icon

Snažilky 2023: Nový začátek pro ty, kdo touží po dítěti

spygy
9. únor 2023

Těm stávajícím, kterým se to v toce 2022 nezadařilo a těm novým, kdo se snažit teprve začínají...

Strana
z4
annah1111
20. únor 2023

@martina_cz ahoj, zkušenosti nemám, ale koukni se na www.verra.cz. Mají i vitamíny pro muže.😊 já beru ten pro zeny

martina_cz
20. únor 2023

@annah1111 děkuji za radu, ale koukala jsem na to a jsou v tom jablka (manžel je na ně alergický) a bere se 6tablet denně což mi přijde dost, takže mrknu na něco jiného.

klaravod
20. únor 2023

@annah1111 jo nemyslet na to jde těžko... Jo jsme rádi že už alespoň jedno dítě máme, u kterého ani nevím kdy a jak...
Ale už mě to taky štve, pořád "kdy pořídíte sourozence? " "jak to že se snažíte už takovou dobu a nedaří se, už jste to řešili s doktory " a podobně 🤐🙄

annah1111
20. únor 2023

@klaravod no, tyhle kecy se najdou fakt na každýho, to je fakt šílený.. To člověku opravdu moc nepřidá 🙄

martina_cz
20. únor 2023

@klaravod jo mě takhle řekla kolegyně “no to budeš hned těhotná, vaše rodina je až moc plodná” a teď se snažím 7 měsíc a manžel má hraniční morfologii spermii, naštěstí máme už 2,5 letou. Přitom první šla bez větších problémů a 3cyklus bylo zaděláno.

klaravod
20. únor 2023

@martina_cz ty lidi si fakt kolikrát nevidí do huby.... My nevíme kde je problém, myslíme si, že to bylo kojením, ale uvidíme jak to dopadne. Pokud to teď nevyjde tak si objednáme domácí testy plodnosti .A pak se uvidí co a jak dál, už uvažuji nad tím že si zajedu na hormonální profil jako samoplátce.. Manžel na vyšetření jít vůbec nechce, tak alespoň že jsou ty domácí testy :D nekojím od 20.12.22,doktorka říkala , že to chce tak 2-3 měsíce . Ale řešit to bude podle předpisů za rok v lednu... Že to jinak udělat ona nemůže...

martina_cz
20. únor 2023

@klaravod já přestala kojit před rokem a snažit jsme se začali v říjnu, v prosinci jsem šla k dr skrz problémy s cyklem (ms cca po 18ti dnech) ptal se na snažení jelikož věděl, že nechci ha skrz další dítě a hned mi dal žádanku na hormonalni profil, napsal mi léky a dal žádanku pro manžela na spermio.

klaravod
21. únor 2023

@martina_cz to je skvělé že váš lékař to takhle začal defakto hned řešit 🙂

lipline
21. únor 2023

@klaravod mě teda dr. po 3 měsících taky hned řekla že by poslala manžela na spermio, že tím by začla... u mě dle utz bylo právě před ovulací a vše vypadalo normálně...

lipline
21. únor 2023

Holky ?? Co myslíte ?? Ovulační testy….

martina_cz
21. únor 2023

@klaravod jo jsem ráda, dneska jsem nás objednala do caru na doporučení dr.

klaravod
21. únor 2023

@lipline mě řekla dr že až po roce snažení no, vzhledem k to že už jedno dítě máme a že nám ještě není 30...
@martina_cz tak super 🙂

lipline
21. únor 2023

@klaravod mě je 30 a manželovi 40 tak to možná hraje taky roli 🙂 i když na jeho věk se ani neptala vlastně...

klaravod
21. únor 2023

@lipline určitě to roli hraje, u lidí co jim není 30 tak se řeší po roce snaženi u lidí nad po 6 měsících 🙂 dneska jsem volala k dr ... abych se ještě ujistila ,a ptala jsem se na ten hormonální profil, tak mi říkala že to mám počítat ten rok nakonec od toho září, kdy jsme se neostro začali snažit.. tak alespoň něco 🙂

hanulebrabec
6. bře 2023

Holky mám 6 dní cca do ms a sílí mi ovu test...je možné mít ovulku dvakrát ???

annah1111
6. bře 2023

@hanulebrabec to ne, spis to vypada na tehotenstvi 😊

martina_cz
6. bře 2023

@hanulebrabec mě lh před ms taky stoupá, ale může to být i těhotenství asi záleží jak moc sílí.

hanulebrabec
6. bře 2023

@annah1111 na TT je brzo ne ovulka vychází 26-27.2

hanulebrabec
6. bře 2023

@martina_cz do té stejné ještě kousek má, ale viditelná ke hodně....

hanulebrabec
6. bře 2023

@martina_cz
@annah1111 spíš mě vždy od ovu do ms bolí prsa a teď nic....takže uvidím no zkusím za dva dny tt pokud zítra stoupne ještě....

hanulebrabec
Autor odpověď smazal
martina_cz
6. bře 2023

@hanulebrabec Promiň, ale tak takový čárky mám celý cyklus. Tohle bych nebrala vůbec v potaz.

hanulebrabec
6. bře 2023

@martina_cz neber mi naději děkuji

hanulebrabec
6. bře 2023

Udělám zítra tt

Já takové nemívala nikdy buď silnou nebo nic

martina_cz
6. bře 2023

@hanulebrabec naději ti brát nechci, ale teď je i na tt brzo. Dříve než ve čt bych tt nedělala, ale chápu tě. Momentálně se taky snažíme o druhý, jen už to tolik nehrotim jelikož jdeme tenhle měsíc do car.

martina_cz
6. bře 2023

@hanulebrabec tady jsou ovulační z jednoho z cyklů, teď už je nedělám

hanulebrabec
6. bře 2023

@martina_cz já doteď měla anovulacni cykly tento měsíc je 3 ti cyklus s ovulkou potvrzeno i na utz každá to máme jinak já mám hlavně ještě do ms pár dnů tak mě nechej v naději jo snažíme se dva roky

hanulebrabec
6. bře 2023

@martina_cz to vypadá na pěkně rozházené hormony.....ty tvoje testy, neměla jsi tam cystu?

Tvl ty sis dělala v jeden den ovu test 6x? :-O tak to si byla celkem cvok😉

martina_cz
7. bře 2023

@hanulebrabec ne 4, právě protože moje cykly nejsou ideální. Hormony mám naprosto v pořádku, byla jsem na hormonálním profilu 😉
Tady je aspoň pěkně vidět, že 9-10dpo mám taky slušnou čárku.

hanulebrabec
7. bře 2023

@martina_cz tak možná by pomohly ty další jak to vypadalo do ms. Takhle to má jak kdo četla sem diskuze kdy měli 10 dpo nic a pak 12 dpo úplně silnou a byly tehule...takže je to teď tak 50 na 50 ale já neměla Carlu nikdy hned po ovu mi to spadlo a bylo snehobilo

Strana
z4