Špatný spermiogram, co dál?
Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.
Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.
@marion2017 co presne je prosim ta laparoskopie? Je to bolestive? Dela to primo gynekolog?
Jinak holky, ted jsem dostala injekci pregnylu. Folikul ma 22mm. Za jak dlouho od pichnuti pregnylu ma byt sex? Jinak myslite, ze nebylo uz pozde to pichnuti, kdyz uz na 22mm?
Laparka se dělá pod narkózou? Takže asi dr.to normos neudělá,ne?
Já nikdy pod narkózou nebyla ( jen jako půlroční 😀 ),tak se jí docela bojím,kdyby mi to čekalo.
@lory303 no bohužel ne..Brala sem asi 3 balení clostillu vždy s měsíční pauzou takže skoro rok😑😐 ale myslím že to bylo i tím, že sem brala 12 let v kuse antikoncepci...A pak mi nedozravala vajíčka natolik aby byla schopná oplodnění...Jinak spermiogram máme doma... Napíšu ti SZ chceš???
Muj si taky sprchuje kulky studenou vodou😀🙏
@lory303 Naše zkušenost - rok jsme se snažili o mimi, výsledek ze spermiogramu zněl astenoteratozoospermie, šance na otěhotnění 8%, já kvůli nadváze neovulacni cykly,nepravidelná MS. Nejdřív jsem zhubla 13 kg, nepila alkohol, jedla zdravě atd., manžel přestal nosit slipy. Po 2 měsících od této změny jsme se objednali do CARu a tam už jsem přijela těhotná... Takže nám jen pogratulovali a jeli jsme domů... Druhe mimco se nám pak uz povedlo na první ránu...🙂 Mám znameho, který měl 2% sanci na otěhotnění a má 2 kluky přirozenou cestou.
@hnousetka můžu se zeptat na váhu? Já taky nejsem hubenoura,ale dr.mi řekla,že u nás problém nebude v mé váze... 🙂
Možná by to chtělo jíst víc zdrave,ale jaksi my jsme asi líný...Ale tak zeleninu ovoce kupuju už jen kvůli malýmu,ale kdyby mi to tak někdo taky nakrájel a dal až pod nos 😀
A spíš se těším až bude vše zas domaci a ne dovezene...
@lory303 vid,to se dobře poslouchá ;)
@sonisek no tenkrát jsem zhubla z 96 na 83, takže jsem měla opravdu hodně...celkově asi pomohlo to, že jsem změnila životní styl, přestala jsem se na to mimčo soustředit a vlítla jsem do toho. Tenkrát jsme s manželem měli sex jen jednou za ten měsíc, protože byl pryč a byli jsme nemocní, takže přesně víme, kdy se to povedlo...🙂
No tak je vidět jak jsme každá rozdílná a na váze až tak asi nezáleží... Mně teda dr říkala,že ji nepřijde,že bych měla být nějaká tlustá a navíc kolikrát tlustější otěhotni raz dva...
Jsem dojela z prace a mám dost...Tak tu relaxuju s magickém,muffinkama a dítko mi tu čte 🙂
Relaxuju s kafickem.... Ten mobil si to píše jak chce 😀
A jak snasi vaši chlapi,že je problém u nich? Nám dr.rekl,že vlastně spermie se každé 3m obnovují,takze ten můj doufá,že teď to dopadne líp...Ale jako nehrouti se z toho a stále věří,že to vyjde normálně...
Tak to máš asi ovulku ;)
@sonisek
@lory303 samozřejmě, ne vždy to musi být způsobené nadváhou, jen jsem napsala, co pomohlo u mě...já přibrala hodně rychle a rozhazel se mi cely cyklus ( ale taky znám tlustší holky, co otehotnely hned). Proste se mi osvědčilo, že někdy stačí jen něco změnit u sebe, nakonec jsme nepotřebovali ani pomoc odborníků...
@lory303 nechci tė zklamat, ale teď je zbytečný ovu test, ovu mít můžeš diky pregnylu, ale i kdybys ji neměla, tak ti to zřejmě tohle ukáže...

@upuska ta tvoje kamoska fakt nevi o cem mluvi🙄 takove rady milujuu😨