icon

Snižují lubrigační gély šanci otěhotnět?

tygrous
2. dub 2009

Holky, jaké máte zkušenosti s používáním lubrikačních gelů a následném otěhotnění? V jedné diskuzi jsem tu našla, že gely díky nižšímu pH (aby nenarušovaly přirozené prostředí v pochvě) vadí spermiím (které naopak k přežití potřebují vyšší pH)...a tudíž snižují šanci otěhotnět...

Strana
z2
len
14. dub 2009

Jo, tak to naprostý souhlas, že výzkumy nebyly (a asi ani nebudou), protože není důvod je dělat 🙂 A jasně, souhlas i s tím doktorem... Spíš jsem tu měla pocit, že se tak obecně řeší, že by někdo rád otěhotněl, zkouší to pár měsíců, zatím nijak neplaší, jen tak přemýšlí, zda-li v tom ten gel nehraje roli... Mimochodem, my jsme idiopati, co jim to nejde bez gelu 🙂

flyangel
14. dub 2009

len, som rada ze sme sa pochopili 😉

tygrous
autor
14. dub 2009

Jee, holky, nehádejte se tady 😉 Len to pochopila správně, tuhle diskuzi jsem založila přesně z toho důvodu, jak napsala (akorát že jsme se snažili právě první měsíc) - pracuju ve zdravotnictví a medicínské a jim blízké otázky mě prostě zajímají také z profesionálního hlediska, tak jsem chtěla zjistit vaše názory a informace...

flyangel
14. dub 2009

tygrous ja tiez pracujem v zdravotníctve takze ja viem svoje tiež 😉 a my sme sa nehadali len sme si vysvetlili urcite veci 😉

len
14. dub 2009

Tak tak 🙂

Tygrous, takže napoprvý, jo? 😀 No, někdo holt ty statistiky držet nahoře musí, když já je tak úspěšně táhnu ke dnu 😀

flyangel
14. dub 2009

tygrous to je super ze sa hned zadarilo 😉

tygrous
autor
14. dub 2009

len: jojo, napoprve😉 Vubec jsem to necekala, je nam s manzou 29, ja mam navic myom na deloze, tak ted jen doufam, ze se embryoko udrzi a myom nebude zlobit jako nezlobil do ted...Uz bych chtela jit k Dr.,aby mi to potvrdil a rekl,ze je vse ok, ale jeste je fakt brzo. Jo, ale asi jsem se trochu pricinila, protoze jsem nasadila vsechny zbrane (mereni BT a ovutesty),abychom se trefili do toho spravneho dne 😉

tygrous
autor
14. dub 2009

flyangel: A co presene delas? Ja v lekarne 😉

flyangel
14. dub 2009

ja pracujem v nemocnici ako zdr sestra na gynekologii a porodnictve 😉 myom ved ten mam aj ja a to uz od 19tich...a aky je velky?tygrous...noo myslim ze skoro to nie je pretoze treba vzdy zavcasu diagnostikovat ci to nie je mimomaternicové tehotenstvo...cim skor tym lepsie..ja keby som mala na tehu teste // hned by som sla 😉

jerryjanka
14. dub 2009

ahojte
no ja som čitala viacero člankov o tom ako aj ked nie je gel spermicídny tak ked ich nezabije tak ich minimalne velmi spomalí a deformuje. preto sme lubrikačny gel vyhodili. no to sa niekedy nedalo existovať. tak som si kupila špecialny gel - vola sa pre seed - je strašne drahý ale je super - musim povedať že najlepší aky sme kedy skusili - dlho vydrží, nemôžem kriveho slova povedať. a som si ista že spermiam nič nerobí - boli sme s nim na teste v care 🙂 takže to mam z prvej ruky a teda sama na sebe a na manželovych spermiach vyskušane. 😉

strouzek
14. dub 2009

no my používáme nějaký johnson and johnson KY jelly, je prý založený na vodě a prej ho používám doktoři, je moc dobrej. 😉
micham s tím svěděním jsem to měla taky, vyzkoušela jsem jich asi 5 druhů a vždycky špatné až ten johnson mi sedl a neštípe ani manžu😉

jerryjanka
14. dub 2009

strouzek - taktiež znižuje ph - ale ty nie si snažilka asi že? takže tebe to zatial vadiť nemusi.

strouzek
14. dub 2009

jerry já jsem snažilka, no doufám že to tak zase moc neva 😕 snažím se tam dávat jen kapičku, předtím jsem používala mnohem víc a normálně jsem otěhu

tygrous
autor
14. dub 2009

flyangel: Muj Dr. mi rekl pri preventivce pred 2 mesicema, ze mam prijit tak 14 dni po vynechani menstr... No dobre, zitra se k nemu objednam😉 Myom mi zjistili pred 2 lety a je velky 3x3,5cm a vyklenuje se z delohy ven, takze by teoreticky nemel vadit. Navic se za ty dva roky vubec nezmenil. Pry muze v tehu i zmizet, to by bylo fajn 😉

Jerryjanka: A kolik ten gel stoji?

jerryjanka
14. dub 2009

aha - no ja fakt neviem - len som čitala nejake članky - nie jeden lebo som sa o to dosť zaujimala
no a tento čo mame teraz som skusila dať aj pred testom na protilatky proti spermiam z hlienu z krčka maternice a ten dopadol super - takže viem že ten čo mame naozaj spermie neovplyvnuje...

strouzek
14. dub 2009

já si myslím že trocha neva,ten co používám je fajn a je založený na vodě. předtím jsem používala olejový a normálně jsem otěhu. podle mě jsou nejhorší ty voňavé barevné, u těch bych snad i věřila že snižují plodnost ale u těch čirých si to nemyslím

jerryjanka
14. dub 2009

no to fakt neviem - to by som musela isť na test s inym gelom. nie s tym čo mam - len hovorim čo si myslim a čo som si naštudovala.

flyangel
14. dub 2009

jerry janka...noo tak to moze byt ze spomaluje spermijky lebo tazko sa im v tom hybe ale ak uz obcas pouzijeme tak vazne len kvapku,pre lepsie preniknutie 😉 jerryjanka a je to fajn ze ste si to dali otestovat 😉
tygrous a ja mam asi 1x1,5cm a tiez zatial je to neaktivny myom...a v tehu to moze robit problemy..hrozi potrat a predcasny porod...urcite to nenechaj bez dozoru...problem moze nastat ak sa mimi uhniezdi pod myomom a pri rasne nan moze myom tlacit ☹

deenakee
14. dub 2009

No já mám Gyntima gel. A právě jsem se dočítala, že je antibakteriálný. V tom přípdě podle mě může být aj spermicidný, poněvadž bakterie se od spermií moc neliší. Co myslíte?

flyangel
14. dub 2009

deenakee...gyntima gél je dobry kvoli tomu ze dezinfikuje posvu a predchadza mykoze...ale spermicidny nie je...takze ich nezabija ale moze byt ze ich spomaluje ako sme tu pisali 😉

amallie
14. dub 2009

já otěhotněla s femigelem od australian bodycare 😉

flyangel
14. dub 2009

a teraz si tehu ameliie?

amallie
14. dub 2009

flyangel: ano

flyangel
14. dub 2009

noo tak blahozelam..a ktory si tt?lebo to nemas zaznacene

amallie
14. dub 2009

8TT, označím časem 😉

jen píšu, že femigel jde 😉 😉 😉 a to jsem si ho tam namatlala kilometr

flyangel
14. dub 2009

super tak drzim palceky aby si mala zdrave mimco a bezproblemove tehulkovanie 😀 😉 nuz a ja verim ze ten gel vela neovplyvni 😉

lucifuk321
21. kvě 2009

jerryjanka ...ako sa presne vola ten gel, ktory pouzivate? a kde ste ho kupili?

dik.

L.

zuzzka1
21. lis 2009

Ahoj kočky, mám na predaj spomínaný gél, už ho nepotrebujeme 😀 ak by mal niekto záujem, nakuk:
https://www.modrykonik.sk/bazar/show_entry.php?...

adikbs
5. kvě 2013

ahojky,slyšela jsem že gely škodí,ale ten gel pre-seed je na udržení spermií...má někdo zkušenosti???? užitečný? nebo jen tahají z nás peníze?dik 🙂

Strana
z2