Špatný spermiogram, co dál?
Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.
Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.
@marion2017 ja si to myslela 🙄 ted jen cekat, zda mi dorazi MS nebo ne. Keez by nedorazila 🙏
@lory303 není zač ... já právě ten článek schválně napsala, že to třeba pomůže i jiným.... serfovala po různých stránkách a hledala ... takže z toho vznikl tento šílený mix... něco bral ráno , něco večer .... něco na střídačku , vitamínové lentilky a na to, že jsme to měla taky dost špatný , tak jsme na ten test hlěděli oba ... no doslova zázrak , protože jsme se snažili taky hrozně dlouho cca něco málo přes rok , počůraných ovulačních testů ..., nakoupen i https://www.otehotnet.cz/e-shop/podpora-plodnos... ... jenže bez úspěchu , bodeť , když nakonec nebyl problém u mě ... tak ti přeji hodně štěstí 🙂
@lory303 asi ji mas, jen říkám, ze test ti to Pregnylem ukáže vždy. Rys psala, ze problém nemáš, a tak bys ji měla mít -na to ro je. Ale me nepraskly vajíčka a po P jsem měla dálnice i tři dny a pak se zjistilo, ze nepraskly a byly to cysty.
@marion2017 a ty cysty samy odesly nebo jsi je necim lecila?
Tak jsem dneska koupila mému muži Selzink a sobě ovu testy ;)
Manžel měl také špatný, pomalé spermie, šance přirozeně otěhotnět o ničem. Doktorka nám rovnou řekla, že to vidí na 1. úroveň umělého oplodnění. Dohodly jsme se ale, že to půl rok zkusíme, užívala jsem tehdy už i těhu vitamíny od Panacea. No a po vysazení antiko jsem byla do 2 měsíců těhotná 😉 Takže zkoušejte bez ohledu na výsledky a zbytecne nepanikařte 😉
@sonisek Ovu testy jsou k ničemu. Dělala jsem je pořád a nikdy ovulaci neukázaly a přesto jsem během 2 měsíců otěhotněla. Jsou to vyhozené peníze. Mnohem jistější je měřit teplotu 😉
@kusanagi87 manžel něco užíval? A na spermio šel preventivně nebo proč, když jste počali takhle rychle?
@upuska Užíval, Karnitin a ještě cosi http://m.noventis.cz/ Doporučila to gynekoložka. On má v mládí POZDĚ operovanou variokokelu, což prý většinou vede k neplodnosti, když se to rychle nevyřeší. Říkala jsem to doktorce a ta nás hned poslala na spermio, ať víme, na čem jsme. I manžel byl nervózní, ptž věděl, že tento problém může nastat, tak jsme pak aspoň věděli, co a jak.
@kusanagi87 jo takhle..tak ale super, že se vám takhle zadařilo 😉
@upuska a ještě užíval Rhodiolu 🙂 a já FemPlus od Panacea na srovnání cyklu po 8 letech antiko. Plánovali jsme, že na svatbu už bych mohla být tehule a ono to fakt těsně před vyšlo 😃 Také se vám to bez problémů podaří 😉
@upuska ahooj, tak to je super 🙂 ja podle utv mela ovulku 15DC. Dnes jsem 24DC - 9DPO a MS ne/ocekavam bud 25DC zitra podle minuleho mesice a nebo jak ji bezne myvam 28DC coz by bylo ve stredu. Jak se jinak citis? Ja citim bricho a vajecniky jako pred MS. Teplota se mi zatim drzi nahore.
Ahojky,tak já dnes 15dc a ovu byla asi st nebo ct,měla jsem výtok a podbřišek vlevo bolel jak na ms. Dítko od středy u babí na prázdninach,tak jsme měli klídek. Kéž by...
A ani jsem ty ovu testy nevytáhla,díky práci nebyl ani čas...
@kusanagi87 můžu se ještě zeptat, kolik času u vás uplynulo od spermiogramu do otěhotnění?
@upuska cca 4 měšce, ptž jsem antiko vysadila 2 měsíce po spermiogramu a do dalších 2 měsíců sw to povedlo. Ale já jsem byla bytostně přesvědčena, že to prostě vyjde 😊
@kusanagi87 no, mně to přesvědčení nějak chybí ☹
Holky,tak kamarádka,která v květnu potratila ( snažili se taky dlouho),tak je těhotná...A mě to zas nějak nakrklo.... :( Moc jí to přeju,ale....
Kolikrát mám pocit,že se na Mimi ani netěším,jak to nejde...Malýmu je 8 a už je dost samostatny a teď zas bude mimi,který nás bude potřebovat a my jsme defacto teď pořád v rozletu. Malej pořád někde na víkendy,ať už k našim,k tátovi,k druhé babi,a my do kina,divadla,na veceri nebo se jen tak doma válet... No nic,ono mě to přemýšlení zase přejde 😀

@lory303 ahoj, nečetla jsem tedy všechny příspěvky- krom tvého titulního posílám co pomohlo nám.... tak třeba pomůže taky ... https://www.modrykonik.cz/blog/ewinka64/article/spatny-spermiogram-a5zg9q/
hodně štěstí ... 🙂