icon

Snažilky 2023: Sdílení tipů a zkušeností na cestě k dítěti

budma
18. únor 2023

Ahojky,zakládám tuto skupinku pro všechny snažilky. Mám 31 let a jedno dítko už mám. Teď se s přítelem snažíme o druhátko. Budu ráda za každou z vás která se přidá a můžeme spolu sdílet vše kolem snažení a společně se radovat s těmi kterým se zadání. Můj malý už má 6 let tak jsem i spoustu věcí zapomněla a je i dost věcí které nevím. Ráda ale poradim s čím budu moct a třeba mi i poradíte vy jak správně použít ovulační testy. Těším se na vás 🤗

pampelina18
20. únor 2023

Tak my jsme se snažili rok, mezitím jsme prošli vyšetření kde zjistili že jsme zdraví. Příčina se neví, proč nám to nejde. A opravdu se nebudu snažit dalších x let, když vím, že tu je možnost ivf. Po roce nás Dr poslala na IVF. A i když jsem se ze začátku bála
Tak teď už se nemůžu dočkat dne, kdy vloží embrio a já uvidím první dvě čárky.
Dámy za mě, nejvíc způsobuje stres. Doplňky zas tak nehrají žádnou roli v tom a žádný doplňky neudělají to, že hned otehotnite jakmile je budete brát.
Prostě někdy to nejde z různých důvodu.
80% žen otěhotní do rok, pokud se prý do roka nedaří otěhotnět má se začít hledat zdravotní problém, spermiogram, vejcovody apod...

Asi pokud tu je někdo kdo se snaží rok a víc tak bych šla už do nějakého Caru se aspoň optat.

martina0888
20. únor 2023

Ahoj snažilky, také se přidávám. Je mi 34 let mám už 6 letého syna a od července se snažíme o druhé dítě. Již se 2x zadařilo, ale bohužel to nedopadlo. V říjnu zamlklé těhotenství, v lednu samovolný potrat. Naštěstí u obou bez revize. Teď to budeme zkoušet znovu a hledám nového gynekologa. Pokud to ani potřetí nevyjde, budeme muset na vyšetření nebo zůstat pouze u jednoho dítěte.

kadz
20. únor 2023

Ahoj holky 🙂, je mi 36 let a s pritelem se pul roku snazime.. Brala sem skoro 20 let antikoncepci a pred pul rokem sem konecne vysadila. Sme spolu ted rok, ale je to uzasnej chlap.. predchozi partneri deti bud meli a nechteli uz, anebo nechteli .. Ja uz byla smirena, ze deti mit nebudu. Ale najednou se to zlomilo a ja se zacala tesit. Zatim se nedari, stres v praci a i ja to dost resim. Porad se hlidam 🤦 ale kdyz ono to jinak nejde!! Kdyz neco chcete, tak to preci nejde neresit....

budma
autor
20. únor 2023

@lamiaaa Tak to chápu. S prací to není tak jednoduché tomu rozumím. Ale vše ostatní změnit jde není to tak těžké. Najdi si nějakou zálibu třeba začni cvičit nebo chodit ke koním cokoliv. Změn jídelníček jezdí občas na výlety. A určitě si zajdi někam na terapii to ti určitě pomůže mluvit o tom s odborníkem pokud se necítíš dobře. Držím pěsti ať se brzy sebereš a je lépe 😇❤

budma
autor
20. únor 2023

@martina0888
@kadz
Vítám vás mezi námi. Držím vám pěsti holky a jsem ráda že se s námi podělite o své pocity. Nos jak jste na tom vy? Hledáte si cykly ,merite BT ,používáte ovu testy?

kadz
20. únor 2023

@budma každý den si merim teplotu, jim femibion, zinek, decko a kapu gynex

budma
autor
20. únor 2023

@kadz Aha tak super. A ten teploměr je na to nějaký speciální? Nebo se používá klasický? Já s tím nemám zkušenost. Jak poznáš která teplota je správná? Já si včera nečetla něco o těch ovulačních testech takže už zhruba vím jak na to , za 5 dní se chystám začít testovat 🤩

martina0888
20. únor 2023

@budma Já jím Femibion. Ovulaci poznám podle bolesti břicha. Během půl roku se zadařilo 2x, ale ta kvalita u nás pokulhává 😔

lipline
20. únor 2023

Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat?? Je mi 30, máme už jednoho syna 6 let 🙂 od října dělám ovulační testy, teď v průběhu cyklu jsem začla měřit teplotu, teď jsem asi 3DPO, kdy ovulace přišla 21Dc, Piju Fertipronu a od příštího cyklu chci začít s Kontryhelem, Maliníkem a brát Drmek (místo utrogestanu který mám předepsaný od dr)

lipline
20. únor 2023

@budma teploměr je jedno jakekoli kterej ukazuje na 2 desetinná místa, ale to měření je docela věda, každý den ve stejnou dobu ihned po probuzení a ovulaci prokáže vlastně až zpětně, oproti tomu testy ti to řeknou předem 🙂

budma
autor
20. únor 2023

@martina0888 Taky někdy mívám bolest podbřišku cca uprostřed cyklu ale ne vždy proto chci vyzkoušet ty testy abych si potvrdila jestli to mívám pravidelne s tou ovulaci takže si to na pár měsíců vyzkouším a aspoň na nějakém testu uvidím dvě čárky 😅
@lipline Ahojky jasně vítám tě mezi nás . Jsme na tom podobně mne je 31 a mam 6letého prcka 😇s tím teploměrem jak píšeš se mi do toho asi moc nechce protože nechci ať mi z toho úplně hrabne já jsem slabá povaha 😅

chlapecektehu
20. únor 2023

Holky co budete používat za ovulační testy? Já měla Pepino a teď jsem si koupila intimed testy ☺️

budma
autor
20. únor 2023

@chlapecektehu Já žijí v Amsterdamu tak jsem si koupila nějaké tady z obchodu kruidvat jejich značku a ještě jsem si přikoupit nějaké s actionu. Na netu jsem se dočetla že jsou z actionu spolehlivé jak ovulační tak těhu

chlapecektehu
20. únor 2023

@budma aha tak to potom jo 🙂

annah1111
20. únor 2023

@chlapecektehu já kupuji Dr. max😊

lipline
20. únor 2023

@chlapecektehu Hodně se chválí Livsane, ty jsem používala od října do teď, teď jsem narychlo kupovala u nás nějaký OVULAR, Dr. Max je prej taky dobrej, že by měl mít víc barviva jak ovulační tak těhotenský 😉

budma
autor
20. únor 2023

Holky jsem rada ze jsme tady tak po kupě. Klidně tady pište nějaké typy a rady co vám doporučili lékaři, kamarádky nebo maminky a babičky. Nebo typ na nějaký dobrý článek o čemkoli co se týká snažení a těhu. A když už tohle píšu,nemáte nějakou radu na nějaké bylinky na podporu plodnosti? Já jsem spíš na ty prirodnejsi věci 🙃

lentilka000
20. únor 2023

@budma ja mam kapky od dr. Popov a čaj Ludmily Mojžíšove a jeste listovku 😊

lipline
20. únor 2023

@budma já mám koupený na příští měsíc kontryhel, maliník a drmek - všechno bylinky
Kontryhel se pije od 1dne do 12dne podporuje přirozeném cyklus( je toho ohledně něj všude psáno hodně
Maliník od 1 dne až do ovulace
A drmek mám v plánu 2 tobolky od 1 dne do ovulace a pak až do další ms 1

budma
autor
20. únor 2023

@lipline Maliník je čaj? Já četla nedávno že maliny jsou dobré na podporu plodnosti . A naopak já vám můžu ještě doporučit i pro vaše polovičky matcha čaj

chlapecektehu
20. únor 2023

@lipline no můžu potvrdit že livsane z Benu jsou dobrý jako myslím tím ty těhotenský testy s ovulačními nemám zkušenost 🙂

lipline
20. únor 2023

@budma Jojo kontryhel i malinik je čaj ;)

budma
autor
20. únor 2023

Já se teď dočetla že malinik by se měl začít pít až cca 6 týdnů před porodem. Připravuje tělo na porod a vyvolává kontrakce . Nikde jsem nenašla že by se měl pít před těhotenstvím víte o tom někdo víc?

kadz
20. únor 2023

@budma musis mít digitalni, s presnosti na dve desetinna čísla za čárkou. Pred ovu je teplota nizsi a hned po ovu jde nahoru. Kazdy rano o pul 6 a zaznamenavat do grafu nebo do aplikace 😉

kadz
20. únor 2023

Holky, cvicite nekdo Mojžíšovou? Ja zacala asi pred tydnem...

kadz
20. únor 2023

@budma kamaradka pila malinik, sama si v lese nasbirala listy a ususila. Rikala,ze ji to pomohlo otehotnet... 🤷

budma
autor
20. únor 2023

@kadz a co to je ta mojžíšova?
Já četla několik diskuzí o tom že malinik pili holky před tehu ale nikde jsem o tom neviděla napsané že by se to doporucovalo právě. Ale pokud to kamarádce pomohlo tak super 🥰

lentilka000
21. únor 2023

Dobře rano holky testuje dnes nektera? Ja udelala a vidim malého dusika ale nevim, zitra necekam ms😃 a jsem cca 13 dpo

chlapecektehu
21. únor 2023

@lentilka000 jestli máš mít zítra menstruaci tak to nevidím nadějně

budma
autor
21. únor 2023

@lentilka000 Dobré ranko. Já koukám koukám ale moc to nejde vidět dobře. Snad to bude další dny lepší moc držím pěsti 😍

Strana