Snažíme se o miminko 2019
Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.
@marcelina14 🙂 ☹
@biton Tělo se dá podpořit doplňky stravy, ale jen kvůli nové snaze o mimi bych kojit nepřestávala. A HA dokáže nadělat paseku v mnohém :( Píšeš, že pozoruješ jenom hlen a symptomy, možná ta bazálka by taky něco navíc ukázala. Tak držím pěsti.
@sluckynek Četla jsem část tvého příběhu a loni se přece zadařilo, tak to půjde znovu. Tělo se z toho musí ale dostat. Nejen po fyzické, ale i psychické stránce 😢
@biton Ten vodnatý je TOP "plodný". Čím mokřejší, vodnatější, tím víc je považován za vrchol hlenového příznaku, takže to je moc dobře 🙂 Já jsem teď ve velkém stresu z práce, takže na svém cyklu vidím, proč se nedaří, ono se to překlene a uklidní. Musíme myslet na sebe a ono to mimi přijde, když budeme v pohodě 🙂 Hodně zdaru 🙂 🤰
@hermij to jsem si právě taky myslela a taky byl ten den sex a pak obden...nevím teda ale kdy přesně je ten vodnatý hlen (jak dlouho před ovulaci)? Mám teda nepravidelný cykly - 29, 36 a když jsme se přestali chránit tak přišla po 74 dnech a nyní měl cyklus 27dni (a včera jsem měla hnědý hlen, výtok)
@sluckynek Ta ŠŽ vysvětluje nepravidelnosti. Je důležité ji léčit, aby byla dostatečná suplementace T3, pokud jde o hypothyreózu. Hormony ŠŽ se významně podílí na menstruačním cyklu, který zahrnuje zdravou ovulaci a všechny další hormonální procesy s tím spojené. Dále se významně podílí na trávících procesech, takže může vést k zhoršenému vstřebávání živin. Klíčovým minerálem, kterého se snaž mít dostatek je selen, který běžně nebývá ve vitamínech pro "snažilky", tak zkus doplnit + zkus si něco načíst k bylince jménem Ašvaganda, třeba tě osloví. Nejdřív se musíš dát do pořádku a být zdravá, aby mohlo miminko přijít. Snad brzy ♥
@biton Hnědá = špinění. Nemusí znamenat nic vyloženě špatného. Ten cyklus 27 dní už něco znamenat může kdyby byla nedostatečně dlouhá poovulační fáze potřebná k uhnízdění embrya. Záleží kdy ovuluješ. Pokud třeba až 16. den cyklu, tak to by bylo hraniční pro to uhnizďování. Je dobré si to zjistit pomocí bazálky, ze záznamu se to dá vypočítat.
@hermij největší mokro jsem měla 13. a bylo to 2dny (ale to už nebylo tolik a pak jako když utne...nic), takže to je celkem dle mého názoru celkem v pořádku...jj..jasný špinění, jen jsem to chtěla přesně popsat...do toho měření se mi nechce...nedokážu si to ani představit, jak bych se měřila, když dcera vstává pokaždé jinak...
@biton Každá jsme jiná. V Německu na toto provedli velký výzkum a zjistili, že nejčastěji ženy mají bolesti podbřišku den před ovu, ale odchylky byly v průměru plus mínus tři dny kolem ovulace, nejdelší interval byl dokonce 6 dní před ovulací. Podobné výsledky se týkaly i "nejplodnějšího" hlenu a bazální teploty (vzestup teploty den po ovulaci u zhruba 40% žen). Nejlepší je sledovat více znaků plodnosti, abychom si mohly potvrdit, jestli opravdu k ovulaci došlo.
Holky, těhulky i netěhulky 🙏🏻 Nějaký tip na únavu? Jsem 7+0 a je to mazec... :( Jsou lepší, ale převládají horší dny. Jsem sama sobě nechutná, ráno se vzbudím a už se nemůžu dočkat, až si s malou půjdeme po obědě lehnout 😓 Jsem schopná usnout pomalu v sedě na sedačce při televizi 🙄 Mám neskutečné výčitky kvůli malé, poslední volné měsíce, kdy si jí můžu naplno užívat a já ,,funguji,, jak zombík 😥 Když jsem čekala malou, tak jsem to tak šílený neměla, tohle je extrém... Byla bych schopná spát snad 20 hodin denně...
Kdy to odezní? Může něco pomoct, potravinové doplňky, vitaminy?
@marcelina14 Mám to jako Ty. Ráno vstanu a nemůžu se dočkat odpoledního spánku. Když se přemluvím jít za den s malým na procházku, je to výkon. Doma se mi ani moc nechce uklízet, tak udržuji jen na oko pořádek 😂 Nevolnosti zatím ustupují, ale že by mi bylo úplně fajn, to se říct nedá. A to jsem dnes 10+1tt
@monib66 přesně tak 🙈 Doma jen to nejnutnější... Nevolnosti už teda dorazily taky, ale není to tak hrozné jako ta únava, snad do odezní brzy :( Připadám si jako nějaká líná lemra...
Tak a já jsem 1dc 🙄
@mariej já také 😊
@biton já mám takhle zvláštní ms už druhý měsíc od biochemka,..přesně jak píšeš, hodně slabá, jen na intimku, jasně červená a bez sraženin...asi nějaká hormonální nerovnováha bych řekla. Beru na to macu, která mi vždycky pomohla, postupně se to zlepšuje, ale děsně pomalu a do práce mám jít už v červnu..uaaaa, potřebuju aby to už vyšlo :D
Tak dneska už 3DC....takže zůstavám snažilkou i pro další měsíc.....všem co jsme tu zůstaly, držím pěsti.....třeba to vyjde v březnu...😎

@biton aha 😓