Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!
Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás
@priefi aha, už to chápu 🙂 no, prostě se uvidí, jak bude no...mě nejvíc štve, že jak to nechceme dříve než cca v tom 12-14 týdnu nikomu říkat, tak se množí dotazy rodiny/kamarádů atd na to, zda teda Eliška půjde do školky a já do práce, jestli už hledám nebo něco mám...a jestli by přece jen nebylo lepší ještě rozšířit rodinu a bla bla bla...a mě se chce křičet, že to je to jediný, v co momentálně doufám, že jo, ale snažím se být neutrální a odpovídat tak jako že školku zařízenou máme, ale že na práci je čas, že se nebojím že bych nesehnala, popravdě říkám, že jednu už jsem odmítla (ale tvrdím, že se mi nezdála, ne kvůli těhu) atd...neví to nikdo krom manžela a dvou kamarádek, co se s mojí rodinou neznají, takže se to přes ně určitě nedozví...ted je to třeba strašně těžké, mám tu na víkend mamku, tak moc bych se jí chtěla svěřit s tím, jak se bojím atd, ale jednak vím, že by to prožívala víc než já a druhak, že by to vědělo příbuzenstvo do pátého kolene, což taky nepotřebuju...krom jednoho manželova bratra s manželkou, o kterých víme, že to dál nepošlou, nikdo neví ani o té ztrátě druhého mimča, i ty dva dny v nemocnici se povedly ututlat a jsem ráda, i když teda někdy je to fakt náročný...v tom lednu to bylo tak, že jsem to ve středu zjistila, že zemřelo, v úterý jsem měla nastupovat do nemocnice a taky jsem tu měla mezitím celý víkend mamku...a hrát, že se vlastně nic neděje, to byl celkem slušný herecký výkon...když já prostě vím, že mamka by si tu pusu na špacír pustila a hlavně že by to furt chtěla rozebírat, co by kdyby a já nevím co, a to fakt nepotřebuju...ale těžké to je :/
@priefi 28 dní. Někdy o 2-3 dny kratší. Poslední normální MS sem měla 1.4. a pak krvácení 27.-29., což je na mě dost krátký a bylo to slabé, tak sem si udělala test (já blbka :D) a byl pozitivní a každým dnem slábl. Takže těhotenství odešlo brzy. Ovulaci sem měla 9. nebo 10. května - potvrzeno na gyndě, kde sem byla na kontrole 11. května. Takže doufám v to uhnizďování 🙂. Prsa mě běžně nebolí a před MS břicho max dva dny, myslím, že rozházený by to být nemuselo...
Ahoj holky,taky se snažíme...opět...jednou jsme snažení absolvovali již minulý rok asi 7 měs., pak jsem to vzdala a změnila práci.Prošli jsme si s manželem krizí a teď druhý měsíc opět zkoušíme. Měřím BT tento měsíc a dnes 27DC mi spadla teplota na 36,7 takže nejspíš přijde MS, OVU byla 9.5.2018 a test negativní. Tak jsem to ráno v práci obrečela..někdy tomu přestávám věřit ☹ jinak jsme oba v pořádku...
@krisatko ano dneska teplota spadla na 36,5 břicho už mě bolí, takže do pár hodin tu je MS. Včera mě začalo píchat v prsu a dnes jsou obzvláště citlivá, takže někdy příště 🙂
@priefi děkuji..ale pokles na 36,5 je už je jasný 🙂 nevadí...zahazuji teploměr, ovulační testy, menstruační kalendáře a prdím na to..aspoň na chvilku..
@priefi já jsem totiž tenhle měsíc nehledala příznaky, ale byla jsem strašně unavená...bez energie, poslední týden, jiné chutě...ale to všechno může být PMS...vnitřně jsem cítila, že by to tam mohlo být, divné tlaky kolem pupíku, které mě třeba v práci lekaly, než že bych je sledovala...ale...přání je mocné....mě přesvědčila ta ranní nízká teplota, že to tam není...tak jindy...jééé a v kolikátém jsi tt? To musí být úžasný pocit❤❤❤❤
@magicka89 zitra budu 7+0, minuly tyden bylo uz i srdicko. Je to krasny pocit, ale mam strach, aby to bylo v poradku. V prosinci jsem mela sp bez revize v 6+2, ale tehdy se mimi v 6+0 nenaslo, takze to bylo v tomhle jine, ale v 5+2 jsem zacala minule i ted spinit, takze stresy neskutecne, ted uz nastesti po nasazeni leku nespinim. U syna zadnou krev jsem nezaznamenala nikdy a to jsem mela vcestnou placentu. Do konce prvniho trimestru budu asi v nervech porad, aby srdicko bilo. Pak se asi trosku zklidnim. Dokud se mimi nenarodi, vzdy se muze neco stat. U syna jsem trnula kazdou ko, zda je v poradku. Kdyz jsem zacala citit pohyby, tak me hezky ujistoval, maminko, ja tady jsem a jsem v poradku. Nekdy zase kdyz spal, trnula jsem hruzou, zda je vse v poradku a cekala na ten kopanecek.
@blueel a co znamena hodnoty hodne nizke? Ja jsem mela v 6+0 hcg 100 a tehdy to bohuzel nedopadlo, ale na utz.nebyl pomalu ani ten naznak, jen nejaka tecicka, u ktere rekla,.ze mooozna to bude ono. Minule u Tebe ale nebylo videt vubec nic, ne? Jeste porad mas nadeji. A spinis, nebo bez spineni? Ted budes tak 5+6?
@magicka89 no... ono u tech, co to neplanuji, tohle pravidlo obvykle plati. Ja trnula behem SS i VS, pak mi uz to zacalo byt jedno, kdybych pres HA otehotnela, ale behem studia jsem byla na prasky skoro vzdy, kdyz ta mrska prisla pozdeji. Jednou mi misto v patek (obvykle rano)prisla az v sobotu a ja byla uplne na nervy. Pritel ten byl v pohode, on vzdy po ditech touzil, on se hned videl v roli tatinka a tusim, ze to jsme jeste byli na stredni. Je sice pravda, ze si nakonec taky oddechl, ale prekvapilo me, jak to bral v pohode a ja byla fakt na prasky. Navic jsem chtela byt prvne vdana a az pak se snazit o deti. Pritel by chtel spis opacnou situaci, ale ja dala jasne na jevo, ze pres to vlak nejede. Nejakou dobu jsme pracovali a pak me pozadal o ruku, vzali jsme se, ja vysadila po 9 letech prasky a prvni mesic nic, ale ten druhy uz se nam syn povedl. O druhatko jsme se snazili s volnym prubehem rok. Jedine, co jsem delala, bylo, ze jsem brala kyselinu, nemohla jsem se sledovat, protoze bych si tim zpusobila blok 😉
@priefi to je hezké, přeji aby to teď bylo v pohodě. Mě můj první miláček kopal a hemžil se už od 14tt, přestal ve 21+3 kdy jsme podepsali papíry k ukončení kvůli vvv ☹ druhé tehu SP s revizi v lednu letos. To jsem od 6tt spinila, v 8tt krvácení a už to bylo. Teď jsem cca 7tt, u doktorky jsem ještě nebyla, jdu zítra.....
@krisatko drzim pesti, aby mimi bylo v poradku. Jsi neskutecne silna, mas muj obdiv. Me by to asi polozilo, hlavne to tehu ve 21+3. Osobne nemam ani odvahu myslet na to, jak bychom se rozhodli, kdybychom byli ve stejne situaci a pevne verim a modlim se i o to, abychom nikdy v teto situaci nebyli.
@priefi asi to je tím...to sledování, čtení diskuzí, všechny možné a nemožné příznaky. A mám to jako ty..na škole bych se zbláznila...chtěla jsem svatbu, byla...svatební cestu...byla...no a teď dítě..a světě div se, ten nahoře, nebo příroda, to je asi jedno. to jaksi plánuje jinak ...někdy si říkám, jak jsme my lidé naivní, když si myslíme, že všechno bude, jak si řekneme my a jak si to naplánujeme...Je to pro mě životní lekce..
Taky vbych řekla, že nejdůležitější je na to moc nemyslet, nenazývat to snažením, nic nepočítat, neměřit atd (samozřejmě pokud to netrvá třeba dva roky, pak bych asi začala zjištovat příčinu)...my všechny tři děti počali při úpln prvním styku bez ochrany...u prvního mě to vůbec nenapadlo, že to bude tak rychlé, druhé jsem v té době nechtěla a spíš jsem hodně doufala, že cca 5-6 dní před ovuzlací určitě neotěhotním a ono jo a ted potřetí jsem otěhotněla den po konci menstruacev měsíci, který jsem ještě chtěla nechat tělo oddechnout po revizi, ale asi to mělo být jinak....manžel měl být týden okolo ovulky pryč, tak jsme se nechránili a evidentně se ovulka tak brutálně posunula někam hned po MS, že to dopadlo...druhá věc je to mimčo donosit, že
@magicka89 rekla bych, ze nechtit otehotnet behem studia je prirozene, nebud na sebe kvuli tomu tvrda 😉 pokud jste oba v poradku, zkus to vypustit z hlavy. Jak jsem psala, zkus i ten gynex, kdyby to nevyslo a ver, ze to vyjde a ono to vyjde. A kolik Ti vlastne je let? A ta krize byla z duvodu snahy o mimi?

@lenka_sah ahojky, mohlo se jednat o dve bourlive ovulky, nebo o uhnizdovani malickeho/malickych. Jak dlouhy mas klasicky cyklus?