icon

Špatný spermiogram, co dál?

lory303
4. únor 2017

Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.

Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.

Strana
z9
ewinka64
11. únor 2017

@lory303 ahoj, nečetla jsem tedy všechny příspěvky- krom tvého titulního posílám co pomohlo nám.... tak třeba pomůže taky ... https://www.modrykonik.cz/blog/ewinka64/article/spatny-spermiogram-a5zg9q/

hodně štěstí ... 🙂

lory303
autor
11. únor 2017

@marion2017 ja si to myslela 🙄 ted jen cekat, zda mi dorazi MS nebo ne. Keez by nedorazila 🙏

lory303
autor
11. únor 2017

@ewinka64 jeee, dekuji. Jdu na to 🙂

ewinka64
11. únor 2017

@lory303 není zač ... já právě ten článek schválně napsala, že to třeba pomůže i jiným.... serfovala po různých stránkách a hledala ... takže z toho vznikl tento šílený mix... něco bral ráno , něco večer .... něco na střídačku , vitamínové lentilky a na to, že jsme to měla taky dost špatný , tak jsme na ten test hlěděli oba ... no doslova zázrak , protože jsme se snažili taky hrozně dlouho cca něco málo přes rok , počůraných ovulačních testů ..., nakoupen i https://www.otehotnet.cz/e-shop/podpora-plodnos... ... jenže bez úspěchu , bodeť , když nakonec nebyl problém u mě ... tak ti přeji hodně štěstí 🙂

uzivatelkapetra
Odpověď byla odstraněná
lory303
autor
11. únor 2017

@ewinka64 a kdyz sis delala ovu testy, tak byly nekdy pozitivni? Me folikuly rostou, ale ovu test nikdy nemam pozitivni ☹

ewinka64
11. únor 2017

@lory303 ju , vycházely, i když třeba někdy ne -ono to strašně kolísá- přes den , jsem si to vždy počítala , i když můj to měl spočítaný lépe jak já teda :DD . Nic jiného tedy na tu ovulaci jsem nezkoušla- třeba jako měření

marion2017
11. únor 2017

@lory303 asi ji mas, jen říkám, ze test ti to Pregnylem ukáže vždy. Rys psala, ze problém nemáš, a tak bys ji měla mít -na to ro je. Ale me nepraskly vajíčka a po P jsem měla dálnice i tři dny a pak se zjistilo, ze nepraskly a byly to cysty.

lory303
autor
11. únor 2017

@marion2017 a ty cysty samy odesly nebo jsi je necim lecila?

sonisek
11. únor 2017

Tak jsem dneska koupila mému muži Selzink a sobě ovu testy ;)

lory303
autor
12. únor 2017

@sonisek ja fertiplan plus 🙂 stal sice 1300kc, ale vyborne recenze.

upuska
18. únor 2017

@lory303 ahoj 😉 tak jak? Já jsem 17.DC, ve ČT ultrazvuk potvrdil, že ovulka proběhla, zřejmě už 13. DC, dřív než jindy, ale potulili jsme se, tak uvidíme, co z toho vzejde 😇😈

kusanagi87
18. únor 2017

Manžel měl také špatný, pomalé spermie, šance přirozeně otěhotnět o ničem. Doktorka nám rovnou řekla, že to vidí na 1. úroveň umělého oplodnění. Dohodly jsme se ale, že to půl rok zkusíme, užívala jsem tehdy už i těhu vitamíny od Panacea. No a po vysazení antiko jsem byla do 2 měsíců těhotná 😉 Takže zkoušejte bez ohledu na výsledky a zbytecne nepanikařte 😉

kusanagi87
18. únor 2017

@sonisek Ovu testy jsou k ničemu. Dělala jsem je pořád a nikdy ovulaci neukázaly a přesto jsem během 2 měsíců otěhotněla. Jsou to vyhozené peníze. Mnohem jistější je měřit teplotu 😉

upuska
18. únor 2017

@kusanagi87 manžel něco užíval? A na spermio šel preventivně nebo proč, když jste počali takhle rychle?

kusanagi87
18. únor 2017

@upuska Užíval, Karnitin a ještě cosi http://m.noventis.cz/ Doporučila to gynekoložka. On má v mládí POZDĚ operovanou variokokelu, což prý většinou vede k neplodnosti, když se to rychle nevyřeší. Říkala jsem to doktorce a ta nás hned poslala na spermio, ať víme, na čem jsme. I manžel byl nervózní, ptž věděl, že tento problém může nastat, tak jsme pak aspoň věděli, co a jak.

upuska
18. únor 2017

@kusanagi87 jo takhle..tak ale super, že se vám takhle zadařilo 😉

kusanagi87
18. únor 2017

@upuska a ještě užíval Rhodiolu 🙂 a já FemPlus od Panacea na srovnání cyklu po 8 letech antiko. Plánovali jsme, že na svatbu už bych mohla být tehule a ono to fakt těsně před vyšlo 😃 Také se vám to bez problémů podaří 😉

lory303
autor
18. únor 2017

@upuska ahooj, tak to je super 🙂 ja podle utv mela ovulku 15DC. Dnes jsem 24DC - 9DPO a MS ne/ocekavam bud 25DC zitra podle minuleho mesice a nebo jak ji bezne myvam 28DC coz by bylo ve stredu. Jak se jinak citis? Ja citim bricho a vajecniky jako pred MS. Teplota se mi zatim drzi nahore.

upuska
18. únor 2017

@lory303 tak držím palce 😉 mně neni vůbec nic, ani při ovu jsem nic necítila.. Jsem tentokrát v klidu, až se divim..MS čekám až 28.2. Ale může dorazit dřív, protože i ovu byla dřív

sonisek
18. únor 2017

Ahojky,tak já dnes 15dc a ovu byla asi st nebo ct,měla jsem výtok a podbřišek vlevo bolel jak na ms. Dítko od středy u babí na prázdninach,tak jsme měli klídek. Kéž by...

sonisek
18. únor 2017

A ani jsem ty ovu testy nevytáhla,díky práci nebyl ani čas...

upuska
19. únor 2017

@kusanagi87 můžu se ještě zeptat, kolik času u vás uplynulo od spermiogramu do otěhotnění?

kusanagi87
19. únor 2017

@upuska cca 4 měšce, ptž jsem antiko vysadila 2 měsíce po spermiogramu a do dalších 2 měsíců sw to povedlo. Ale já jsem byla bytostně přesvědčena, že to prostě vyjde 😊

upuska
19. únor 2017

@kusanagi87 no, mně to přesvědčení nějak chybí ☹

sonisek
19. únor 2017

Holky,tak kamarádka,která v květnu potratila ( snažili se taky dlouho),tak je těhotná...A mě to zas nějak nakrklo.... :( Moc jí to přeju,ale....
Kolikrát mám pocit,že se na Mimi ani netěším,jak to nejde...Malýmu je 8 a už je dost samostatny a teď zas bude mimi,který nás bude potřebovat a my jsme defacto teď pořád v rozletu. Malej pořád někde na víkendy,ať už k našim,k tátovi,k druhé babi,a my do kina,divadla,na veceri nebo se jen tak doma válet... No nic,ono mě to přemýšlení zase přejde 😀

upuska
1. bře 2017

@lory303 ahoj, tak navzdory nepříznivé prognóze, se nám za dařilo dřív než jsme čekali.. Doufám, že se nic nepokazí a že i vám se brzy zadaří. Ta naděje tu prostě je 🙂 🍀

sonisek
2. bře 2017

@upuska paráda 🙂 gratuluju a držím palce ať vše vyjde jak má ;)

lory303
autor
2. bře 2017

@upuska ty jo to je supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer 👏 moc gratuluji 😘 mam z tebe radost 😘 i já uz chci 😨

lory303
autor
2. bře 2017

@upuska kolikaty jsi DC od ovu? ted si nemuzu vybavit zda jsi mela clostik nebo ne tento mesic?

Strana
z9