Snažíme se už rok. Jak se to řeší, když se rok nic neděje?

20. led 2021

Holky uz se rok snazime o miminko a pořád nic 😔 jak sem to ze začátku vůbec neřešila ,tak teď začínám být slušně zoufalá, že to nejde a kdoví, jestli pujde. Dvě děti z prvního vztahu už mám a ty byli hned a s novým přítelem nic😔. Navíc v okolí jsou teď všichni těhotní nebo rodí a nam se furt nedaří. Achjo.. Chtěla jsem se zeptat, chystám se na gyndu a tak by mě zajímalo , jak se to řeší , když uz se rok nic neděje? Bude to semnou gynekoložka nějak řešit? Anonymní z důvodu , že nepotřebuju aby to příbuzní věděli.. Už takhle je to těžký 😞

majili
20. led 2021

Gynekoložka by to řešit měla. Já byla už po půl roce a začala to se mnou taky řešit. Udělala mi hormonální profil a dala žádanku pro přítele na spermiogram. Tímhle se začíná, pak se uvidí.

volodka162
20. led 2021

Určitě za ní zajdi, za to nic nedáš, asi třeba zkusíte clostyl a ovitrelle (nebo jak se to píše, prostě prášky na hezky rostoucí folikuly a pak na ovulaci injekci aby jste se snažili napřesno) a pak se bude třeba řešit dále. Každý doktor má jiný přístup. Já po prvním klukovi další nechtěla slyšet 2 roky, pak rok snažení + prášky, nic, za rok úspěch, ale pak revize, teď přesně po roce od revize a 3 dny jsem našla na testu 2 čárky, takže dalo by se říct, že už se snažím 3 rokem...a výsledek ještě teda nikde. Teď čekám na neschopence co bude, odpočívám, beru x prášků na podporu a modlím se, aby za týden už tam něco viděla, jelikož v pondělí neviděla nic. Jsou to další nervy...takže nečekej, mladý nikdo dlouho není...a já taky nechci mít děti ve 40

lachtanice86
20. led 2021

Tak asi nejrychlejší je spermio chlapa, tvoje folikulometrie a tvůj hormonální profil. Z toho by se vidělo co dál. Ale rozhodně si tam zajdi.

hanca_2005
20. led 2021

Řekni na gyndě, že se rok snažíte a nic. Ona tě pošle na kliniku asistované reprodukce, tam si tě proklepnou i s partnerem. Budou vám dělat krevní testy , to kvůli příbuznosti krve a imunitě atd. A pak samozřejmě spermiogram chlapa a testy , jestli ovuluješ a jak ti fungují vaječníky a jestli nemáš třeba endometriozu a nebo miom na děloze atd. co by mohlo být příčinou neplodnosti. Tam ti řeknou závěr a navrhnou řešení. Tyhle speciální vyšetření dělají tyto kliniky. My jsme čekali 5 let než jsme to začali řešit. Nakonec jsme museli podstoupit umělé oplodnění. Je to běh na dlouhou trat. Takže držím palce

nicol22
20. led 2021

Po roce jsem dostala na gynekologii clostilbegyt. Ten jsme zkoušeli dva cykly. Pak šel manžel na spermiogram, ten vyšel špatně ale ne úplně tragicky, že by nebylo možné přirozeně otěhotnět, navíc jedno dítě už spolu máme. Až po třech letech snažení a jednom potratu jsem se odhodlala objednat do CAR. Tam už to šlo docela rychle, zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy, manžel tam měl spermiogram už v pořádku...tak jsme se pustili do IVF, od října mám za sebou už dva cykly.

lachtanice86
20. led 2021

@hanca_2005 aby ji řekli zda ma nebo nemá endometriozu by musela podstoupit laparku a to určitě nedělají automaticky

kevi1
20. led 2021

@lachtanice86 obcas je vraj endometrioza vidiet aj na utz, ale to je vsetko... presne, laparka to jedine povie na 100%

ema90
20. led 2021

Jak pisou holky. Nejjednodussi je do centra asistovane reprodukce.
Nevim jak jinde, ale v Brne na to zadnou zadanku nepotrebujes a na hodne klinikach delaji zakladni spermiogram a hormonalni profil zdarma. Jen si domluvis termin navstevy po telefonu. Timhle bych zacala, to je zaklad.
Oni vam pak reknou co dal.
Kazdopadne to reste 🙂🍀

kevi1
20. led 2021

@ema90 vraj sa plati ten jeden hormon, ze ho nepreplaca poistovna, inak ak ma klinika zazmluvnene poistovne, tak by to malo byt fakt zdarma, max sa plati sa special sluzby. Ale ten hormon bohuzial platis vsade. A presne, kopu zien si mysli, ze musi mat ziadanku od doktora, to tiez netreba.. ak ma zena podozrenie ze je nieco zle (napriklad ma pocit ze neovuluje a podobne), tak podla mna nie je uplne nutne cakat rok, zbytocne sa potom predlzuje zahajenie liecby. Bohuzial stale panuju famy, ze CAR je len na ziadost, ze je to drahe a podobne. Pritom minimalne zakladne testy nie su nijak drahe, preplaca to az na ten hormon poistovna.

madamas
20. led 2021

Určitě bych v tomto případě začala spermiogramem. Je to nejjednodušší a nejrychlejší vyšetření, ráno spermiogram a odpoledne víte na čem jste.

lachtanice86
20. led 2021

@kevi1 velmi zřídka je tam vidět, vim to, sama ji mam 14let

autor
20. led 2021

Děkuji za odpovědi.. Noo spermio tam jestli chlapa dostanu to nevím 🙁 snazim se to pred ním nijak nehrotit, sex máme obden a do ovulace se prostě trefit musíme. Zatím sem tedy nic nebrala ale četla sem o kyselině listovy? Ze bych s tím začla sama. Na gyndu jdu příští týden a měla bych mít zrovna v tu dobu ovulaci, tak sem zvědavá, co mi řekne.
Já si říkám, že když už dvě děti mám tak snad nebude žádný problém a pujde to a furt nic 😞 kolikrát sem četla, že ženská otěhotněla ale na začátku potratila ale ja ani to ne, za ten rok proste nic a vím to jistě, protože tolik testu, co sem si každý měsíc delala..

ema90
20. led 2021

Pokud mimco chcete, tak by s tim partner nemel mit problem. V dnesni dobe naprosto normalni vec, ze jde muz na spermiogram a dela to hlavne ve svem zajmu.
Snazite se rok, kyselina listova vas nespasi.
To, ze mate dve deti neni zadna zaruka, ze neni problem.
Mne s byvalym partnerem neslo otehotnet pres dva roky. Se soucasnym partnerem jsem otehotnela hned, jak jsme si rekli, ze chceme dite.
Proste bych to ve vasem pripade urcite neodkladala.
Akorat budete vyhazovat penize za ruzny preparaty. Je potreba nasadit cilenou lecbu.
Nemusi to byt hned umele oplodneni, ale pokud partnerovi vyjde spatny spermiogram, tak mu lekar nasadi leky pro nej odpovidajici.
Kupovat neco jen tak od oka na netu mi prijde plytvani penez.

A jen tedy jeste dodam, ze bez spermiogramu partnera se tezko nekam pohnete.
Musite to resit spolu, a ne jen vy sama.
Byva celkem casty problem u muze, prave v tom spermiogramu.

kevi1
20. led 2021

Uprimne, to asi manzel moc dieta dalsie nechce, ak nie je ani ochotny ist na spermiogram... moj manzel sa tam vybral sam po 3 neuspesnych cykloch, ze fakt rok cakat nebude aby zistil, ci mu tie mrsky funguju. Vraj tych patsto korun na to da, ze dal aj za vacsie blbosti. Nakoniec to mal zdarma na mna a este k tomu hovoril, ze si oddychol od prace a porno tam maju vraj kvalitne :D :D takze taka super dopoludnajsia hodinova pauza, lepsie jak management meeting. Nic na tom nie je, nechapem preco s tym chlapi maju problemy....

hanca_2005
20. led 2021

@lachtanice86 mě to diagnostikovali bez laparky, přesně jak tu bylo zmíněno podle UTZ.

klokanka31
20. led 2021

To záleží jen na tobě jestli se to bude řešit... Já nemohla otěhotnět 12 let, ale řešit jsem to nechtěla, takže ani doktorka do mě nic nehustila.

hanca_2005
20. led 2021

to zase až taková pravda není , že když máš 2 děti jen se otřeš o trenky tak 3 tí přece musí jít... znám příklad z mého velmi blízkého okolí kde první dítě bylo raz dva a na druhé už čekají bez IVF 5 let a nic.. zrození nového života je zázrak mezi nebem a zemí. A i když lékaři někdy říkají , že dva lidé nemají žádný zdravotní problém mít děti tak stejně je nemají, a pak někomu řeknou, že dítě mít nikdy nebude a buch a je to ... a já osobně měla první dítě po IVF - dle doktorů jsem byla bez ovulace, jeden vaječník K.O. endometrioza a v děloze miom jak pomeranč , kde mi doktoři nadávali šanci na donošení dítěte.... manžel spermiogram no děs ... první dítě jsem donosila až přenášela vůbec se mu ven nechtělo a druhé dítě jsme splodili za pár měsíců po porodu přirozeně , samozřejmě jsme se nechránili proč taky jak velké to bylo překvapení. Dle doktorů jsme to přirozeně neměli šanci splodit. No a dnes má cácorka 3 roky. 🙂 , byla jsem smířená s tím , že budu mít jen jedno vymodlené dítě a byla jsem ráda, že je zdravé a vše dobře dopadlo. IVF není procházka růžovým sadem. Injekce do břicha každý den už nevím jak dlouho třeba 7 dní které si budeš píchat sama , odběr vajíček a pak strach kolik z nich se vyvine do stádia až k potřebnému přenosu. Nám z 9 ti vajíček zbyli 2 které byly vhodné k přenosu, kdyby se toto nepovedlo tak mě čekalo pumpování hormonů do těla a injekce znovu a znovu odběr vajíček pod narkozou... splodit dítě pod tímto tlakem je fakt mazec a všechny holky , které to zvládnou a nebo to podstoupí několikrát pro alspon jedno dítě jsou HRDINKY !!! A tobě držím palce aby jsi nic takového nemusela podstoupit. Věřím, že to chce jen čas a miminko si k tobě cestu najde. A pokud to bude obrovské přáni i pro tvého manžela , tak pak to s tebou podstoupí a bude ti největší oporou , kterou budeš potřebovat...

marketanova
30. led 2021

No, u nás už řešíme kliniku a taky chceme něco změnit. Nedaří se nám a já propadám depresem..