icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

marcelina14
1. bře 2019

@biton aha 😓

biton
1. bře 2019

@marcelina14 🙂 ☹

sluckynek
1. bře 2019

@biton nic si z toho nedělej 😉 já mám teda mít ovu během dvou dní ale my už se snažíme dva roky 😭

biton
1. bře 2019

@sluckynek děkuji....nejsem smutná....možná trochu zklamaná....měla jsem pocit, že jsem ovulaci na sobě poznala a také jsme se snažili....my jsme se přestali chránit v prosinci ale od léta již neberu HA...ale ještě kojím dceru, takže ty cykly mám rozházené

hermij
1. bře 2019

@biton Tělo se dá podpořit doplňky stravy, ale jen kvůli nové snaze o mimi bych kojit nepřestávala. A HA dokáže nadělat paseku v mnohém :( Píšeš, že pozoruješ jenom hlen a symptomy, možná ta bazálka by taky něco navíc ukázala. Tak držím pěsti.

@sluckynek Četla jsem část tvého příběhu a loni se přece zadařilo, tak to půjde znovu. Tělo se z toho musí ale dostat. Nejen po fyzické, ale i psychické stránce 😢

biton
1. bře 2019

@hermij jen k tomu hlenu - min. měsíc byl ukázkový bílkový a tento hodně vodnatý (jak kdyby došlo k úniku moči) ale hlavně byla větší chuť na sex....děkuji ale zatím neuvažuji o ničem o čem jste psala a kojit rozhodně sama od sebe nepřestanu....

sluckynek
1. bře 2019

@hermij zadařilo , jen se mi do toho přidalo teď více problémů , po porodu mám nepravidelnou ms, dlouhé cykly , teď zjištěna Štítná žláza 😪 snažím se na to nemyslet moc dobře to nejde no , už bych dala zato cokoliv mít mimčo zdravé pod ❤️

hermij
1. bře 2019

@biton Ten vodnatý je TOP "plodný". Čím mokřejší, vodnatější, tím víc je považován za vrchol hlenového příznaku, takže to je moc dobře 🙂 Já jsem teď ve velkém stresu z práce, takže na svém cyklu vidím, proč se nedaří, ono se to překlene a uklidní. Musíme myslet na sebe a ono to mimi přijde, když budeme v pohodě 🙂 Hodně zdaru 🙂 🤰

biton
1. bře 2019

@hermij to jsem si právě taky myslela a taky byl ten den sex a pak obden...nevím teda ale kdy přesně je ten vodnatý hlen (jak dlouho před ovulaci)? Mám teda nepravidelný cykly - 29, 36 a když jsme se přestali chránit tak přišla po 74 dnech a nyní měl cyklus 27dni (a včera jsem měla hnědý hlen, výtok)

hermij
1. bře 2019

@sluckynek Ta ŠŽ vysvětluje nepravidelnosti. Je důležité ji léčit, aby byla dostatečná suplementace T3, pokud jde o hypothyreózu. Hormony ŠŽ se významně podílí na menstruačním cyklu, který zahrnuje zdravou ovulaci a všechny další hormonální procesy s tím spojené. Dále se významně podílí na trávících procesech, takže může vést k zhoršenému vstřebávání živin. Klíčovým minerálem, kterého se snaž mít dostatek je selen, který běžně nebývá ve vitamínech pro "snažilky", tak zkus doplnit + zkus si něco načíst k bylince jménem Ašvaganda, třeba tě osloví. Nejdřív se musíš dát do pořádku a být zdravá, aby mohlo miminko přijít. Snad brzy ♥

hermij
1. bře 2019

@biton Hnědá = špinění. Nemusí znamenat nic vyloženě špatného. Ten cyklus 27 dní už něco znamenat může kdyby byla nedostatečně dlouhá poovulační fáze potřebná k uhnízdění embrya. Záleží kdy ovuluješ. Pokud třeba až 16. den cyklu, tak to by bylo hraniční pro to uhnizďování. Je dobré si to zjistit pomocí bazálky, ze záznamu se to dá vypočítat.

biton
1. bře 2019

@hermij největší mokro jsem měla 13. a bylo to 2dny (ale to už nebylo tolik a pak jako když utne...nic), takže to je celkem dle mého názoru celkem v pořádku...jj..jasný špinění, jen jsem to chtěla přesně popsat...do toho měření se mi nechce...nedokážu si to ani představit, jak bych se měřila, když dcera vstává pokaždé jinak...

biton
1. bře 2019

@hermij mohu se Vás prosím ještě zeptat, zda to největší ,,mokro,, je v den ovulace či před ní? Příp.jak dlouho před ovulaci? Dekuji

hermij
1. bře 2019

@biton Každá jsme jiná. V Německu na toto provedli velký výzkum a zjistili, že nejčastěji ženy mají bolesti podbřišku den před ovu, ale odchylky byly v průměru plus mínus tři dny kolem ovulace, nejdelší interval byl dokonce 6 dní před ovulací. Podobné výsledky se týkaly i "nejplodnějšího" hlenu a bazální teploty (vzestup teploty den po ovulaci u zhruba 40% žen). Nejlepší je sledovat více znaků plodnosti, abychom si mohly potvrdit, jestli opravdu k ovulaci došlo.

marcelina14
1. bře 2019

Holky, těhulky i netěhulky 🙏🏻 Nějaký tip na únavu? Jsem 7+0 a je to mazec... :( Jsou lepší, ale převládají horší dny. Jsem sama sobě nechutná, ráno se vzbudím a už se nemůžu dočkat, až si s malou půjdeme po obědě lehnout 😓 Jsem schopná usnout pomalu v sedě na sedačce při televizi 🙄 Mám neskutečné výčitky kvůli malé, poslední volné měsíce, kdy si jí můžu naplno užívat a já ,,funguji,, jak zombík 😥 Když jsem čekala malou, tak jsem to tak šílený neměla, tohle je extrém... Byla bych schopná spát snad 20 hodin denně...
Kdy to odezní? Může něco pomoct, potravinové doplňky, vitaminy?

monib66
autor
2. bře 2019

@marcelina14 Mám to jako Ty. Ráno vstanu a nemůžu se dočkat odpoledního spánku. Když se přemluvím jít za den s malým na procházku, je to výkon. Doma se mi ani moc nechce uklízet, tak udržuji jen na oko pořádek 😂 Nevolnosti zatím ustupují, ale že by mi bylo úplně fajn, to se říct nedá. A to jsem dnes 10+1tt

marcelina14
2. bře 2019

@monib66 přesně tak 🙈 Doma jen to nejnutnější... Nevolnosti už teda dorazily taky, ale není to tak hrozné jako ta únava, snad do odezní brzy :( Připadám si jako nějaká líná lemra...

mariej
3. bře 2019

Tak a já jsem 1dc 🙄

lenulinka10
3. bře 2019

@mariej já také 😊

biton
3. bře 2019

@mariej já jsem 3dc ale je to jiné než minule...min.mesic ms silná a trvalá týden, nyní - dneska občas i zašpiním, jasná červená krev (občas jako hlen s krví) a nejdou ze mě žádné sraženiny

mariej
3. bře 2019

@biton dělala sis test?

radullah
3. bře 2019

@biton já mám takhle zvláštní ms už druhý měsíc od biochemka,..přesně jak píšeš, hodně slabá, jen na intimku, jasně červená a bez sraženin...asi nějaká hormonální nerovnováha bych řekla. Beru na to macu, která mi vždycky pomohla, postupně se to zlepšuje, ale děsně pomalu a do práce mám jít už v červnu..uaaaa, potřebuju aby to už vyšlo :D

biton
3. bře 2019

@mariej ne....brala jsem to tak, že MS dorazila

biton
3. bře 2019

@radullah úplně tak slabou jako Vy ji nemám 🙂 ale vždy predtim než MS dorazí, tak mě bolí břicho a teď mě bolelo jen trochu (spíš táhnutí) a jen občas...

klarka36
4. bře 2019

@mariej Jejda to je škoda....já si na výsledek ještě pár dní počkám, dnes 6 DPO.......ale když to vyjde v březnu, budete mít krásný dárek pod stromeček 😍 .....držím palce 😉

klarka36
Autor odpověď smazal
klarka36
14. bře 2019

Tak dneska už 3DC....takže zůstavám snažilkou i pro další měsíc.....všem co jsme tu zůstaly, držím pěsti.....třeba to vyjde v březnu...😎

biton
14. bře 2019

@klarka36 také držím palce ať Vám to vyjde 🙂

radullah
14. bře 2019

@klarka36 ta prava fazolka na nás asi teprve čeká 🙂

elinkav
Autor odpověď smazal
Strana