Stabilizace hladiny hormonů v těle. Poradíte, prosím?

sakalicek
5. dub 2022

Hezké odpoledne, chtěla bych požádat o radu, pomocí čeho stabilizovat hladinu hormonů v těle. Za poslední cca 3 roky mám za sebou x neúspěšných pokusů v rámci IVF, bohužel vždy ve stimulovaném cyklu. Takže za tu dobu bylo těch hormonů ve formě prášků nespočet. A vzhledem k tomu, že mám diagnostikovaný syndrom PCOS, tak ta hladina hormonů v těle není sama o sobě ideální.... Všechno se to nějak nakupilo a únava v poslední době bývá některé dny neúnosná. Moc děkuji za rady, čím tělo opět nakopnout.

levandule_k
5. dub 2022

V tělo je komplexní mechanismus, u tebe to bude chtít komplexnější řešení, než jeden čaj. Tím nesnižuji účinky bylinek, sama s nimi mám dobré zkušenosti. Já tě označím v jedné diskuzi, kde jsem psala o tom, jak jsem řešila svůj problém s menstruací já, měla jsem pcos.

Účinnější než čaj jsou tinktury, pokud si budeš dělat nějaký čaj, nech si ho luhovat 15-20 minut.

Já o bylinkách něco málo vím, ale u tebe by to chtělo většího odborníka. Pokud nejsi znalá bylinek doporučuji přednášku "Jak ovlivnit ženské zdraví bylinami a stravou od první menstruace po klimakterium" 4 hodiny dlouhé povídání. K zakoupení zde https://webinarezlouky.cz/webinare-sp/online-pr...

Autorem je Zbyněk Mlčoch, je to lékař, má vystudovanou normální fakultu a pracoval v nemocnici. Nyní se věnuje se bylinkám a tradiční čínské medicíně.

Já jsem si třeba kupovala přednášku o ledvinách, docela mě překvapilo, že když máme oslabené ledviny, tak můžeme mít problém i hormony. Oslabené ledviny - myslím tím v energetickém hledisku, testy u doktora můžou být ok.

Pak bych hledala inspiraci v psychosomatice.