icon

Špatný spermiogram, co dál?

lory303
4. únor 2017

Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.

Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.

Strana
z9
upuska
6. únor 2017

@lory303 tak pak dej vědět, co ti pověděl, držím palce, ať to trefíte 😉🍀

lory303
autor
6. únor 2017

@upuska dekuji 🙂 dam vedet 🙂

sonisek
6. únor 2017

Ahoj, to je super zalozena diskuze... tak u nas zjisteno oligoasthenozoospermie - snizeny celkovy pocet spermii a snizena pohyblivost spermii...koncentrace 5mil, pohyblivych 20%, progresivni pohyblivost 0%, nonprogresivni 20%. morfologie - normalni tvar spermii. Dva mesice bral Fertilan, ted bere Folandrol a ja Inositol ...zatim nic. Na zacatku brezna jdem na kontrolni spermio. A cekala jsem na dalsi vysledky, ze pujdu k dr., ale asi se objednam rovnou, at vidi vysledky. a pripadne se zeptame rovnou v centru. Stale si rikam, ze treba se zrovna zadari? A ono stale nic...asi mi uz hrabe a jsem z toho nervni... Prvni ditko mam s ex a to bylo hned po vysazeni antikoncepce... Tak uvidime a verim stale v lepsi zitrky...A treba po minulem spermiu nam doporucili i vysetreni na urologii a tam teda nic nenasli a navic urolog rekl nazor, ze brani podpurnych vitaminu nema moc vliv. A dr. na spermiu zas rekl, ze je problem, ze manzel je svářeč....urolog zase řekl, že to vliv nemá...a ted komu věřit, ze :(
Drzim vsem palecky 🙂

lory303
autor
6. únor 2017

@sonisek ahojky, jak dlouho se snazite o mimi? My zacaly 8.mesic a beru clostibelgyt, duphaston a zitra jdu pichnout pregnyl. Taky beres nejake hormony? Kdyz se do dvou mesicu nezadari, chci IUI. Drzim palce 🙂

upuska
6. únor 2017

@lory303 na co se picha ten pregnyl?

sonisek
7. únor 2017

V srpnu to byly 2 roky,co jsem přestala brát antikoncepci..My tomu nechávali volný průběh,neměřila jsem teplotu,nesledovala ovulaci...A někdy vloni na jaře jsem byla 2x u mudry a vždy jsem měla před ovu,nebo těsně po ní...Takže doporučila spermio,když já jsem asi v pořádku. Ale ten můj na spermio nechtěl,ale nakonec po půl roce jsme šli...Počkáme do dalšího spermio a pak začneme řešit,není na co čekat...To jsme si říkali,až po létě,až po svatbě...A doufala jsem a věřila...

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska aby ti dr.přesně stanovila ovulaci a ty měla větší šanci se do ovulky přesně trefit. Když nad tím tak premýšlím, tak pokud má někdo špatné vysledky spermiogramu - jako muj pritel, tak je dulezite ovulaci presne naplanovat.

lory303
autor
7. únor 2017

@sonisek a uz mate termin na dalsi spermio?

upuska
7. únor 2017

@lory303 jojo, to si právě taky řikam, že to chce naplánovat, co nejpřesněji..abychom zbytečně neplýtvali spermoušema 😀 do teď jsem si řikala, že když se posnažíme obden, tak se do ovulace trefíme..ale teď se bojim, aby spermoušové stihli dozrát a nebo aby vůbec do toho druhého dne vydrželi..

lory303
autor
7. únor 2017

@lory303 tak mame další kontrolu v centru 10.3. kde se dozvíme výsledky z krve, ale na spermio asi az v dubnu. To bych chtěla i podstoupit to IUI.

upuska
7. únor 2017

@lory303 tobě dneska jen píchli tu injekci a nebo tu Mudr udělal i ultrazvuk?

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska No právě. Folikul muze prasknout, když spíš, takže napalanovat to jde fakt tezko :-/ proto chci tu injekci, at to je presnejsi... me ji doporučila dr.v centru.

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska udělá mi i ultrazvuk, aby videla jak jsou folikuly velke. V patek mel jedne 14mm a dva 13mm, takže dnes už by měli mít kolem 20mm, takže idealni doba na prasknutí, jen doufam, že nepraskly v noci, protoze vzdy pred ovulku me boli bricho a od rana me neboli nic a to mam vzdy az po prasknuti :-/

upuska
7. únor 2017

@lory303 jo, ty jsi tam ještě nebyla..v kolik jdeš? já myslela, že už to máš za sebou

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska nn.ještě nebyla, jdu až odpoledne v 16:30.

upuska
7. únor 2017

@lory303 áha, tak snad nepopraskaly..ale vy jste to pojistili, tak by se asi zas tak moc nestalo 😉...já jsem byla na utz 13.DC a folik měl asi 11mm a 16.DC už měl 23mm..ty jdeš ještě ve větším časovém rozsahu, tak jsem zvědavá..

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska ja měla 14mm 9DC a dnes jsem 13DC. Ty jo tak tobe tedy rychle rostou. Kdosi mi psal ze rostou 2mm za den, takze jsem si rikala, ze dnes by mely mit 20-22mm.. ale tak pokud i me rostou tak rychle, tak to uz fakt praskly :-/

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska nevis kolik maji tesne pred prasnutím?

upuska
7. únor 2017

@lory303 to přesně nevim, ale asi kolem těch 20mm

sonisek
7. únor 2017

Holky,teda vy jste informované 🙂 To já vůbec třeba nevim,kolik mají mít apod...
Na spermio jdem 3.3. Tak to už bude skoro zachvili...Ale teď jsem v půlce ms,tak by byla sranda,kdyby se zrovna povedlo teďka a ne spermio nejít 😀

lory303
autor
7. únor 2017

@sonisek my byli 3.2. a znovu jdeme 10.3. 🙂 to by bylo super, kdyby se vám to povedlo a nemuseli by jste tam 🙂

sonisek
7. únor 2017

Manza byl 3.11. a ze ma brát vitamíny a po 3m přijít na kontrolu. Tak k mé dr.zajdu až po tom druhém spermiu,ať víme...

A ty máš ovu? Cos zjistila?

lory303
autor
7. únor 2017

Holky, jsem totalne nas*ana!!! byla jsem u moji dr.a vubec nic mi nerekla, ani na spermiogram, ani na nizkou slinici. Navic mi nedokazala rict, zda je 20mm folikul nebo cysta, prej to nepozna... pregnyl mi nepichla! napsala mi recept at si ho vyzvednu a za dva dny dojdu pichnout, ale prej je to zbytecne.... vubec nevim co si mam myslet. Víte co mi rekla? ze když pujdu na inseminaci, tak se urcite nepovede, tak me poslou rovnou na IVF a nebo druha moznost, ze do te doby nez otehnotnim budu mit jineho pritele :-O chapete to??? jak tohle muze rict? prej jednou se mi povede otehotnet, jednou? hm.super odpoved.. zitra jdu volat jine gynekolozce, ale nevim zda me tak na rychlo vezme ☹ poradte mi co mam delat. Zacala me navic strasit, ze IVF je bolestive, ze me to vyradi uplne ze zivota... Sla jsem tam uplne na nic. Pregnyl mi nepichla, na nizkou sliznici mi nic nerekla a ke spermiogramu se vyjadrila pouze, ze neni vyloucene mit prirozene miminko...

lory303
autor
7. únor 2017

Myslite si, že jako doktorka nerozezna cystu od folikulu?? je to normalni?

sonisek
7. únor 2017

Změnila bych doktorku !!! To je nějaká kráva,ne?
Jako já nevím jak hodně je to k nerozeznání :( třeba najdeš lepší dr. ;)

upuska
7. únor 2017

@lory303 no, tak to nestačim zírat?! v pátek jsi byla u ní nebo jinde? a řekla ti proč je ten pregnyl zbytečný?

sonisek
7. únor 2017

Ježíš a ty kecy,že iui nevyjde...A že tě ivf vyřadí ?? Jeeezis,proč jako...

lory303
autor
7. únor 2017

@upuska v patek jsem byla u jine. Primo v centru na neplodnost a dnes u moji gyn.zitra si najdu novou. Jen holky nevim kdy mam mit s pritelem tuleni kdyz ta cysta/folikul dnes maji 20mm?

sonisek
7. únor 2017

@lory303 tak to třeba já vůbec netuším... A nezkoušel asi to vygooglit?

upuska
7. únor 2017

@lory303 asi bych se potulila dneska..a nemůžeš zatím chodit k doktorce v tom centru? Zítra bych ji zavolala a řekla jí, jak jsi dneska pořídila..Přístup te tvé je fakt drsnej..na pregnyl se vyprdni, říkala jsi, že ovulaci máš pravidelnou, tak léky neřeš..nic to ale nemění na tom, že mlela kraviny o IVF a změně přítele.. Co to jako má být?! Samozřejmě, že je to pro tělo i psychiku velká zátěž, ale určitě to nikoho ne vyřazuje ze života.. Možná tě chtěla povzbudit, že to půjde přirozeně.. Držím moc palce, ať to klapne 👍🍀

Strana
z9