Snažím se otěhotnět a nemyslím na nic jiného. Jakou máte zkušenost vy?
Ahoj ženy. Od prosince se s manželem snažíme o dítě. MS mám pravidelnou na den přesně, ovulaci kvalitní s hustým hlenem. :D Asi napotřetí jsem měla biochemické těhotenství, od té doby se nám nedaří… je to půl roku, což ještě není moc dlouho, ale přesto jsem z toho psychicky docela vyčerpaná. Oba jsme zdraví, bereme vitamíny na plodnost. Spíme spolu běžně třirkát týdně, během plodných dnů každý druhý den. Vždy, když to dostanu, tak mě paradoxně nabije nová energie, že je nový cyklus a nová šance, ale po ovulaci jsem zase jak na trní a čekám, co bude. Nemyslím na nic jiného! Snažím se uvolnit, ale prostě mi to nejde. Zrovna zítra to mám zase dostat, prsa nalitý, břicho pobolívá… každý měsíc trochu jiný PMS, který mi pokaždé dává planou naději, že je něco trochu jinak. Budu vděčná za rady, postřehy, zkušenosti… díky moc. 🙂
Přidej se do skupinky Snažilky.
@1pomnenka udělala jsem, všude je ale 0 aktivních členů… kam se všechny ty diskuze a aktivní členové přesunuli??
@anonym_autor Pusť to snažení z hlavy. Já první mimčo měla po 12 letech snažení. Asi loni jsme se rozhodli že dceři zkusíme pořídit sourozence. Sice věk už na nic, a když se nedařilo, věděla jsem že je to ztracený. Od ledna jsme řešili spoustu jiných starostí, takže mimi šlo z hlavy. A v březnu pozitivní test, teď jsem 15+0tt. Podle mě je to nejvíc o té hlavě...
@anonym_autor Pusť to snažení z hlavy. Já první mimčo měla po 12 letech snažení. Asi loni jsme se rozhodli že dceři zkusíme pořídit sourozence. Sice věk už na nic, a když se nedařilo, věděla jsem že je to ztracený. Od ledna jsme řešili spoustu jiných starostí, takže mimi šlo z hlavy. A v březnu pozitivní test, teď jsem 15+0tt. Podle mě je to nejvíc o té hlavě...
@klokanka31 to se fakt snažím, ale nejde mi to… teď ale řeším novou práci, tak mi snad hlavu zaměstná to.
@anonym_autor Otěhotněly a opustily skupinu? 🙂
@1pomnenka hahaha. Tak to jim přeju. 🙂
@klokanka31 to se fakt snažím, ale nejde mi to… teď ale řeším novou práci, tak mi snad hlavu zaměstná to.
@anonym_autor Já vím, ono se to snadno říká ale hůř dělá...Zkus řešit práci, nebo dovolenou, a určitě se zadaří ❤
@anonym_autor Já vím, ono se to snadno říká ale hůř dělá...Zkus řešit práci, nebo dovolenou, a určitě se zadaří ❤
@klokanka31 zkusím, děkuju moc.
@anonym_autor nic s tim neuděláš,budes na to furt myslet :D Nicemu to nepomůže,ale chápu, že to nejde jen tak zmenit 😉 Kolik ti je? A zkousite první ditko? Nech to byt ještě pár měsíců a pak se nechte vyšetřit v caru. Nic za to nezaplatite a proklepnou vás.
Prestala jsem na to myslet, pustila se do
jineho “projektu” a do roka uz jsem mela sve miminko 🙂
@jannym to je skvělé… tak já taky začnu projektovat. :D
Dokud jsem na to myslela otěhotnět nešlo.Jakmile jsem to pustila z hlavy a nemyslela na to.Bum a byla jsem v tom
Dokud jsem na to myslela otěhotnět nešlo.Jakmile jsem to pustila z hlavy a nemyslela na to.Bum a byla jsem v tom
@pepickovapavlinka a to jste nemyslela ani na to, že máte ovulaci a bylo by faun mít sex?
@jannym a to jste ani neřešila to, kdy a jak často spolu s partnerem spíte?
@anonym_autor ne protoze manzel jezdil v te dobe s kamionem, proste sex kdyz byl doma
@jannym tak to je vlastně dobrá varianta… to já hned poznám, že mám ovulaci a hned na to začnu myslet chtě nechtě.
@jannym a to jste ani neřešila to, kdy a jak často spolu s partnerem spíte?
@anonym_autor Pokud máte normální vztah a normální podmínky (že se třeba často doma nemíjíte), tak snad není potřeba řešit, kdy máte sex, ne? Alespoň my jsme teda měli před dětma sex pravidelně, několikrát týdně, tak nebylo potřeba "snažit se na povel".
@anonym_autor Pokud máte normální vztah a normální podmínky (že se třeba často doma nemíjíte), tak snad není potřeba řešit, kdy máte sex, ne? Alespoň my jsme teda měli před dětma sex pravidelně, několikrát týdně, tak nebylo potřeba "snažit se na povel".
@patypresdevaty tak to máme taky… spíš reaguji na rady, že na to nemám myslet… když mám ovulaci a máme sex, tak mi nejde na zo nemyslet.
Já na to tedy taky docela myslela. Měřila jsem ovulaci, cílila do plodných dnů. Docela mi pomohlo i pití kontryhele (ale ten není všespásný a pomáhá jen někomu). Dvakrát jsem otěhotněla hned napoprvé. Potřetí, když jsem tomu nechala volnější průběh (nic nepila, necílila do ovulace), tak dva měsíce nic. Pak jsem nasadila čaj, zacílila a hned to bylo. Také ty měsíce, kdy jsem otěhotněla, jsem byla v hodně velké psychické pohodě. Takže u mě to kupodivu fungovalo naopak. Na druhé straně jsem se ale nestresovala "co kdyby se to nepovedlo", nic mě netlačilo "otěhotnět hned".
Mojí mamce se to 2 roky nedařilo a taky otěhotněla ten měsíc, kdy se cítila nejvíc v pohodě a bez starostí.
Já na to tedy taky docela myslela. Měřila jsem ovulaci, cílila do plodných dnů. Docela mi pomohlo i pití kontryhele (ale ten není všespásný a pomáhá jen někomu). Dvakrát jsem otěhotněla hned napoprvé. Potřetí, když jsem tomu nechala volnější průběh (nic nepila, necílila do ovulace), tak dva měsíce nic. Pak jsem nasadila čaj, zacílila a hned to bylo. Také ty měsíce, kdy jsem otěhotněla, jsem byla v hodně velké psychické pohodě. Takže u mě to kupodivu fungovalo naopak. Na druhé straně jsem se ale nestresovala "co kdyby se to nepovedlo", nic mě netlačilo "otěhotnět hned".
Mojí mamce se to 2 roky nedařilo a taky otěhotněla ten měsíc, kdy se cítila nejvíc v pohodě a bez starostí.
@ultradotty Díky moc za komentář, zasoustředím se hlavně na tu svou psychickou pohodu, je pravda, že na sebe někdy docela tlačím.
@ultradotty jinak kontryhel je skvělý na ms, tak si to můžu zkusit prodloužit do ovu. 🙂
@patypresdevaty tak to máme taky… spíš reaguji na rady, že na to nemám myslet… když mám ovulaci a máme sex, tak mi nejde na zo nemyslet.
@anonym_autor Na to nemyslet nejde. Zažila jsem to a vždy jsem říkala,že se jen probudím a myslím na miminko. Každý měsíc hlídala své tělo, jestli je něco jinak. 7 let a nic. Nakonec IVF. A to jsem se během toho stěhovala 3x, měnila práci 3x apod. A jsme oba zdraví. Vím,že spousta žen si chválí kapky Gynex,tak třeba zkusit ty?
Prostě jsem racionálně měla v hlavě jiné projekty, posouvání se v práci, adaptaci dcery ve škole atd. Trvalo to rok a půl včetně jednoho missed abortion. Nikdy jsem nekontrolovala ovulaci ani nečasovala sex (vzhledem k tomu, že jsem chodila i na 24h služby, tak to fakt nelze plánovat na den, když sloužím nebo jsem mrtvá po službě). Otěhotněla jsem ve chvíli, kdy jsem v práci dostala pozici, na kterou jsem se těšila, když jsem byla požádána o docela významnou přednášku, když jsem měla rozmyšlené, co chci teď v práci aktuálně rozvíjet.
@anonym_autor Na to nemyslet nejde. Zažila jsem to a vždy jsem říkala,že se jen probudím a myslím na miminko. Každý měsíc hlídala své tělo, jestli je něco jinak. 7 let a nic. Nakonec IVF. A to jsem se během toho stěhovala 3x, měnila práci 3x apod. A jsme oba zdraví. Vím,že spousta žen si chválí kapky Gynex,tak třeba zkusit ty?
@anonym_3a6013 přesně to je múj případ. Moc díky, kapky vyzkouším. 🙂
Užívat si života ve dvou. Výlety, večeře, já jsem se dva roky trápila a řešila, že se nedaří. Teď bych to už viděla jinak.
@pepickovapavlinka a to jste nemyslela ani na to, že máte ovulaci a bylo by faun mít sex?
@anonym_autor jenomže já na sobě ovulaci nikdy nepoznám a navíc s PCOS byly moje cykli fakt dlouhý takže prostě vše špatně
@anonym_autor jenomže já na sobě ovulaci nikdy nepoznám a navíc s PCOS byly moje cykli fakt dlouhý takže prostě vše špatně
@pepickovapavlinka vidíte, já mám všechno přesně jak hodinky a to mě nutí všechno furt pozorovat, takže vlastně nevýhoda. 🙂
Já se silným PCOS skoro neplodná, mě pomohlo zaplatit si drahý kurz Aj kvůli práci a zajít na liposukci a měsíc po ní to tak bylo 🙂
Já vím, říká to každý a je hrozně těžké se tím řídit, ale čím větší nervy, tím horší úspěšnost.
Já se silným PCOS skoro neplodná, mě pomohlo zaplatit si drahý kurz Aj kvůli práci a zajít na liposukci a měsíc po ní to tak bylo 🙂
Já vím, říká to každý a je hrozně těžké se tím řídit, ale čím větší nervy, tím horší úspěšnost.
@uzivatelkapetra takže prostě věnovat se sobě, bejt v pohodě a netlačit na sebe. 🙂 Mně teď skončil hlavní klient, takže se budu soustředit na hledání nové práce, to by hlavu mělo dost zaměstnat. 🙂
@anonym_autor Ahoj, mám to úplně stejně. Čím se blíží termín (ne)očekávané ms, tím víc mi přijde, že mi začne z toho už hrabat. Jedno dítko už máme a chodím do práce, takže aktuálně o zábavu postaráno, ale stejně na to prostě celý den nonstop myslim, před ms se strašně sleduju ikdyž nechci.

Přidej se do skupinky Snažilky.