Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!
Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás
@jessulka v červenci chceme jet na Moravu na kola a v srpnu na trip po Slovinsku 😉 tak mi to zabere trochu plánování...no a pak začneme řešit hypo a stěhování do nového..takže to je taky takové pestré a člověk si vlastně nemá co stěžovat...do toho píšu BC a měla bych jít ke státnicím,ale tak moc se mi nechce,ale vím, že by mě to zaměstnalo 😀 tak to budete mít super s cácorama 👧👧 no roš´táka k sobě by potřebovaly...koupili jste domek a rekonstruujete? To musí být taky náročné,a le ten výsledek ❤❤❤
@evelisi Takových chlapů je opravdu hrozně málo. A je pravda, že ne všechny si tak moc dokáží vážit svých chlapů a dětí. Když vidím u nás po městě socky, jak za sebou vláčou 5 dětí, řvou na ně sprostě, mlátí je hlava nehlava. Sebrala bych jim je. Ty budeš skvělá máma a tvůj muž senzační táta. Věřím, že se vám podaří najít nějakou sympatickou dárkyni 🍀🍀
@magicka89 Nesmíme se tak moc litovat. Opravdu jsou na tom lidi i hůř. Ano, koupili jsme starý domeček, který budeme z části rekonstruovat a z druhé části ho trochu rozšíříme 🏡😀No už se na to moc těším. Zatím se jen bourá a momentálně se čeká na elektrikáře kvůli rozvodům elektřiny. To zní přímo božky trip po Slovinsku. Na Moravu jezdíme moc rádi, je tam nádherně a ty lidi tam jsou k sobě tak hodní. Ráda se tam vracím. My jedeme na Vranovskou přehradu do bungalovu. A moji rodiče by mne a malou rádi vzali k moři. Malá ještě nikdy moře neviděla. Jenže si zase říkám, co když budu těhotná, abych pak neměla nějaké starosti s tím, že třeba potratím. Letěla bys? Rodiče mysleli někdy v srpnu.
@jessulka to je názor od názoru...vůbec nevím , jak se budu jednou chovat až otěhotním...říká se, že to není nemoc...zeptej se doktorky a když bude vše oka, proč, ne?? neznám kolem sebe moc žen a holek, co by se omezovali, když měli bříško :-*
Na Slovinsko se těším...chtěli jsme SríLanku,ale já se bojím veškeré nohaté havětě a hlavně bychom se vydali dost z úspor a přece jenom si chci nechat zadní vrátka, kdyby něco 🙂
@jessulka co se tyce litani, v urcite dobe tehu se zasadne nedoporucuje, myslim, ze nekdy na zacatku, ze to muze zpusobit potrat, mrkni na net. Navic muj zubar mi jednou rekl, ze jeho rendgen (takovy mensi, co vezme jen 1 zub a okoli) je mene radioaktivni nez let letadlem. Takze ja osobne bych jako tehu neletela 😉
@evelisi to je krasne, mas neskutecne stesti, ze mas takoveho muze. Ja znam par u ktereho to bylo naopak, zena mohla, muz ne. Zustali spolu a adoptovali si chlapecka. Myslim, ze rocniho. Pak znam par, u ktereho se prvne nedarilo pocit a pak donosit, v 5mtt potratila, na strane muze byla nejaka mutace, nakonec si adoptovali rocniho chlapecka a pak tydenniho chlapecka 😊 Pak starsi par, kde zena cekala mimi, ale jeli nekde autem, meli nehodu, o miminko prisli a ona uz nikdy nemohla mit deti. Chodili porad spolu, ted bohuzel pan uz zemrel, ale jejich lasku obdivuji.Je nadherne, ze dva lidi spolu zustanou, i kdyz se nedari mit dite. Malo kdo je toho schopny. Jsem moc rada, ze takove pary stale jsou.
@magicka89
@jessulka co se týče omezování, že své zkušenosti vím, že at se člověk šetří nebo ne, je jedno, protož priroda si stejně všechno udělá po svém. Letět bych asi neletěla, to už je risk podle mě, ale jinak.... Po těch dvou patrech už si říkám, že co má být bude a pokud ti s náma prcek chce být bude se držet zuby nehty. Jinak výsledky HCG u mě prý neodpovídají ultrazvuku, takže v pátek jdu znova na obojí, aby se zjistilo, jestli se zvětšuje nebo naopak mizí.
Ahoj holky, máte pravdu, nejspíš bych neměla letět. Já bych se bála projít i jen mezi těma rentgenama. Když jsem byla těhotná s Verunkou, tak jsme jeli na hory do Itálie a mne neudělalo dobře to převýšení a začala jsem krvácet. Naštěstí to pak přešlo, ale byla jsem vykulená, strašně to obrečela a jeli jsme do nemocnice. Tam mi udělali ultrazvuk, zjistili, že je vše v pořádku, ale dali mi nějaké léky.
Tak bychom hold letěli až by byl druhý prcek na světě a já bych byla na mateřské a nemusela bych plýtvat dovolenou z práce 😀 Něco za něco. To tu dovolenou radši ožulím, přednější je pro mne miminko.
Ahojky, :-/ dneska mám den blbec.... a bojím se zítřejší kontrolní kontroly. Začla jsem lehoulince špinit, úplně světlunko hnědé, jen na papír. Podle té minulé kontroly jsem byla cca 4tt, bojím se že to zas nedopadne ☹
@krisatko Ahoj, nezbývá než věřit..špinění nemusí nic znamenat, některé ženy dokonce krvácí poměrně silně a nepotratí...a já minule nešpinila vůbec a až v 11.týdnu jsem zjistila, že je od 8+4 miminko mrtvé a muselo ven při revizi....i když s tím věř tomu to říká ta pravá, s tou první ztrátou jsem se celkem vyrovnala, brčela jsem kvůli tomu asi dvakrát, ale ted? Každý večer bulim manželovi v náručí, proč zrovna u nás miminko nechce být, co dělám špatně, že zas nic atd...a přitom to ještě nevím, jen blbý pocit a pouze váček se žloutkovým obalem a tečkou v 6.týdnu...chudák manžel, vím, že se chovám jak debil, ale za prvé si nemůžu pomoct a za druhé je pro mě lepší žít rovnou s tím, že zase nic než se těšit a pak zas rána jak hrom...jen se bojím, že i když za těch pár týdnů najde srdíčko atd, bude to tak s tím strachem až do konce těhu nebo když srdíčko nenajde, tak každé další těhu :(
@krisatko budu na Tebe myset, já jdu až 5.6. odpoledne, ale nejradši bych to ještě oddáliila, vůbec se mi tam nechce, už jsem to posouvala jednou, ale zase měla bych to asi stihnout do těch tří týdnů, co říkala doktorka (at přijdu za 2-3 týdny)...pokud to bude blbý, zase at se to radši řeší hned a všechno se zase neodkládá...jinak jo, myslim, že chápu...člověk je na jednu stranu rád, ví, že nejspíš nemá problém s tím otěhotnět, ví, že tělo snad funguje jak má, je malá jiskřička naděje, že to bude dobrý, ale je tam to obrovské ale...nejhorší je, že sice jsem v 7.týdnu, ale už je to na mě vidět! Nenamlouvám si to, kamarádka, co to nevěděla, to poznala podle břicha, prý že gratuluje, že se pěkně kulatím a kdy to máme...říkám, že možná v lednu...vůbec nechápala, že už to je vidět...taky to moc nepobírám, takovéhle břicho jsem s první dcerkou neměla ani v pátém měsíci a to nekecám...měla jsem svatební šaty šité na míru na mě netěhotnou (nevěděla jsem, že otěhotním do svatby) a na přelomu 4/5 měsíce mi ještě v pohodě byly...měli jsme jet příští víkend k našim, ale odřekla jsem to, nechci riskovat, že to poznají a pak v úterý zjistím, že nic, nevědí ani o té předchozí revizi...
@sarkoc No to koukám, že jdeš AŽ za tak dlouho, ta moje doktorka by mě kontrolovala nejradši každý den, tím že už máme takové dva problémy za sebou, si mě hlídá. ... Každě těhu je jiné... Já třeba s prvním jsem začla mít bříško až cca 14 dní před tím, než jsme se dozvěděli tu smutnou noviny, tz v 19tt. Obě předchozí těhu mi nebylo vubec špatně, kdybych u Dominička necítila pohyby a u toho druhého nekrvácela, ani bych nevěděla, že jsem těhotná... A teď? 4tt a já citím všechno intenzivněji, dnes jsem si dala na oběd kuřecí ragú s hráškem a těstovinou, to miluju, a mě ten hrášek normálně SMRDĚL.... já se z toho asi zblázním! všechno mi připadá strašně slané, sem samej ďobek (to jsem taky před tím neměla ani jednou) ..... no prostě totálka rozdíl. Zhubla jsem dvě kila oproti normálu a to žeru jak prokoplý kamna.... No zkrátka, pokaždé je to jiné 🙂 Já bych klidně jela, akorát bych si vzala volnější oblečení, já to v práci nechci říkat až do 17tt pokud to půjde (a pokud to vydrží) protože to mi doktorka plánuje dělat ještě nějaký "meziscreening" abychom případně nedošli až tak daleko kdyby náhodou se i naše třetí mimčo rozhodlo býti víceprsťákem :D :D
Holky, tak se vám musím podělit o včerejší story. Šli jsme s mužem na večeři. Vedle u stolu si objednali tatarák, zavoněly k nám topinky, tak jsme si ho objednali taky. Snědla jsem dvě topinky, k tomu jsem vypila dvě malá piva a večer jsem si doma uvařila malé kafe. Normálně mi ztěžkly nohy, motala se mi hlava jak kdybych měla v sobě 5 piv, udělalo se mi zle až jsem se z toho na záchodě pozvracela. 😅😀🙈🙊
Mě momentálně víc než těhu zaměstnává mysl to, že odstavuji starší dcerku...už bylo asi načase, myslím, že mě to dost vysiluje, ale nebýt toho těhu, asi bych to ještě nedala...ona to zvládá celkem dobře, ale já jsem z toho fakt špatná :/ Jenže si říkám, že ona už to až tak nepotřebuje (2 roky a 7 měsíců), ale to mimi teď potřebuje těch živin co nejvíc, ach jo...omlouvám se, to jen takový povzdech

@evelisi Já mám jednu vzdálenou kamarádku a ta má manžela, kterému také vyšel spermiogram jako tvému muži. Prostě nadsamec. Ale ona měla rakovinu, byla na několika chemoterapiích a nakonec jí vzali celý spodek. Mladá holka, u které by to člověk nikdy nečekal. Takže jediná varianta která je, aby to dítě bylo zpoloviny jejich, tak jejího muže spermie oplodní vajíčko jedné paní, které zaplatili, že jim donosí dítě. Tak jim držím palce.