ovulaci.
Poloha má asi na oplodnění vliv. Mám zaklonenou delohu a gynekolog mi řekl, že mám větší šanci otěhotnět při poloze zezadu. A opravdu se tak 3x stalo.
Každopádně bych to tak strašně nehrotila, psychika má v tomhle velkou roli. A bohužel ani další těhotenství v jakékoli poloze ti nezaručí úspěch v podobě miminka.
Ta mě rada je ta, tak to nesledovat a držím moc palce 🍀🍀

lencaa11
11. lis 2023

Ovulační testy jsou negativní ma se testovat od konce Ms 2 krát za den dopoledne - večer až bude pozitivní tak pak proběhne ovulace na poloze to vůbec nezáleží když je spermie v pořádku a tělo ženy je připravene tak žena otěhotní i z jednoho třeba sexu v jakéholiv poloze - spíš bych neřešila kravinky kolem měla sex z lásky lékař by se měl podívat zda probíhá ovualce cytologie skrze těhotenství nemá význam tam jde o cipek zda je v pořádku

kadz
11. lis 2023

Cim vic se budete hlidata a hrotit to, tak tim spis to nepujde. S pritelem sme meli perfektni výsledky testů plodnosti, snazili sme se 8 mesicu, kazdy den sem měřila bazalni teplotu, i ovulační testy ze začátku, sex ob den... A proto to neslo.. az kdyz mi necekane umrel tatka, tak ten mesic sem otehotnela. Az sem zacala mit jiny starosti a uvolnila to chteni... Ta hlava dela ten nejvetsi problem....

reeeza
12. lis 2023

Ahoj, já to taky hodně řeším a počítám a promýšlím. Úplně tě chápu.
Ale po měsících a měsících snažení už na to tento měsíc dlabu v tom smyslu, že třeba budu trochu měřit ovu test, jestli zesiluje čárka. V momentě kdy zjistím že zesiluje, už se v tom nebudu rejpat a nebudu zase měřit 3x denně kdy je nejsilnější.

Prostě budu vědět že ovu v rámci několika dnů příjde a budu věřit svému tělu. Budu mu zase naslouchat tak jako před tím než jsme se začli snažit. Prostě si počkám až bude chuť a trochu bude častější frekvence ( třeba obden). Ale to je asi tak vše 🤷‍♀️

Polohu řešit vůbec nebudu.
Jediný co, tak ať je to co nejhlouběji 😁

lilian2111
12. lis 2023

Ovulaci jsi buď nezachytila na testu, nebo nebyla. Příznaky ovulace neznamenají, že k ní opravdu dojde. Pozitivní je ovulační test až když jsou čárky stejně silné a nebo je testovací silnější než ta kontrolní.
Na poloze dle mě tolik nezáleží, pokud se mají dostat kam mají tak se tam dostanou tak, nebo tak 🙂
Zkus další měsíc dělat ot od konce menstruace, stačí jednou denně kolem oběda, třeba. A uvidíš.

felis
20. lis 2023

Ahoj, na poloze fakt nezáleží. Důležité je, jestli došlo k ejakulaci a jak kvalitní spermie v ejakulátu jsou (a samozřejmě i na dalších faktorech).

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru