Špatný spermiogram, co dál?
Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.
Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.
@lory303 děkuju 🙂 první test jsem dělala v úterý, to jsem byla asi 14.DPO a teprve 27.DC, ale měla jsem jít na magnetickou rezonanci, tak jsem to radši zkusila, abych si popřípadě něco nepokazila..ještě na tom záchodě, když jsem namáčela test, jsem se styděla sama před sebou, že to vůbec zkouším. Za těch 12 cyklů snažení jsem testovala 2x..tohle bylo do třetice všeho dobrého 😀
Clostík jsem nikdy nebrala. A příteli jsem to řekla hned v úterý večer, dýl bych to asi nevydržela..😇
Co jsem ale udělala jinak bylo, že jsem si po tulení podložila zadek peřinou..pořád jsem se tomu bránila, i když jsem od Mudra věděla, že mám jinak nakloněnou pánev..třeba je to ale náhoda 😀
moc držím palce, ať se brzy zadaří 😘🍀
@lory303 Přítel bral od ledna vitamin E, je na podporu plodnosti..já jsem nebrala nic, v prosinci naposledy..to jsem pila kontryhelový čaj a předtím jsem zkoušela gynex, jeřáb ptačí, feminu a někdy v létě jsem měla taky to Éčko.
Můj doktor nás chtěl posílat do CARu, že s takovým výsledkem ze spermia jinou možnost nemáme..a vida, jde to..psaly to tu holky a my jsme to zase potvrdili, tak nevěš hlavu 😉 já jsem sama nečekala, že se nám to povede takhle rychle..řikala jsem si, že to bude chtít, aby bral přítel ty vitaminy, tak dva tři měsíce..a on spolykal jen 30 tablet a to ještě pěkně nepravidelně s čímž mě doooost rozčiloval 😀
@lory303 asi trochu jo..hlavně jsem měla i ovulaci dřív..minulé cykly byla až po 16.DC a teď jsem byla na UTZ 15.DC a řekl mi, že už proběhla..což jsem teda tušila, podle hlenu a čípku, ale jistá jsem si vůbec nebyla..a my jsme se tulily 10., 11. a 13.DC tak něco z toho se ujalo 😀
ty jsi řikala, že se snažíte jak dlouho? taky tak nějak rok nebo se pletu? ten pregnyl by ti zase musela píchnout ta doktorka, co minule? tvoje to udělat nechtěla, viď?
@upuska dnes jsem 8DC a začíname 9.měsíc snazení... pregnyl mi dr.pichne... byla jsem u dvou, ta jedna nechtela, ale ta druha u ktere jsem uz 15 let mi ho pichne,je to ta co mi rekla, ze treba budu mit jineho pritele, ale zase me vzdy vezme rychle a i ten pregnyl mi pichne... hledam uplne noveho gynekologa, ale cekam na 10.3.co mi reknou v centru a pak se podle toho zaridim.
Ahojky,tak jsme byli na spermiogramu a pak jsme volali na výsledky,tak jediný co jsem pobrala,že zlepšení jen v tom,že jich měl 10mil,minule 5mil. Pohyblivost nic moc. Výsledky přijdou po víkendu poštou,tak budem vědět víc z papiru. Pak Zajdu ke své dr. a dle genetika by nám měla dat rovnou doporuceni na kliniku,že rovnou bychom mohli jít do iui. Dnes jsem 28.den,ms ještě nepřišla....By byla sranda,kdyby nepřišla,ale myslim,že zítra tu je...
Já to teď měla jako 28,27,24,24,28,28 a tak nevím,kdy teď...Stále čekám,protože ten můj vždycky říká,proč zkoušíš test tak brzy 😀
A včera nám dr řekl,že pohlavním stykem se nám to nepovede,že nám budou muset pomoci...
Tak jsem se objednala ke své gyndarce,ale příští týden má dovču,tak jdu až 21.3. MS samo přišla, což jsem víceméně čekala.
Ahoj holky, tak v dubnu jdu na první IUI. Co vy jak jste na tom?
Ahojky,já už dopředu raději volala i do centra,tak tam jsme objednaný na 7.4. Doporučení mi dá dr ale až 21.3.
Tak to už je během jednoho tydne druhá kámoška,která čeká třetí dítě.... Kam se kouknu,tam je sama těhotná 🤐 Asi už blaznim....Bych ráda nějaký recept na nemysleni na to...
@lory303 Ahojky, jdu se přidat do diskuze. Před pár lety jsme se s manželem snažili přirozeně otěhotnět, nedařilo se i přes ovulační testy atd, tohleto jsme podstupovali skoro rok. Pak jsme navštívili car, kde manželovi zjistili 0.01 mil/j spermií a začli jsme ihned s léčbou. Navštívil Kočího, je to nějaký vyhlášený urolog v Praze, který tak trošku na něm dělal pokusy. Zkoušeli různé hormony až jeden zabral a spermie se množily a množily. Tento proces vlastně trvá dodnes, každé dva měsíce chodí na spermiogram, dříve není potřeba, prý růst nové spermie stejně trvá 2 měsíce, a nyní jsme na hodnotě cca 5-9 mil/j... záleží od absence. Pořád je to strašně málo, ale na IVF metodu PICSI nám udělali bez problému. Na IUI jít ani nemůžeme, to by musel mít nejméně 30mil/j a to my už nedáme, je to škoda, ale musíme to brát tak, jak to je.. Držím palečky, ať se dočkáš šťastného vytouženého miminka, určitě to bude brzo🙂🍀
@fonamor ahojky a prosím tě to vám řekli,že na IUI musí být alespoň 30mil?
Manžel měl po prvním spermiu 5mil,po druhém 10mil. Prý na IUI by nám ty spermie stačili,i dle toho jak vypadají.
Tak ať vám to taky dobře dopadne.
@lory303 my tam půjdem na první konzultaci,tak budu doufat,že na IUI bude vše stačit a třeba půjdem v květnu... Ale kdo ví...Snad nepřijdou ještě něco u mě... Malej je v lednu,tak kdyby druhé taky bylo tak nejak...Tak třeba na jaro to vyjde 🙂
@fonamor ahojky, taky bych rekla, ze kdyby vas poslali aspon na jedno IUI, tak by to bylo dobre.. me dr.rekla, ze IUI se da provadet, pokud aspon nejake spermie jsou, tzn.pokud není uplna 0...moc ti drzim palecky, at se vam to podari... ja nevim jak moc spatne na tom jsme, mame 15% progresivnich, 0% neprogresivních a 85% nepohyblivych, dr.me utesuje, ze to není zadna az velka hruza, ale nevím no.. dnes jde pritel na vysetrení akrozomu.. byli jste taky na tom?
@lory303 urcite se vam taky zadari uz brzo,chce to cas a mit nervy v klidu🙂
Vubec netusim,co nam vsechno delali za vysetreni,sli jsme rovnou do IVF,takze imunologie,genetika,hormonalni profily,porad nejake odbery krve...
Jinak dekuju za radu,zkusim se zeptat. Prece jen jsme po dvou letech se spermiogramem na tom lepe nez na zacatku. Lina huba holy nestesti..
Ahoj holky! pritel byl dnes na merení akrozomu a udelali mu po mesici znovu spermiogram, ja se picnu... takove zlepsení jsme necekali !!! pred mesicem byl vysledek 15% progresivních, 0% neprogresivních a 85% nepohyblivych... a dnes- 21% progresivních, 40% neprogresivních a 39% nepohyblivych. jsem v šoku.. uzival Fertilman Plus, asi je to zazrak!

@upuska jinak testik mas krasny 😘 už jsi to oznamila muži? 😍👶