icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

monib66
autor
26. led 2019

@margaret88 Ahoj, PM byla 21.12.2018. První pozitivní test jsem měla 18.1 což bylo 12 dní po ovulaci 🙂

margaret88
26. led 2019

@monib66 Díky 🙂

hermij
27. led 2019

@margaret88 Od poslední menstruace se vůbec nedá odvíjet, nejdřív bude pozitivní test 10. den po ovulaci a ovulaci můžeš mít 14. den cyklu, stejně jako 30. den cyklu, pokud míváš delší cykly 🙂

margaret88
27. led 2019

@hermij Jasně,je mi to jasný. Mám teď poslední 3m cykly spíš kratší(25-26dnů).Ale jak jsem psala,nijak si ovulaci nehlídám. Nechávám tomu volný průběh.Ani u prvního těhu které se povedlo napoprvé nevím kdy byla. Jen vím že pozitivní TT jsem měla 27DC a to jsem dělala TT určitě pár dnů přes ms.

svetluska5
29. led 2019

Ahoj holky, tak jak jste na tom? Já mám dneska 3. den zpoždění, ale pořád mám strach udělat si TT. Dala jsem si limit nejdřív v pátek... Takže napjatě čekám a doufám 🙂 jinak nějaké příznaky by byly ale to už jsem si taky myslela tolikrát že se snažím tomu neprikladat váhu...

biton
29. led 2019

@svetluska5 dobré ráno, já (ne)čekám MS každým dnem.....u dcery jsem žádné příznaky neměla a nyní mě na dotek hrozně bolí bradavky (ještě kojím, ale žádnou ranku jsem si tam nenašla)....držím palce 🍀

deniskha
29. led 2019

Ahoj holky od prosince se snažíme a Tak to vypadá že se zadarilo v pátek to jdu potvrdit 🙏❤️

svetluska5
29. led 2019

@deniskha Tak to je super, veliká gratulace!!!! Kdy jsi měla takhle krásně pozitivní test?

biton
29. led 2019

@deniskha gratuluju....ať je vše v pořádku

deniskha
29. led 2019

@svetluska5 to bylo devět dní po meškání a tady je to den před a den po očekávané menstruaci 😊

svetluska5
29. led 2019

@deniskha Jee to je bezva... Nejradsibych si hned teď udělala test, ale slíbili jsme si s manželem že počkáme... Chce být u toho

beruchajda
29. led 2019

@svetluska5 Ahoj, moc držím palečky, protože já jsem si taky dala pro TT jako cíl pátek. Dřív jsem neměla odvahu. Bohužel už dnes vím, že k testu ani nedojde. Nad ránem jsem se probudila křečemi a teď už je jasno 😢. Dnes nálada nic moc, ale cílem pro zítřek je lepší nálada a těšení se na další snažení 😉. Zkusím dneska nasadit gynex. Nikdy jsem ho nezkoušela a tak uvidíme. Od září jsem měla jen 3 cykly a ten poslední byl 66 dní a to už mi přijde dost.

svetluska5
29. led 2019

@beruchajda To mě mrzí ☹️ já si právě taky říkala že když to tenhle měsíc nevyjde tak taky zkusím gynex. Já měla na podzim dva cykly a ovulační tak jsem začala brát aspoň kyselinu listovou a od té doby ovulace v pohodě a dokonce se mi posunula z 20. dne na 15. takže se mi prodloužila i lutealni faze

svetluska5
29. led 2019

@svetluska5 * dva cykly anovulacni

beruchajda
29. led 2019

Listovku beru už docela dlouho. Jednou za čas prostřídám výrobce, takže ta mi sama od sebe asi nepomůže 😉 No uvidíme co bude následovat teď. Díky 🍀

svetluska5
29. led 2019

@beruchajda A ty máš takové cykly normální nebo po vysazení HA?

hermij
29. led 2019

@beruchajda Tak se i z té MS těš 🙂 Jde to těžko (zrovna sedím s nahřívacím polštářkem na břiše :D ), ale proces dělohy, kdy vypuzuje sliznici, se podobá kontrakcím. Děloha si je trénuje na budoucí porod 🙂 A taky se hezky očistí od staré výstelky, aby mohla narůst nová peřinka pro mimi ;) Bolesti i křeče se dají různými mechanismy zvládat, ale je dobré si i uvědomit, proč vůbec menstruujeme, že to k něčemu je. A taky jde o znak plodnosti 🙂 Dlouhé cykly samy o sobě nevadí, až na to, že máš méně šancí k početí, než ženy s "měsíčním" cyklem, ale měly by být i ty dlouhé s ovulací. Jak ovu sleduješ? Nepropásla jsi ji? Opravdu byly anovulační? :( Pokud jsi od toho září po vysazení HA, tak klidně zkus Gynex, ale jinak bych spíš doporučila pupalku (vnitřně na lžičku, kvalitní dělá Nobilis a Florihana) a/nebo mateří kašičku (pokud nejsi alergická; buďto přímo od včelaře, anebo v produktech, např. Sarapis Plus+ / jiný ne, Plus+ má nej složení). Gynex obsahuje červený jetel a kontryhel, což jsou estrogenizující bylinky, které často protahují tu předovulační fázi, jindy i blokují ovulaci, pro kterou je potřebná funkce progesteronu (podpoří pupalka či kašička). Načteš tu na koníkovi spoustu recenzí, kde ženám gynex rozhodil cyklus :( Ano, mnohým i pomohl na nějaký konkrétní problém třeba s menstruací, ale u dlouhých cyklů, kde ti jde o podporu ovulace (progesteronu) bych to zrovna neriskovala. Hodně štěstí 🙂

beruchajda
29. led 2019

Po HA. Brala jsem jí dlouho. Nejdříve proto, že když jsem to dostala tak jsem první den byla naprosto nepoužitelná. Pak se stala ochranou před početím a to proto, že bych nemohla jako těhotná pokračovat ve studiu i protože, že ještě nebyl správný čas. Loni na konci srpna jsem dobrala poslední platíčko no a od té doby tři cykly - 51, 41 a 66 dní. Do toho ten první den MS opět stojí za to. Řekla jsem si, že teď to ještě zkusím s gynexem. V dubnu mám jít na prevenci na gyndu, tak do té doby uvidím. Buď se zadaří nebo to budu konzultovat 😉

beruchajda
29. led 2019

@hermij Od druhého cyklu měřím BT takže vím, že ovulace byla😉. Délka LF byla 12 a teď 14 dní, což je ok. Tenhle cyklus jsme, ale moc snažení kolem ovulace neměli, bohužel. Délku cyklu bych byla ještě schopná překousnout i když s ohledem na to, že šance není tak častá to není úplně fajn. Chápu i proces MS i křeče, jen mám problém s tím, že pokud se to vrátí ke stavům před HA., k čemuž je nakročeno mílovými, tak už mě to vyřazuje z chodu běžného života. Sedět v práci a soustředit se když bříško škube a vhání do obličeje pokřivené grimasy tak to mi není příjemné. 😞

margaret88
29. led 2019

@deniskha Moc gratuluji ☺
Ahoj holky.Já ještě nic nevím. MS "očekávám" teď od pátku do úterý což znamená 25-29DC.Ale mám zvláštní pocit že přijde.😕 Příznaky žádný.

svetluska5
29. led 2019

@beruchajda U mě už je to teda nekolik let co jsem vysadila po 10 letech HA, ale pamatuj si že rok jsem neměla normální cyklus a 2x jsem musela na vyvolavacku

biton
29. led 2019

@svetluska5 tak já to asi dostanu....ráno při utírání jsem na papíře měla růžové špinění (výtok) a kousek čerstvé krve.....od té doby sice nic, ale myslím si, že mrcha dorazí (dnes je i cca termín, kdy má dorazit)

svetluska5
29. led 2019

@biton to mě mrzí ☹️ já chodím na záchod pokazdy s obavou, a zatím se mi potvrdilo když jsem toto našla na toaletaku tak to vždy přišlo 😐

biton
29. led 2019

@svetluska5 děkuji....uvidíme, kdy se to pořádně rozjede....já toto vůbec nemám...vždy mám MS hned červenou

balogis
29. led 2019

Všechny zdravím.my se teda vyloženě nesnažíme,ale zároveň se nechranime.mame dceru 9 a půl a syna 1 rok a tři měsíce.Nehlidam nějak zvlášť cyklus, teplotu, ovulaci.nicmene předevčírem byla nechráněná "láska" a včera sem zřejmě měla ovulaci, soudím dle bolesti a podle kalendáře by to i sedělo,tak se obávám,že mě testovací mánie nemine a že budu určitě testovat už 10dpo🙈

monib66
autor
29. led 2019

@deniskha moc gratuluji a přeji ať miminko hezky roste 💕

monib66
autor
29. led 2019

@balogis držím palce, ať najdeš //

monib66
autor
29. led 2019

Holky, druhý den už mi po ránu je na zvracení. Moc doufám, že se miminko dobře vyvíjí a je zdravé, dny mi teď vůbec neutíkají a do kontroly mi zbývá ještě 5 dní.

margaret88
29. led 2019

@monib66 určitě je všechno v pořádku.☺ Joo,po ránu na zvracení,to si dobře pamatuju. 😀 Hlavně zvracení 10min před tím než jsem měla jít do práce.😂

monib66
autor
29. led 2019

@margaret88 😂😂😂 Já u prvního těhotenství zvracela od 8tt do 12tt, jsem zvědavá, zda bude i tohle těhotenství blinkaci 😀

Strana